Кремове против стрии?

• 206 237
  • 550
  •   1
Отговори
# 195
По време на бременноста ми отначало се мажех с Матернеа,после с Мустела и до момента продължавам със стягащия гел.При мен ефект не мога да кажа,че има.Стрии имам доста,най-вече по корема и ханша.

# 196
Здравейте, и аз се мазах вече с какво ли не, започнах с кокосово масло и бях много доволна, но започна ужасно много да ме сърби всичко (до побъркване) и след кратко проучване разбрах, че след по продължителна употреба, това си е като страничен ефект. Сега съм на Икаров и пак си ме сърби (може би от кокоса в него), но не чак толкова. Явно си ми е по-чувствителна кожата и това е. Иначе за стриите всичко е до самата кожа, познавам майчета, които не са се мазали изобщо и нямат нито една стрия. Така, че успех на всички. Иначе открих този крем, против сърбеж, наистина ми помага, но не го намирам за достатъчно мазен и го редувам с олиото на икаров http://apteka.framar.bg/30046108/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB- … 100-%D0%BC%D0%BB-

# 197
И аз да споделя моя опит - аз съм с много суха кожа, а явно от хормоните при бремеността сухотата стана още по-осезаема. Още от самото начало започнах да се мажа (гърди, корем, бедра, дупе) - гелът на Lierac не ми допадна, защото оставя усещане са сухота и кожата ми се опъва дори повече; кремът против белези от разтягане /стрии/ на Palmer's не ми допадна като консистенция, защото се разнася трудно и трябваше доста масажиране, за да се разстопи какаовото масло и да попие; освен това миризмата не ми понасяше, но до 4-ти месец имах проблем с почти всички миризми. Когато взимах душ и трябваше да се оправя бързо, т.е. нямах време за мазане, използвах лосион за под душа на Нивеа за суха кожа, който си имах от преди да забременея.
Препоръчаха ми крема против стрии Здраве Мама - допадна ми ароматът, но е доста гъст и буквално се изтормозих да го стискам от тубичката - иначе е мазен, което за моята кожа е ОК и попива сравнително бързо.
Установих, че най-комфортно се чувствам, ако се намажа с олио, въпреки че ми е неприятно мазното усещане... Сега се мажа със зехтин, който редувам с олио от гроздови семки - ароматизирам ги с няколко капки етерично масло или дори с есенция ванилия. Сега съм в 29 г.с., +10 кг и с доста голям корем, но нямам стрии, въпреки че не се мажа чак толкова редовно, но последните месеци гледам да не пропускам мазането след душ.
Само да отбележа, че използвам хидратиращи душ-гелове и се старая да не се къпя с много гореща вода, която допълнително изсушава кожата (преди да забременея, се къпех буквално с вряла вода!). Използвам и НАХТКЕРЦЕН СЕНСИБЕЛ душ олио на Д-р Тайс, което е за суха и чувствителна кожа - понася ми добре, но въпреки че уж е без аромат, на мен ми мирише неприятно.
А иначе най-добре ми понася Garnier Body Repair балсамът с 20% глицерин и масло от ший за екстра суха кожа - попива уникално бързо и усещам кожата си мека и хидратирана през целия ден, но сега го избягвам, защото не знам доколко е безопасно при бременност. Четох съставките и ми се струва, че няма нищо притеснително, но за всеки случай Simple Smile Ще се радвам, ако някой по-запознат погледне съставките и сподели дали са ОК за бременни: http://apteka.framar.bg/30045852/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8% … 200-%D0%BC%D0%BB-

# 198
И аз да споделя моя опит - аз съм с много суха кожа, а явно от хормоните при бремеността сухотата стана още по-осезаема. Още от самото начало започнах да се мажа (гърди, корем, бедра, дупе) - гелът на Lierac не ми допадна, защото оставя усещане са сухота и кожата ми се опъва дори повече; кремът против белези от разтягане /стрии/ на Palmer's не ми допадна като консистенция, защото се разнася трудно и трябваше доста масажиране, за да се разстопи какаовото масло и да попие; освен това миризмата не ми понасяше, но до 4-ти месец имах проблем с почти всички миризми. Когато взимах душ и трябваше да се оправя бързо, т.е. нямах време за мазане, използвах лосион за под душа на Нивеа за суха кожа, който си имах от преди да забременея.
Препоръчаха ми крема против стрии Здраве Мама - допадна ми ароматът, но е доста гъст и буквално се изтормозих да го стискам от тубичката - иначе е мазен, което за моята кожа е ОК и попива сравнително бързо.
Установих, че най-комфортно се чувствам, ако се намажа с олио, въпреки че ми е неприятно мазното усещане... Сега се мажа със зехтин, който редувам с олио от гроздови семки - ароматизирам ги с няколко капки етерично масло или дори с есенция ванилия. Сега съм в 29 г.с., +10 кг и с доста голям корем, но нямам стрии, въпреки че не се мажа чак толкова редовно, но последните месеци гледам да не пропускам мазането след душ.
Само да отбележа, че използвам хидратиращи душ-гелове и се старая да не се къпя с много гореща вода, която допълнително изсушава кожата (преди да забременея, се къпех буквално с вряла вода!). Използвам и НАХТКЕРЦЕН СЕНСИБЕЛ душ олио на Д-р Тайс, което е за суха и чувствителна кожа - понася ми добре, но въпреки че уж е без аромат, на мен ми мирише неприятно.
А иначе най-добре ми понася Garnier Body Repair балсамът с 20% глицерин и масло от ший за екстра суха кожа - попива уникално бързо и усещам кожата си мека и хидратирана през целия ден, но сега го избягвам, защото не знам доколко е безопасно при бременност. Четох съставките и ми се струва, че няма нищо притеснително, но за всеки случай Simple Smile Ще се радвам, ако някой по-запознат погледне съставките и сподели дали са ОК за бременни: http://apteka.framar.bg/30045852/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8% … 200-%D0%BC%D0%BB-

Какъв зехтин ползваш? Има ли значение?

# 199
  • София
Пак да похваля Елансил против стрии през бременността. Втора бременност, огромен корем, 0 стрии Peace Толкова имам и с първата.

# 200
Какъв зехтин ползваш? Има ли значение?

Използвам зехтин екстра върджин, който е извлек от първата студена преса на маслините и има най-добри качества.
Вчера попаднах на тази статия: http://www.hera.bg/s.php?n=177 и мисля да добавя невен към зехтина Simple Smile

# 201
Аз се мажа с олиото против стрии на Хип и за сега съм доволна.

# 202
  • Пловдив
Аз съм в 13г.с. и засега се мажа през деня когато се сетя с олиото против стрии на Икаров, а вечер след душ задължително с какаово масло. Не съм качила много килограми и не виждам да имам някаква поява на стрии, надявам се и занапред да е така. Имам също така бебешко олио и олиото за гърди на Кокона, което съм смесила с малко зехтин и малко от какаовото масло.
С тях се мажа общо взето когато се сетя. Мажа цялото тяло, като наблягам на корем, гърди, кръста и бедрата.
Засега фаворит ми е какаовото масло и него ползвам най-често.

Да кажа за какаовото масло, че го дават и за лекуване на белези и новопояили се стрии, но това не съм го изпробвала и не мога да кажа дали има ефект.

# 203
SheLLia на 13 годинки няма какво да се притесняваш още да взимаш чак такива мерки. по-скоро гледай да има повечко движение, по-здравословни храни, без цигарки, винаги достатъчно вода..

# 204
Не е на 13 години, а в 13-та седмица на бременността...

# 205
оу,  Embarassed  а аз седя и се чуда, защо е попаднало малко момиче в тази тема , с такива притеснения  Embarassed
тогава ще добавя, че масажите за бременни също са полезни. не само за облекчаване на напрегнатите места по тялото, но и за кожата.

# 206
  • София
Аз да ви кажа не се учудих на това "13 години", но скролнах да видя кой е писал Simple Smile
И защо не се учудих. Защото дъщеря ми от 2-3 години има стрии (ръце, крака, гърди). В момента е на 15. Естествено не е раждала и не е бременна.

# 207
Аз съм в 26 г.с. и от втория месец се мажа с Веледа. За сега нямам стрии,сестра ми се е мазала през бременността с Веледа и със маслото на Хип (сутрин с едното,вечер с другото) и няма стрии.

# 208
  • София
Аз мажа Мустела. Много съм доволна, икономичност,  приятен аромат, което на мен ми е много важно. Редувам олиото и крема. Сега съм последна седмица от 4 месец и влизам в пети. Мажа от 2 месец всяка вечер.  За сега имам коремче, качила съм 3-4 кила, което си мисля, че е доста, ама като не се движа много и ям повече - така е  Mr. Green и стрии нямам. Мажа бюст, коремче, т.нар. паласки,  дупе и бедра. Крема е хидратиращ, попива бързо и малко количество е достатъчно за голяма площ. Още съм на първата опаковка - 2 месеца и не съм го изхарчила и ще имам поне още за два. От 10-15 дни редувам с олиото на Мустела, което също е приятно ароматно и хубаво попива. На останалата част от тялото мажа хидратиращи и по-богати лосиони и кремове. Харесвам на Веледа този с нар и този с роза. Страхотна копринена кожа става с тях, а и на мен от бременността кожата ми поизсъхна доста. Според мен успешно може да се маже и коремче и гърди с тях.
По отношение на чистите масла, когато ще се къпя се намазвам обилно с някое чисто био масло (много различни имам) и стоя обилно намазана 2-3 часа и после се къпя. Понякога се намазвам вечер и си лягам, но когато е по-топло не ми е много приятно. Иначе био маслата, са перфектни против стрии, но с оглед наближаващите горещини си мисля, че няма да са особено приятни за мазане в чист вид. Но смятам, че спокойно може да се смесват с някое хубаво хидратиращо лосионче,  като по този начин ще го обогатят и няма да са толкова тежки върху кожата.

# 209
Аз също ползвам Мустела - лосион и олио и съм много доволна. Мажа от втори месец може би, първо опитах с Палмерс, но кожата ми се белеше много от него, точно на коремчето, затова го изразходвах за крака и ръце. Около 20-та седмица, може би, започна сърбеж и дори болка над пъпа, някакъв много малък участък, но много неприятно. Тогава включих и кокосово масло, което ползвам вечер и редувам с олиото на Мустела, а сутрин Мустела лосиона. Цапотя се здраво, дано има ефект, защото по принцип кожата ми е много суха и предразположена към стрии на някои места. Без да съм мърдала в килограми години наред, не е като да нямам от тези гадинки.

Общи условия

Активация на акаунт