Кремове против стрии?

• 206 219
  • 550
  •   1
Отговори
# 180
С Икаров...цяла бременност от третия месец,всеки ден...влезнах да раждам с огроомен корем без нито една стрия -НИКЪДЕ ...!
На изписването вече имах две..на корема и откачих,цяла бременност се опазих,за 4 дена в болницата се показаха.Започнах веднага да мажа пак,за да не си докарам още ..сега едва се забелязват.

# 181
Започнах да се мажа вече с Икаров Simple Smile приятно мирише , притеснявах се миризмата да не ме дразни...
Вие по 1 или 2 пъти на ден се мажете с него ?

# 182
Започнах да се мажа от първия ден, в който разбрах, че съм бременна, а това беше много рано.
Започнах с обикновени лосиони за тяло, в 3тия месец започна да ми се гади от всякакви миризми.
Опитах с това на Икраов - ужас. И в момента като се сетя за миризмата му ми се гади..
Продължих с мас + вит. А - много бавно попива и престанах.
В момента се мажа само с зехтин - попива сравнително бързо, не оставя петна, понася ми като аромат и мисля да продължавам с него. Вече съм в 7ми месец и за сега нямам стрии, дано са задържа положението Simple Smile

# 183
Вече започнах редовно да се мажа с Икаров - всяка сутрин и вечер и да ви кажа сякаш стриите по гърдите мааалко започнаха да избледняват. Надявам се да не си го въобразявам...

# 184
Аз отначало си бях взела някакъв евтин на Евтерпа ли беше не знам ..обринах се цялата ..
Дерматоложката ми изписа на Eucerin но ми идва в повечко като цена,защото е към 30лв а количеството е много малко а сега както съм разтегната  Laughing не знам колко шишенца ще ми трябват и не го взех. В аптеката ми препоръчаха на Матерна взех го струваше около 10лв. Мирише ОТВРАТИТЕЛНО Embarassed Sick в момента на мазане не мирише на нищо но на сутринта пижамата ми вече не става за 2-ро носене и веднага я пера. Оприличавам миризмата на хлор. Видях в темата че още една маминка е потресена от миризмата и се съмнява ,че му е изминал срока на годност на олиото.. е не е да знаете , просто мирише гадно Grinning останало ми е половин шише но не мисля да го използвам докрай. Чух добри отзиви за кокосово и бадемовото масло на Икаров? Някой мнение да има за тях? newsm78

# 185
  • Пловдив
Момичета какво мислите за щраусовата мас? Някой мазал ли се е ?

# 186
А какъв е смисълът да вземеш 10 мазила по 10 лева и да хвърлиш половината си дрехи на боклука, вместо да вземеш 1 качествено и да си се мажеш като бял човек?
Аз за съжаление открих маслата, след като се бях нацепила-мазах се със скъпи аптечни мазила, но не предвидих, че геловете и кремовете са леки и за мен си трябват масла.
Това на Юсерин е добро, на Веледа също, има и на Алтея-като последните две марки са органик.

# 187
Здравейте, мами  Hug
Похвалиха ми олио за бременни / масажно олио/ на Хип, но все още аз не съм го пробвала, че още не се мажа но и аз мисля да го взема , струва около 10-12лв Simple Smile
Ако някой го е пробвал, нека сподели!

# 188
  • София
Аз се мажа с масло от шеа, кокос, какао и две смеси от iherb - едното с Облепиха,  а другото с масло от Таману.  Но искам да си купя хубав хидратиращ крем, с който да се мажа сутрин, а вечер с маслата. Какаото  е страшно твърдо. Сега го държа върху парното и то лееееко омеква,  но като го спрат ще трябва да го загрявам всеки път малко в гореща вода, защото е като камък.

# 189
  • София
Против стрии съм ползвала винаги и само Мустела. Нямам нито една стрия  Peace Е, поне от бременността. Иначе имам стари стрии от детските ми години - на колената и отстрани на ханша. Тогава като съм порастнала, не е имало кой да ми обърне внимание и да ми даде с нещо да се мажа...
Та първата бременност бях 10 години по-млада и не бях сигурна от възрастта или от Мустелата, но не ми се появиха стрии. Сега пак ползвам Мсутела, ама ме понамързява и не след всяка баня се мажа. Въпреки това пак нямам стрии. А те по принцип, ако ще се появяват, се появяват на корема задължително. И 7-8 килограма само да се качат, те са поне в корема, а той става огромен и кожата се разтяга до прозрачност почти... После се връща като се роди (поне видимо, макар че , ако се свие с ръце, се вижда , че се понабръчква, ама няма да даваме да ни "свиват " корема и готово Simple Smile)))))

# 190
P-r-o-l-e-t сигурно генетично не си предразположена. повечето жени май си получават, независимо дали и с какво се мажат.

# 191
  • София
Едва ли е генетично - имам стрии от детските ми години още... НЕ знам дали от Мустела сега се спасих. Кожат ана тялото ми е много суха. АКо се къпя с обикновен душ гел и после не сложа няакаъв лосион за тяло или масло, кожата започва да ми се бели като пърхут. НАправо ми побелява тялото и се вижда как най-горния слой направо се напуква като кал в пустиня... Може и по принцип от вниманието към прблема да имам успех - къпах се с хидратиращи продукти, после слагах мустелата ако не всеки ден, поне през ден... Една летаргия ме е обзела и с голям мързел се мажа... По принцип съм голям маниак на тема козметика, грим, коса...обаче сега мъка мъкаааа....
ОСвен това, мисля и храната си казва думата. Белтъчини, плодове, растителни мазнини... Всеки ден ям месо, авокадо, много зехтин в салатата и пия фрешове от цитруси, моркови и цвекло. Колагенът иска витамин Ц и протеини, а самата кожа иска омега 3, 6, 7, 9 мастни киселини.
Иначе килограми и миналия път, и сега съм качвала като по учебник - 12 Simple Smile Най- много се качавт между 3-ти и 7-ми месец в ключително. Тогава и коремът рязко се разпъва. И Се опъва кожата не само отпред, а и отзад, на кръста и на дупето. При някои късметлийки с големи гърди (каквато аз не съм) - има риск от стрии и на гърдите. Само че там стриите могат да се появят още след първия месец. Тогава гърдите нали се напрягат и се увеличават. После пък селд раждането, като дойде кърмата, на който не са се разпънали вече гърдите, задължително не го подминава този проблем. НА мен чак тогава ми порастнаха за 1 нощ с 2 размера  Shocked

# 192
  • град-държава
За цяла бременност съм се мазала общо около 2 месеца от време на време с масло от карите и лавандула.
Само от това не ми се повдигаше, но пък ми беше ужасно досадно и се мазах, колкото да не е без.
Ползвах всекидневно душ-олиото на А-Дерма. Нямам нито една стрия, но и качих 8кг до раждането, а според мен в голяма степен и от качените кг зависи дали ще се появят стрии или не.

# 193
  • София
Ами те килограмите в корема не могат да се избегнат и разтягането на кожата там съответно - също... А останалите килограми над тези 7-8-9 се разпределят вече според количеството си и гена... Но коремът винаги е разтегнат. Според мен и олиотона Адерма си е изиграло ролята. Със сигурност е обгрижило кожата, а не я е стресирало, така както , ако беше се къпала с обикновен сапун на блокче... С всичко това искам да кажа, че против стриите се действа не само с мазане, а зависят от много неща...

# 194
Зависи и от килограмите, но не задължително. Позната качи 7 кг само, но е цялата нацепена. Друга и с двете бременности по 20 и няма нито една.

Общи условия

Активация на акаунт