Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 206
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 630
  • Euskal Herria
Еее, няма, Цвети, споко... Показвала съм по-рано, когато давах рецептите.
Бях чела за сладките макарон и гледам в Карфур пуснали - 6 бройки към 5 евро. Признавам си, досвидя ми се да дам толкова пари. След известно време съгледах в друга верига кутия със снимка на макарон - за 2 евро. Е, как няма да взема. Купих една за проба и вкъщи нетърпеливо отварям. Така де, такива хвалебствия четох за тия пусти сладки. Да, ама не - то не било готови макарони, ами смес - да си ги направиш в домашни условия. Обаче още не ми е дошла музата да ги направя.

# 631
Еклери. Това е новият левъл при мен. Стискайте ми палци, за пръв път ще се пробвам.

# 632
  • София
Янеее, за това на гости ще ти дойда и диетата ще си разваля. Обожавам ги. Няма да ви казвам, че се опитах да направя веднъж и ММ ми забрани повече опити.
Тук само от 100 грама сладки ми харесват. Иначе в Лондон за закуска, обяд и вечеря ядях едни големи с кафе. В чудо се виждаха с мен. Да не говорим, че му излизах златна на ММ. Mr. Green

# 633
  • София
Старият хляб давам на гълъбите да го хапнат. Grinning
Ау, а те ти се отблагодаряват с обилно наторяване, нали?
    Не,идват и ми кълвът от ръката,защото няма да им направя нищо,а просто ще ги нахраня.Не ми пречат на мен.Птичата тор е полезна все пак. Laughing

# 634
Гледам днес през телефона пак за гофрети си говорите. Докато стигна до Лидл, току-виж свършили гофретниците.
Кой ми се присмива за шунковара. Така е то като се четат редовно някой теми. Хората купуват шунковари и аз барабар с тях  Mr. Green

Ванини ли питаше къде събираме всички джаджи в шкафовете, че нейните й падали на главата. Ами като си ги купя, ползвам веднъж, дваж и прибирам. Като ги подреждаш и не ги вадиш след това не падат Laughing
Аз принципно и чушкопек имам, който ползвах в момента на закупуване няколко пъти и до там, и НЛО имам, ама спирам, че много ще ми се смеете. В крайна сметка най-често използвам пасатора и от време на време робота и хлебопекарната. Всичко друго е взето в момент на емоция и желание за притежание  Crazy

# 635
  • Sofia
Върнах се от "Нюансите". Хареса ми филмът  Peace.Отидох много предубедена,а се изненадах приятно. Познавам хора с доста по-пикантни сексуални изисквания към партньора си,така че не се смутих ни най-малко  Crazy Определям го като романтичен, отколкото еротичен...ще прочета и книгите. Това ми е резюмето.И актьорите ми харесаха как играят. Младежът не е мачо,щото си е дечо,всъщност и мъжкар не би подхождал,според мен на тоя сценарий/

Сега се връщам да прочета 10 страници,'дет сте надиплили от обяд  Shocked

# 636
  • София
Споко, блеккет, не си сама.... и аз обмислям да си купя шунковар.  Wink От къде купи твоя?
Другото ми чудене е дали да си купя хлебопекарна. Две години се кумя вече.
Какво е НЛО? Сигурно не е това, за което аз се сещам  Laughing

# 637
Споко, блеккет, не си сама.... и аз обмислям да си купя шунковар.  Wink От къде купи твоя?
Другото ми чудене е дали да си купя хлебопекарна. Две години се кумя вече.
Какво е НЛО? Сигурно не е това, за което аз се сещам  Laughing

Какво в шунковар? Каква шунка варите в него? В смисъл, слагате свинско месо и праивте варена шуМка или? 

# 638
  • София
Онна, хлебопекарната е най-използваната машина в къщи, след кафемашината. Вкусът на хляба няма нищо общо с купения, правя всякакви комбинации, с каквото ни се яде. Правя и кекс, и козунак. Абе, много ми е полезна. Та аз съм за купуването й. Но примерно си купих от Лидл машина за спагети и някакъв уред за пици, в момент на умопомрачение - еми нито веднъж не съм ги ползвала. Сега като казах на ММ, че искам гофретник, той се изсмя и каза, че място в шкафовете вече няма. Хич не ме разбира начи!
А тайничко само ще си призная, че и за шунковар се замечтах.

# 639
Скъсах се днес да ям боклуци. На нервна почва Confused

# 640
  • София
Гена, ти си моята гордост. След толкова подигравки за филма вече си мислех, че никой, който го е харесал, няма да посмее да си признае. Поздравявам те за непукизма и честността Hug

Еее, Онна, хлебопекарната е мъст хев просто...Аз не знам какво бих правила без нея. Всъщност знам - каквото правех преди, т.е. месех на ръка Laughing

Добре де, навихте ме. Обяснете с думи прости що е то шунковар и как работи Simple Smile

За събирането - аз не ги завирам на неудобни места, защото каквото съм завряла, там си е останало. На плота ми седят комбайна, тостера, каната за вода, кафемашината - това, което ползвам ежедневно и по няколко пъти на ден. В чекмедже на една ръка разстояние ми седят чарковете за комбайна - рендета, цитрус-преса и пр., миксера, сандвичарника и вече и гофретника. Тях вадя, когато ми потрябват, после ги прибирам. Специално като си правихме кухнята си поръчах едно такова голямо и дълбоко чекмедже, всичко ръгам там Laughing В шкафа от другата страна на фурната ми седи халебопакарната. Имам място и за шунковар Joy

# 641
  • София
Онна, хлебопекарната е най-използваната машина в къщи, след кафемашината. Вкусът на хляба няма нищо общо с купения, правя всякакви комбинации, с каквото ни се яде. Правя и кекс, и козунак. Абе, много ми е полезна. Та аз съм за купуването й. Но примерно си купих от Лидл машина за спагети и някакъв уред за пици, в момент на умопомрачение - еми нито веднъж не съм ги ползвала. Сега като казах на ММ, че искам гофретник, той се изсмя и каза, че място в шкафовете вече няма. Хич не ме разбира начи!
А тайничко само ще си призная, че и за шунковар се замечтах.

Машина за пици ли? Какво прави пък това чудо?
Ние ядем много малко хляб вкъщи. Та за това се чудя за хлебопекарната. Аз иначе меся в кухненския робот тестото

# 642
Тъкмо щях да се хваля, че сутринта правих хляб с машината. Намерих някакво брашно, с което става страхотен хляб. И кекс пуснах после, но като се върна ще го видя как се е получил.

# 643
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
У нас е обратно - мъжът ми купува кухненски електроуреди и съм му забранила отдавна, пълни сме с безмислени и безполезни уреди - яйцеварка, машина за палачинки, която ползвах веднъж, измих и прибрах, защото е ужасно непрактична и несполучлива - представлява нещо като тефлонов котлон с дълга дръжка, който се обръща с плочата надолу, топваш го в сместа и после го обръщаш в нормално положение. Палачинката е тънка като оризова хартия и на вид и на вкус е същата предполагам (не съм яла оризова хартия, ама така мисля); разни резачки - за колбаси, за зеленчуци, които са толкова опасни, че съм ги вдигнала нависоко, защото веднъж децата си правили картофи, рязали с рендето Вьорнер и съседското момче се беше бая порязало. Сокоизстисквачки разни - за един портокал, преса за портокали, за други плодове - ужас ви казвам. Добре че Овреме забраних с декрет да продължва, че сега щях да имам за изхвърляне и фритюрник, и кой знае още какво. Имаме всички видове скари - на газ (т.нар. барбекю), на ток, два-три вида на дървени въглища, скара-къщичка, скара с долни реотани...
А, да, имахме и едно подобно на гофретник, дето прави сандвичите на квадратчета - слава богу изгоря, поне от него се отървах.

# 644
  • София
Е, при това положение не знам дали ти е чак необходима, Онна. Аз почти не я ползвам за печене, само за месене. Изпеченият в машината хляб е хубав, но филиите стават твърде големи и не влизат в тостера, а у нас се яде много препечен хляб. Затова си меся тесто за питки, козунак и пр., когато ни се яде домашен хляб, а за тостера купуваме готов Peace

Светалчо Joy

Общи условия

Активация на акаунт