Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 640
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Моят син чете само комикси и много се забавлява с тях, не мога да му насмогна с комикси. Купих му книжка на Роалд Дал, прочете я, но не ми е искал втора, докато комиксите си ги купува.
Купи му поредицата за "Дръндьото".

Честит рожден ден на момчето ти   ♥Mam4e♥ ! Нека да бъде много щастлив!

# 1 561
Одри, предполагах, че работиш нещо свързано с храната. Всеки път много хубаво и компетентно се изказваш в темата за MasterChef.  bouquet

Оо, благодаря ти   bouquet Heart Eyes

# 1 562
Привет!
Отдавна не съм писала тук и ето ме с въпрос.
Всъщност чудя се дали е удачно да поискам мнението ви по този въпрос, но смятам да рискувам...
Касае се за участието ми в конкурс за роман. Имам написани две неща с претенцията за романи и не мога да реша кое от двете да изпратя. Тематиката им е абсолютно различна.
Първата книга  е на сериозна тема - разказва се за момиче на 17, което бива отвлечено и изведено в чужбина да проституира. Смятам, че темата е актуална. Идеята ми хрумна покрай подрастването на моята собствена дъщеря, връщането ми по тоя повод назад във времето и оценката на рисковете, които стоят пред децата ни в този период от живота - наркотици, алкохол. Това също е застъпено в книгата ми. Както и въпросите за първата любов, за първия секс и т.н.  Обикновени тийнейджърски вълнения. Книгата цели да покаже именно, че наред с безгрижието на ученическите години, от всякъде дебнат опасности. Че никой не е застрахован - дори обикновените момичета и момчета, дори отличниците.
Опасявам се, че прекалено много вече се пише сякаш по злободневни теми. Взе да ми се струва банално...

Другата ми книга е фентъзи. написах си я за развлечение. Именно, защото ми писна от сериозности.
Разказва се за момиче, което се удавя в морето в навечерието на първата си среща с момчето, в което е влюбена. И се превръща в русалка. Среща други морски хора. Отново има голяма драма с първата любов. Как да я преживееш, как да продължиш напред. Малко елементи на хорър са привнесени - момчето среща сестра й, която й е близначка и малко по малко се влюбва в нея. Русалката пък може да влиза в сънищата му и не иска да го остави на мира. Много болка има, много емоции. В суматохата тя се сприятелява с един от морските хора, който се влюбва в нея. А в същото време тя обмисля план как да си отмъсти на сестра си и на бившия си любим, които вече чакат бебе... Общо взето тази история е предвидено да има няколко части. готова ми е първата.
За тази история се опасявам, че звучи крайно несериозно...  Rolling Eyes Но пък сякаш именно фентъзи четат основно младежите, ако съдя по дъщеря ми!  newsm78

И двете книги са предназначени за тийнейджърската аудитория.

Моля ви, помогнете с някакво мнение!

# 1 563
Бела, днес е 13. Мисли му, имаш време до довечера  Sunglasses

Прекрасна дата за раждане на гений! Но едва ли ще е днес, трябва да се направим на безразлични за известно време, за да може Апи да се успокои и да се роди на спокойствие Simple Smile
Моят син (почти на 12) едва ли ще може да разбере Пратчет, затова няма да му го предлагам. Обича поредици и той като сина на Лиляна - Пърси Джаксън, едни загадки на Юлисес Мур, съвременни автори. Чудя се как ще реагира на "Под игото". Май се четеше 5-ти срещу 6-ти клас. Доколкото го познавам, мисля, че ще се нервира и ще идва час по час да ми обяснява каква тъпа книга е.

# 1 564
Утро, аз съм за втората книга. Забелязала съм, че повечето тийнейджъри четат фентъзи и подобни сюжети са им интересни. Освен това казваш, че има и елементи на хорър, което също би било интересно.

# 1 565
  • sofia
Моят син много чете. Интересно му е и дебелите книги хич не го плашат. Обаче се е забил само на разни фентазита и не иска да опита нещо друго  Confused
Що не му предложиш нещо на Азимов?
Моите на четат, големи говеда са. Последната реплика беше "Мамо, защо само купуваш книги като знаеш, че няма да ги прочетем?" Rolling Eyes

Само на мен ли ми е противен тоз Манчев....даже не мога да го гледам, а пък като си отвори устата още по-противен ми става.
Гледам си Касъл, ама много късно почва.

Днес ще имаме обедна среща с колежки, с които много рядко се виждаме и много се вълнувам. Отдавна не съм била на "женска" сбирка.

Звездна, стопли ми душата тази снимка. Тук едно мрачно, кално, гнусно.

# 1 566
Бела, днес е 13. Мисли му, имаш време до довечера  Sunglasses
Прекрасна дата за раждане на гений!
Знаех си, че моето е гений!
Освен това има доста повтарящи се цифри в датата на раждане(роден е на 13.03.2003 в 3 часа). Grinning

Благодаря за пожеланията на всички!

# 1 567
Утро, не знаех че пишеш.
Задай си въпросът, какъв е конкурсът и коя от двете би била по-продаваема. Може да звучи гадно, но това търси всеки издател. Знам, че авторите си харесват всичките творби, но трябва някак да пробият.
(да ни ги беше пуснала да ги прочетем  Hug).
На мен фентазито ми се струва по-успеваемо, зашото като че ли има публика за подобни неща.
Другия сюжет е твърде близък до реалността, та...

# 1 568
Мамче, да ти е живо и здраво детето!
Моят син също е много чувствителен, но не знам дали това е за добро при момчетата. Ще видим като порасне.
Утро, на мен първата тематика би ми била по-интересна, но аз не обичам фентъзи, така че не мога да бъда съвсем обективна.

# 1 569
Утро и двете книги ми звучат интересно. Аз съм за първата, обаче. Обичам книги и филми, които съдържат реални неща.
Втората определено ще се хареса, сигурна съм. Щом има вампири и върколаци, що да няма и русалки. Интересно ми звучи.

# 1 570
И моят син е чувствителен и е внимателен към околните, много е отговорен, но така ми се е искало понякога да е перде, като съм наблюдавала различни ситуации... Това според мен не се учи, човек или го носи или не - черта на характера.

Онна, разгледах и ще взема, благодаря   bouquet

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 10:09 от blackcat6

# 1 571
Утро, аз съм за първата книга
Връщам се да ви чета

# 1 572
Утро, не знаех че пишеш.

О, да. Нон-стоп при това.  Laughing Само дето до сега нямам нищо издадено. В днешно време никой не иска да издава новоизлюпени български автори...

И моите опасения са свързани с това, че първата книга описва реалността и не знам доколко съм се справила, доколко е достоверно. А втората носи на всякакви интерпретации.

конкурсът няма тематика. За съжаление и журито не е оповестено. Може би нарочно. А така няма как да преценя кое би им се харесало..

# 1 573
  • Ямбол
Утро, и двете книги бих прочела с удоволствие, затова не мога да ти кажа точно коя да избереш.
Имам само леки опасения, че за тийновете русалките ще им се сторят детински(те се харесват от по-малките), особено пък мисля, че момчетата изобщо няма да посегнат. Може би съществата трябва да са с други наименования.

# 1 574
Утро, не знаех че пишеш.

О, да. Нон-стоп при това.  Laughing Само дето до сега нямам нищо издадено. В днешно време никой не иска да издава новоизлюпени български автори...

И моите опасения са свързани с това, че първата книга описва реалността и не знам доколко съм се справила, доколко е достоверно. А втората носи на всякакви интерпретации.

конкурсът няма тематика. За съжаление и журито не е оповестено. Може би нарочно. А така няма как да преценя кое би им се харесало..
Утро, не е само с БГ авторите така.
Трудно е да се докажеш. Пусни фентазито според мен. Мисля, че сме пренаситени на злободневни драми.
Ако ти е успешна първата, много по-лесно ще издадеш и тази, която подозирам ти е по-на сърце.
Като казваш, че пишеш непрекъснато, защо не пробваш он-лайн форматите? (виж до къде стигнаха туайт лайт и 50те)

Общи условия

Активация на акаунт