АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 687
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ех, прекрасна новина за Васето!!! И колко голям младежът за 3 седмици преди термин. Браво! Simple Smile

Абе, момичета, сега трябваше ли да подаваме някакви декларации към НОИ, ако сме на стандартен трудов договор или това беше след раждането. Помня, че предния път попълвах някакви документи, ама кога и какво ги правех - никакъв спомен  Embarassed

Знаете ли полагаемите на таткото 15 дни при раждане дали започват да текат от дена на раждането или може отложено да се ползват? и дали са 15 работни или календарни дни?

# 106
Тантан Скоростта на утаяване на еритроцитите ти е увеличена. Това плюс останалите- еритроцити,левкоцити и белтък "доста", почти със сигурност значи, че има някакво възпаление по пикочопроводната система. Звънни още утре на док. НО не се шашкай. Няма за какво. Просто за твое спокойствие, а и защо да губиш още 2 дни .
 Според мен и да дадеш стерилна урина, няма да има особена разлика за тези стойноси специално-ако имаше бакктерии във влагалището или в урината-ок, но тук не става въпрос за това. а и микробиологията ти е чиста. Не се стресирай, но не виждам причина да чакаш до вдругиден.  Simple Smile

# 107
Знаете ли полагаемите на таткото 15 дни при раждане дали започват да текат от дена на раждането или може отложено да се ползват? и дали са 15 работни или календарни дни?

Дните започват от изписването от болницата и за съжаление не могат да се отлагат. 15 календарни дни са Peace

# 108
  • София
Тантан
 Според мен и да дадеш стерилна урина, няма да има особена разлика за тези стойноси специално-ако имаше бакктерии във влагалището или в урината-ок, но тук не става въпрос за това. а и микробиологията ти е чиста. Не се стресирай, но не виждам причина да чакаш до вдругиден.
Аз не съм много съгласна тук. След като в Бодимед ми излязоха белтък в урината, еритроцити и левкоцити на следващия ден при тест в Рамус ми излезе чиста урината. Струва 5 лв. и излиза за 30 мин., не виждам особен проблем да я повтори щом няма оплаквания. Все пак при инфекция на пикочо-половата система има и някой симптоми - често уриниране, парене, сърбеж.

# 109
  • София
Тантан
 Според мен и да дадеш стерилна урина, няма да има особена разлика за тези стойноси специално-ако имаше бакктерии във влагалището или в урината-ок, но тук не става въпрос за това. а и микробиологията ти е чиста. Не се стресирай, но не виждам причина да чакаш до вдругиден.
Все пак при инфекция на пикочо-половата система има и някой симптоми - често уриниране, парене, сърбеж.

Не е задължително да има симптоми.

# 110
  • Под кленовите дървета
Давам отчет и се връщам да чета.
с 1 см. разкритие съм, термин по ехограф твърдо 1,04, ако до тогава не родя - предизвикване.
Но май-май, девойката скоро ще се покаже. Таткото искаше да е Овен де, ама...още 10 дни не знам дали ще устискам.

# 111
Честито на мама Vase ! Страхотни мерки и размери е Антон! Нека е жив и здрав и много да радва мама и тати!   bouquet

РоЗи ,благодаря за хубавата темичка!   bouquet

Аз имам много за дочитане и ще се връщам утре да чета, сега отивам да лягам,че ми измериха кръвното 3-4 пъти и ми е 85/20 . Надявам се да се вдигне и да не стане беля Sad

А иначе изследванията са ми супер - хемоглобина ми се е вдигнал на 112 и секрета ми е чист  Crazy

Пожелавам Ви лека вечер и приятни сънища   bouquet Hug Praynig

# 112
  • Перник
Никол, изпий един айран със сол, при мен действа безотказно. Дано се нормализира бързо! Simple Smile

# 113
Е МАСЕ,  вече наистина не намирам логика в действията на НОИ #Crazy
А колкото до бременната македонка- мн ме развесели, чак за секунда / само/ ми дожаля за работещите в осиг. институт Joy

# 114
Здравейте коремчета!
Честито на Васето!!!!! Много да я радва малкият Антон и бързо възстановяване на мама.Очакваме новини около раждането.

Много изпуснах и сега ще пиша по бременен спомен. newsm78
Аз подплънки си взех на Нук.
Относно болничните - не са ми платили този за януари(от 21,01 до 18.02).Още ми пише,че се обработва,а 15 дни от подаването вече минаха,та се чудя тази жалба къде се подава?Мисля ако в четвъртък не ми ги платят да се разправям и аз.
За срещата утре пак ме е яд,че не мога да дойда.То така като е тръгнало,май ще се запозная с вас като родим.Аз все още си работя и вече ще се  #2gunfire.Толкова ми тежи и ме мързи,ужассс.

# 115
  • София
Аз да ви питам за болничните(45 дневния), моя има един ден прекъсване, който ден се пада събота. Дали ще е проблем? Освен това от фирмата ми казаха, че бил пуснат първичен. Тези, от вас които са си взели 45-дневния дали са обърнали внимание какви са им? Че вече няколко дни чакам счетоводителката да ми каже, дали са го върнали от НОИ. Интересното е, че вече мина една седмица от както е издаден, а все още не излиза в сайта на НОИ.

Какво имаш предвид под един ден прекъсване? 45-дневния не е продължение на предходния ти болничен, ако идеята ти е че предния е бил до петък, а 45-днивния от неделя, то това мисля че няма значение, т.к. събота е неработен ден. Ако беше работен трябва да го пуснеш като отпуска, за да не ти се губи деня. Аз имам 4 дни така между двата и със счетоводителката ни се разбрахме, че са отпуск.
А иначе, както сигурно вече са ти писали и другите срока за подаване от фирмата ти в НОИ е до средата на другия месец.

# 116
Честито на Васето, да е жив и здрав големия юнак /моят син се роди със същите мерки  Heart Eyesbouquet

Маце, да те питам за колко време долу горе пристигна комплекта на Авент от Амазон?
Аз хич не бързам, а е и рано. Днес съм 33 гс, секциото е средата на април, така че девойката има забрана за излизане.
Jasmin_Veni значи и ти си наближила, ще чакаме хубави новини  Hug
Успех момичета  Hug Heart Eyes Hug

# 117
Аз един ден не съм чела и нова тема имаме Simple Smile Та да се запиша.  Grinning

# 118
Аз съм на линия от 3 часа, киселини  #Cussing out повръщах и такаа.
Днес бях на преглед и бебка е около 2,000кг в 33г.с., беше повече предния път, но то не може да е точно.
Аз съм свалила килограми 1 или 2кг не знам вече  Rolling Eyes

Честито на Васето за чудесните мерки на малкия мъж  bouquet

Преди няколко дни моят син отпразнува първата си годинка  Heart Eyes

# 119
  • софия
Добро утро от мен!Дано деня ми е по-добър от нощта, защото не съм спала от повръщане и главоболие.Днес съм на запис  на тонове.За НОИ , сега видях, че утре ще си получа парите за февруари от 45 дневния, който беше представен ма 6.03.Чак не мога да повярвам след всички забавяния преди това.
Усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт