Кремове против стрии?

• 206 226
  • 550
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, аз редувам свинска мас и кокосово масло...ще видим резултата 😆 но честно казано все си мисля , че всичко опира до еластичността на кожата.

# 361
аз за свинската мас подходждам скептично за нанасяне на тялото, най-вече заради мириса Simple Smile но кокосовото също е хубаво.

# 362
Цялата бременност изкарах с мазане на кокосово масло. Нямам стрии.

# 363
Днес си взех маслото на Икаров против стрии дано свърши работа

# 364
Чувала съм много добри отзиви за кокосовото масло, особено при бременност. Затова смятам и аз да мажа само с него през цялата бременност. Кожата определено ми е станала доста мека и нежна, дано е и еластична достатъчно, за да не се нацепи. Ползвам натурално, сурово масло, без никакви добавки вътре.

Чувала съм, че кокосовото масло е доста полезно да се хапва сутрин на гладно по една лъжичка, но на мен нещо не ми е много приятно на вкус.

# 365
Чувала съм много добри отзиви за кокосовото масло, особено при бременност. Затова смятам и аз да мажа само с него през цялата бременност. Кожата определено ми е станала доста мека и нежна, дано е и еластична достатъчно, за да не се нацепи. Ползвам натурално, сурово масло, без никакви добавки вътре.

Чувала съм, че кокосовото масло е доста полезно да се хапва сутрин на гладно по една лъжичка, но на мен нещо не ми е много приятно на вкус.
Аз взимах от Зоя, студено пресовано, органично, нерафинирано кокосово масло. От време на време си правих разни шейкове или смутита и слагах по лъжица, две от него. Като недостатък от него бих отбелязала, че след време спалното бельо придобива кофти аромат, независимо прането.

# 366
за кокосовото масло знам, че е една от най-полезните мазнини. хората, които спазват от високомазнинните диети, даже си го слагали в кафето Simple Smile
интересно е това за спалното бельо, не знаех, че има такъв ефект . сигурно ли е, че е от него? много ми е странно.

# 367
Разбира се, че съм сигурна, иначе не бих го споделила. Всички пижамки, които носех през бременността ми се " ароматизираха "  Laughing веднъж бях на гости при нашите и бях забравила да си взема и после майка каза, че и нейната пижама има аромат. Не вярвам аз да съм се била вмирисвала и то само вечер  Peace  Laughing

# 368
  • София
Пжтвърждавам за кокосовото масло. Всичките ми пижами и потници, с които спя миришат така. Въпреки прането. Като родя ще ги изхвърля. Мажа се с него от началото на 3 месец. Сега съм в 6-ти. Много съм доволна.

# 369
Много странно звучи това с миризмата по пижами и чаршафи. Аз нямам такива наблюдения. 5и месец съм вече, а се мажа още от преди да забременея.
Може би зависи от марката масло или пък от материята на чаршафите и пижамите.  newsm78

# 370
Ако мирише на кокос, не е толкова зле. Не е неприятна миризма. Макар, че сигурно те кара да ти се дояжда по-често някое десертче Simple Smile

# 371
Тъй като съм проучвала нещата със стриите, бих искала да споделя своя опит и се надявам да по огна и на други, които искат да ги предотвратят. Само да вметна, че постът ми би бил по-полезен за тези, които искат да ги предотвратят, а не за тези от вас, които искат да заличат вече съществуващи такива.
Накратко за мен- аз съм с много бяла и нееластична кожа и имам стрии по дупето от тийнейджърската възраст, без да съм напълнявала. Иначе съм слаба. Понеже майка ми е със същата кожа като моята и същото телосложение и цялата и кожа е ужасно нацепена от бремеността, а освен това и виснала около корема, винаги съм имаша фобията, че един ден след като родя ще бъда в същото положение. Тъй като преди няколко дни родих, мога да споделя за резултатите след моята бременност.
Общо взето разликата между мен и мама е, че тя никога не е спортувала, а аз спортувам доста (вкл.  и през бременността - водна аеробика) и че тя се е мазала много рядко, а аз си се мажех често. В случая не мисля, че има голямо значение с какво точно се мажете, аз лично избирах много мазни кремове на основата на бадемово масло, като тези на Палмърс или масло от Ший. Другоъо нещо, което бях разбрала още от преди да забрменея е за желатина и това, че той е форма на колагена и прави кожата еластична. Тук информацията е доста обширна, така че, на заинтересованите бих препоръчала на потърсят в Гугъл за повече информация (на английски има доста). Аз лично си поръчах качествен желати от САЩ и след това от Англия и всеки ден го пиех със лимон и мед. През бремеността си хапвах доста, но напълнях единствено на корем, въпреки, че хората казваха, че за моята структура коремчето ми никак не е малко.
Резултатът от всичко гореописано няколко дни след раждането (секцио) е нито 1 стрия и почти прибран корем като преди раждането. Предполагам, че ще отнеме малко време да го стегна изцяло, но все пак...
П.с. Лекарката която право секциото каза, че докато ме е оперирала си е личало, че мускулитр ми са доста стегнати и това значело, че формата им бързо ще се върне в изходно положение. Това е за всички, които казват, че няма значение колко са били стегнати мускулите префи раждането.
Това е от мен и успех на всички с борбата!

# 372
Мазах се с обикновено бебешко олио и хидратиращ обикновен крем, една стрия нямам Simple Smile всичко е до кожа

# 373
Здравейте мили мамчета  Hug
какво ще кажете за кокосовото масло - студено пресовано уж  Rolling Eyes
мажа си коремчето всяка вечер, а след душ цялото тяло, даже тати ни помага Heart Eyes

# 374
Здравейте, имам един спешен въпрос:

- Когато използвам луфа, трябва ли върху нея да слагам ексфолиант/скраб и заедно с тях да търкам или само с вода се търка и след къпане се ексфолира и нанася скраба?

- Лосионите против стрии като Икаров и Био ойл измиват ли се или след нанасяне се оставят да попият и си остават там?

Благодаря ви много предварително!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт