Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 234
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Момичета имам въпрос.Снощи пуснах на късата програма да мие машината.Като свърши отваря и хапчето си седи на съответното място не се е разстворило.Повторих  още два пъти същата програма но хапчетата си седят и не се разстварят.Днес повторих отново но взех от друга марка капсули пак същата история.На какво може да се дължи това.

Виж дали нещо не препречва на вратичката да се отвори, като подреждаш съдовете.
Като  махнах една купа отпред, се получи....

# 61
  • Русе
Абе може Бош за 800 и нещо, ама може и по-евтина друга марка. На мен лично повече ми допадаха програмите на Бекото, отколкото на Боша. Качеството на измиване -зависи от препаратите и настройките.

# 62
Здравейте отново,
аз продължавам с търсенето...да намират се Бош до 850 - сега например в Емаг има две на промоции даже и под 800. Попаднах обаче на този модел на Аристон
http://www.emag.bg/s-domijalna-mashina-hotpoint-14-komplekta-11- … 132/pd/DFHCLBBBM/
и  ми се стори доста примамлива офертата за толкова много функции и добри параметри. Какво ще кажете някой има ли Аристон и какво е мнението ви?

# 63
Аз имам Аристон, но моята е от по-малките.От 8 г. съм с нея и до сега проблеми не съм имала (пу-пу) .Доволна съм и от измиването и от качеството на уреда.

# 64
Здравейте, следя темата с интерес, от вчера имаме ето тази съдомиялна:
http://www.technomarket.bg/products/09133862/hotpoint-ariston-lff-8m019-eu
Все още не е свързана, но съпругът ми е по-въодушевен от мен и днес ще я свърже...тъкмо ще се научи да я зарежда и пуска Simple Smile
Много харесвам Ariston, препоръчвам марката на всички, имам сушилня от 5 години и работи безотказно, скоро си купих пералня, отново Ariston, управлението на всичките им уреди е лесно и имат много програми (пералнята има кратки, каквито аз исках) Извинявам се за отклонеието, ще ви чета, защото със съдомиялната май ще ми е трудничко. Усмихната и слънчева неделя ви желая Simple Smile

редактирам си поста - пуснахме съдомиялната, предварително сложихме сол (едри частици, мъжът ми я купил от Penny), настроихме твърдостта на водата, имаше подарък две таблетки finish quantum, сложихме едната, подредихме чинии, чаши, тави, тенджери и пуснахме на нормална програма, която трае 2 часа, сега приключи и я отворихме веднага, всичко е сухо, още са топли и са идеално измити, като за първи опит мисля, че се получи добре. Чела съм доста във форума и благодарение на вас съм по-информирана   bouquet
Предполагам, че с времето и опитите ще се усъвършенствам и в дозиране на други препарати Simple Smile
Съдомиялната е супер, единствено се питам как така е за 14 комплекта, като трудно подредихме и събрахме всичко, ако имам гости не знам как ще събера повече чинии, може би ще се пуска по два пъти?

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 00:16 от baff

# 65
  • София
baff, ако сложиш съдове за готвене комплектите намаляват естествено.

# 66
  • Враца
Здравейте,  имам съдомиялна Уърлпул шесто чувство.  Използвам я от година и половина с таблетки на Somat и Finish всичко в едно и настройка с таблетки. Мие предимно на най-дългата програма с шестото чувство. 
Преди 2 дни извадих съдовете като посипани с пясък. Купих и препарат за почистване,  пуснах я,  изми се. След това пуснах пясъчните на кратка програма и се измиха. Снощи я оставих да мие на дълга програма и сега намерих пак опесъчени. Проверих филтъра - абсолютно чист е.
На някой да се е случвало и как се оправя или да търся майстор?
Благодаря

# 67
Момичета,помогнете ми с избора..четох, четох уж какво трябва да гледам и пак не мога да реша,коя да е  Sad
http://nai-izgodno.bg/sadomialna-za-vgrajdane-Teka-DW1-605-FI  - много хвалят Тека,като марка,
http://nai-izgodno.bg/sadomialna-za-vgrajdane-Bosch-SMV40D70EU или тази http://nai-izgodno.bg/sadomialna-za-vgrajdane-whirlpool-ADG-6500-FD ? Ще съм благодарна на всякакви мнение за качество и сервиз,ако се наложи (да чукаме на дърво ...) . Предварително  Hug

# 68
  • София
За Уърпула и аз бих искала да чуя отзиви от такива, които от няколко години ползват марката, а не от няколко месеца. Защото е нормално в началото да работи добре, но след 2-3 год. вече да е за смяна.
Имам пералня Уърпул на почти 12 г. Не ми е правила абсолютно никакви проблеми досега. Освен, че е много шумна, нямам други забележки към нея и ще си я ползвам до отказ.
Ако и съдомиялните Уърпул са толкова издържливи, бих се насочила към такава. Защото моята скоро време може да се наложи да я сменям.

# 69
  • на Мелмак
Аз съм с Тека 3- та година - много съм доволна .
Маркучът й се беше задръстил с каманаци от чистите ни тръби , а беше отишла и помпата - всичко смениха и оправиха - за 3-4 дни , много съм доволна , аз нея си я препоръчвам

# 70
Аз съм с Тека 3- та година - много съм доволна .
Маркучът й се беше задръстил с каманаци от чистите ни тръби , а беше отишла и помпата - всичко смениха и оправиха - за 3-4 дни , много съм доволна , аз нея си я препоръчвам

Би ли споделила колко ви взеха за ремонта? Просто любопитствам. Моята миялна /Зануси на десетина години/ ходи на ремонт миналата седмица за сефте. В първият сервиз ни искаха 250лв, ММ им вдигна скандал, занесе я в друг сервиз и там я оправиха за 180лв. Помпата беше заминала.                                 

# 71
  • Варна
Здравейте,  имам съдомиялна Уърлпул шесто чувство.  Използвам я от година и половина с таблетки на Somat и Finish всичко в едно и настройка с таблетки. Мие предимно на най-дългата програма с шестото чувство. 
Преди 2 дни извадих съдовете като посипани с пясък. Купих и препарат за почистване,  пуснах я,  изми се. След това пуснах пясъчните на кратка програма и се измиха. Снощи я оставих да мие на дълга програма и сега намерих пак опесъчени. Проверих филтъра - абсолютно чист е.
На някой да се е случвало и как се оправя или да търся майстор?
Благодаря

привет! опесъчаването е признак на запушени дюзи! нашата е вече близо 11 годишна и последно време всичките ми чаши са "с пясък". развихме перките и се оказа, че дюзичките са страшно запушени! живея във Варна, водата ни е отвратително твърда и може би за това така става, а и годинките и не са малко+ всекидневното използване...вече се оглеждам и избирам нова.

# 72
  • Варна
здравейте, момичета! прекрасна и страшно полезна тема, благодаря ви, че споделяте опита си!

нашата съдомиялна вече излиза в пенсия, служи ни 11 години вярно и безотказно, но може би ужасно твърдата вода и ежедневната зверска употреба си казват вече думата- чашите и съдовете не са добре измити, като с пясък са, чуват се странни шумове и едно пърпорене докато мие.

ползвам от години само гел на Сомат. изключително съм доволна от него! четох, че ви изтича гела, да изтича, но си остава в самата машина докато тръгне и като започне да работи се измиват прекрасно, не се притеснявайте от това, че изтича!

сега съм се спряла на ето този модел и ще съм благодарна, ако споделите впечатления и мнения! благодаря ви! http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … 7M124-IT/p/682525

# 73
Petenci-cvetenci,
в предния си пост писах, че много харесвам Аристон,
мисля, че марката е добър избор, макар че за пръв път имам съдомиялна  Wink
(моята я пускам за втори път, но съм изключително доволна - много безшумна и съдовете са абсолютно сухи и блестящи като я отворя - аз много цапам като готвя и я пълня докрай Embarassed )
Ако искаш погледни няколко поста назад да видиш линка на моя модел.
Моят съвет е да си избереш модел с дисплей, защото показва колко минути остават до края,
а и настройките така са по-лесни Simple Smile

# 74
  • на Мелмак
За Тека та , ремонта й беше 20дни преди да изтече гаранцията - точно миналата година по това време .

Общи условия

Активация на акаунт