Мами, бясна съм

• 30 889
  • 488
  •   1
Отговори
# 450
Доживях да го кажеш, че от толкова техника, забравих, че съществува живот на тази планета!  newsm20

И все повече ще се забравя това. Компютрите само засилват алиенацията.
Нищо де, лошо няма, поне обичаш чистотата, независимо ти ли чистиш, или някой друг, че като чета тук какви жени има, че и на ирония го ударили, маХни, маХни!  Shocked ooooh! Sick

# 451
Ох, ти си знаеш твоето си....Едно и също...Като латерна.... ooooh!

Бах, вече е помня колко години.

Нищо де, лошо няма, поне обичаш чистотата, независимо ти ли чистиш, или някой друг, че като чета тук какви жени има, че и на ирония го ударили, маХни, маХни!  Shocked ooooh! Sick

Що, бе, и аз обичам чистотата. Ама да не се налага аз да я творя.

# 452
Бах, вече е помня колко години.

Абсолютно. Всички до една повтаряме едно и също  Simple Smile

Wild_rabbit, питам за последен път - защо ако мъжът не желае да остави жената до него да направи всичките задачи за деня, без значение колко са леки или тежки (и съвсем без да визирам конкретен мъж), казваш, че не може нищо друго?
Ако не искаш да отговориш, ок.

Вижда се, че си образован и свестен човек, който е щастлив с модела семейство, в което е, но тези намеци за хората, които споделят, а не са зачислени само на един не правят добро впечатление, съвсем добронамерено го казвам  Peace

П.П. Нямаме огромна кухня, за да се налага да преодоляваме космически разстояния, хладилникът ни е на метър и нещо от работния плот, не е проблем за мъж, жена или дете да си извади, каквото му е кеф  Simple Smile като направим кухня от 30 квадрата ще му мисля, ще си вземем жена, която да ги пренася от хладилника  Laughing

# 453
Е, не тука вече се стигна и до на кой колко му била голяма кухнята и къде му бил хладилника . И за това да се присмеем....

# 454
White rabbit на мен вчера ми изписа хапчета , тука коментира на кой къде му бил хладилника , а по едно време се е вълнувала как да хване мъжа си в изневяра . Като ще си говорим кой какви теми е пускал . Просто не е много коректно някакси .

# 455
Що бе, аз се забавлявам, покрай рева на детето с тия пусти зъби, викам да вляза да се посмея малко с теми, като тази. Ставаше въпрос за уважение доколкото си спомням вече болката на авторката, а ние така яко я наспамихме!

# 456
Някъде бях чела, че продажбите на миялни машини вървели добре защото в двойките партньорите се карали често кой да измие чиниите.

# 457
Разбира се, важното е хората да се чувстват добре в семейната си среда, и да са една идея напред от половинката в мисленето, а не като мен: мъжът ми ме изненадва на 14 февруари, а аз забравила и гледам, като прегоряла крава, когато я доят!  Shocked Tired

# 458
Имаше едно много хубаво мнение, което изчезна - да, това е важното в двойката, да мислят в една посока, затова са и проблемите при авторката, защото нейното виждане за отношения и семейство се разминава с това на мъжа й.

Прекрасната  Hug
Не е толкова фатално, ако отношенията са нормални се вижда, че не е нарочно. Аз няколко пъти забравям годишнината от сватбата, една година си викам, този път вече ще се сетя! През нощта тъкмо се унасяме и скачам - забравихме годишнината!!! Мъжът ми - Лягай, лягай, на същата дата, след месец е  Crazy
Сега поне с телефоните човек може да си прави напомняния  Mr. Green

Някъде бях чела, че продажбите на миялни машини вървели добре защото в двойките партньорите се карали често кой да измие чиниите.

А смятай пък пералните  Joy
Нормално е да вървят продажбите на такива уреди, все пак са достъпна стока, а и пестят време/вода/ток, + че резултатът е различен при машинно и ръчно.

Скрит текст:
Обичам да мия чинии, преди миялната винаги, когато имах избор, се хвърлях на тях Joy

# 459
Ами нейния мъж изкарва пари . Това е много добре . За това никой не бива да я обвинява или завижда . Въпроса е , че не във всички семейства стоят така нещата . И не означава че като не могат  мъжете ни да изкарат достатъчно за домашна прислужница трябва да им набием шута .В нейното семейство баланса са си го намерили . Тя не се оплаква . Нека не се заяждаме едни с други . Ясно е , че би било идеално всички да живеем в имения с домашни прислужници , мъжете да ни носят скъпи дарове и да ни  слушат. На всеки положението е различно . Но основното е , че задълженията за това са семейни , защото са и на двамата и трябва да се разпределят . 

А, защо тогава наистина работещите мъже се изкарват лигльовци, мърльовци, мамини синчета и т.н.
Защото не пускали прословутата пералня.......
Не знам дали работещите "мързеливи" мъже са лигльовци, мърльовци, мамини синчета или не, но е адски нагло да заемат позата "Аз съм голямата раБта, нося парите в къщи, ти, мила моя, понеже не си ми на финансовото ниво, ще компенсираш с готвенето и чистенето."    Laughing
Като е толкова "голямата раБта", да напълни къщата с техника, да осигури чистачка, детегледачка, миячка, готвачка, градинарка и т.н., та и жена му да се чувства човек.
Ама да се "отчита" само с парите и да очаква жена му да се върти на пети около него, щото нали, той мноооого работи, ами сори, ама нЕма как да стане.

# 460
Такива индивиди обикновено не само вдигането на чиниите или натискането на копчето на миялната им е проблем, но и децата не са тяхна грижа, защото видиш ли са много заети и няма кога да обръщат внимание на деца или да се занимават с проблемите им.

# 461
Об
Вие говорите за задължения, аз говоря за приятни дейности. За неприятните си има персонал. Peace

Нещата в живота се променят. Може да дойде ден, в който да не може да си позволите персонал. И тогава неприятните задължения ще са за теб, не за мъжа ти.

E, той мъжа ми 10 г е живял преди мен сам. Научил ме е на повечето неща, които "мога". Отглежда ме от 17 годишна.
Ааа, абе така кажи...че просто те е "моделирал" както на него му харесва/изнася.Не ни обяснявай колко ти е приятен слугинажа........  Laughing
Скрит текст:
Ех, тия хитри мъже, бе .....вземат си по едно дете, да си го моделират.Що не се пробват със зряла, изискваща жена...да ги пита човек.     Mr. Green

# 462
Не знам дали работещите "мързеливи" мъже са лигльовци, мърльовци, мамини синчета или не, но...

Не съм забелязала наистина работещите жени да се притесняват да сготвят на семейството си или да си пуснат пералня. Да, ползват помощница, но когато я няма не капризничат. Не виждам защо това се смята ненормално за един мъж. Това беше единственият ми въпрос. Всичко друго е въпрос на личен избор, разбирания и характер, никаква връзка не виждам с работата, огледайте се и ще видите колко е шерено около вас  Simple Smile

Скрит текст:
Мамино детенце се ползва за човек, който като нещо не му харесва гледа да го прехвърли на някой до него, както прави едно дете. Не виждам нищо лошо да е казано, въпрос на характер. Човекът може да си е много свестен и работлив, но за тези неща да смята, че е недостойно да върши, че жената е длъжна или просто да го мързи и да върши само, което му е интересно - работата - а другото да оставя да си намери да го върши друг (домашна помощница, съпруга или някой друг). Щом има кой - всичко е наред.
Съвсем човешко. И ако се е събрал с човек, с когото да си пасват в разбиранията са щастливи и удовлетворени, въобще не се съмнявам в това  Peace извинявам се на някого, ако се е засегнал, това, че вижданията ни са различни, не прави едните или другите по-правилни. Ей това му е хубаво на нашето време, че не живеем с човек, спуснат отгоре, а с такъв, какъвто ни харесва. Пък дали аз, комшийката или приятелката харесват други неща, това си е тяхно право. Защо да се засягам аз, че друг смята друго за правилно? Той си има своите аргументи, аз моите. Това, че държим и искаме различни неща, не ни прави по-лоши, по-добри.

# 463
Имаше едно много хубаво мнение, което изчезна - да, това е важното в двойката, да мислят в една посока, затова са и проблемите при авторката, защото нейното виждане за отношения и семейство се разминава с това на мъжа й.

Мда, мерсаж за оценката, мое беше мнението ама го изтрих, щото вече яко циклим на едно и също място, същото го казахме и повотрихме вече супорнайсе пъти, стана малко работата - Къде го чукаш, къде се пука. Някой тъпо и упорито не разбират за какво става въпрос (или се правят, че не разбират), други много добре разбират (и им личи) ама са решили, че ще са наопаки. Авторката отдавна я няма, и ние си седим тука и си правим вятър на устата, пък на практика всички изказващи се в последните страници са привидно доволни от семействата си ако и да не сме еднакви и никой не се оплаква...

# 464
  • София
Не знам дали работещите "мързеливи" мъже са лигльовци, мърльовци, мамини синчета или не, но е адски нагло да заемат позата "Аз съм голямата раБта, нося парите в къщи, ти, мила моя, понеже не си ми на финансовото ниво, ще компенсираш с готвенето и чистенето."    Laughing
Като е толкова "голямата раБта", да напълни къщата с техника, да осигури чистачка, детегледачка, миячка, готвачка, градинарка и т.н., та и жена му да се чувства човек.
Ама да се "отчита" само с парите и да очаква жена му да се върти на пети около него, щото нали, той мноооого работи, ами сори, ама нЕма как да стане.

С всичко казано до тук съм съгласна, само едно допълнение. Четейки в темата виждам, че има жени, които не желаят тези екстри. Спестяват от тях. Ами тогава защо се сърдят на мъжете си, че не помагат в домакинството, заради собствения им (на жените) избор да се лишат от външна помощ и техника в домакинството? Защо сами си усложняват живота, а и вгорчават този на половинката? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт