Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 294
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Angel_Dust bouquet
Не бях се сетила да ги питам Grinning. Четох иначе много мнения и от други държави, и една жена беше разочарована,че няма отложен старт, но мъж отговаря,че има, но не споделя как да стане. Ще питам. Спонтанна покупка от намаленията. Мъж ми се изненада, защото е свикнал да чета с месеци преди да купя Grinning. До сега бях с медея и тя си имаше копчета Grinning. Иначе съм много доволна от новата. Нищо общо с медеята в качеството на измиване, изсушаване.  Heart Eyes

# 181
  • Балчик
Снощи реших да пробвам бързата програма - 29 минути, с изобразен символ на чаши. Миялната не беше съвсем пълна - имаше тава, тиган и 10-ина чинии + прибори. Сложих половин таблетка, мина си цикъла, посудата беше дори и изсушена, но......не и съвсем чиста. В смисъл, че чиниите бяха измити от остатъците от храна, но без блясък, скърцане на чисто и бяха като покрити със сух мазнеещ филм( ( не знам как точно да го опиша, но определено не ми допадна вида им, не ми бяха достатъчно стерилно чисти). По приборите имаше бели петънца.
Вие за какво ползвате кратката програма и какъв е резултата?
Имам и програма 1/2 зареждане, но все още не знам в кой случай да я използвам. И май само долната кошница трябваше да е пълна, на горната май нищо не трябваше да има?....Моля ви, помагайте!  Hug
Това е то българинът. Хората са ти написали, че програмата е за чаши, ама не вярваш. Дай да пробваме и мазните тигани, пък после що имало мазен филм по посудата. ooooh! Това не е кратка програма,а програма за чаши (разликата между двете е в температурата)

# 182
Джема, нужно ли е да проявяваш подобна грубост  Rolling Eyes Пробвеало е момичето и явно няма да повтори, голяма работа е станала  ooooh!

# 183
  • Балчик
Джема, нужно ли е да проявяваш подобна грубост  Rolling Eyes Пробвеало е момичето и явно няма да повтори, голяма работа е станала  ooooh!

Ами не мога да се начудя на някои, честно. Къде видя грубост? Четене с рабиране му е майката Peace

# 184
Хората са казали: проба - грешка! Докато не се пробва, няма как да се опознаят с миялната. Особено,ако е и първата в живота й. И аз имам чисто нова, но въпреки този коментар, знам че мога да разчитам на помощ тук и не се притеснявам каквито и въпроси да имам. А тепърва ми престоят още опознавателни срещи:)
Но стига спам. Simple Smile Хубав ден на всички   bouquet

# 185
Темата така или иначе е за всякакви въпроси, а тонът ти за мен беше груб  Peace

# 186
  • София
Такааааа.... Джема се опита да ме изрита, отпъди, изгони или както щете го разбирайте от темата, но аз съм упорита и нЕма да се дам лесно и да се махна!  Peace
Не смятам, че се е случило нещо непоправимо, понякога опита идва на принципа проба-грешка.
В предишните теми, включително и снощи преди да се реша да пусна тази програма, четох, че има доста хора, които я ползват за ежедневното миене на посудата и т.к това е актуалната тема в момента ( аз четох основно в стари такива) и след резултата реших да споделя какво се е случило и получило. И именно прочетеното ме подведе и затова приех, че това може да е И ежедневната програма. Но явно критериите за чистота при всеки са различни, а тази програма не е в моите такива.
На моята миялна няма ежедневна програма, а я имам от седмица и тепърва се опознаваме. Hug  Човек се учи цял живот и пак ненаучен си отива. Въпроса е да не се създават излишни драми.
В никакъв случай не съм се засегнала, приела съм, че това е тема за взаимопомощ и прецених, че споделяйки тук моя опит би бил полезен и на други.
И отново ще повторя, че нито тавата, нито тигана бяха мазни, а това, което аз определям като мазен филм по посудата е по-скоро мазно-белеещ оттенък, който за мен лично не е изплакнат добре.
Благодаря на всички, които се включиха  Hug

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 17:34 от Мишле_

# 187
  • София
Всъщност ежедневна си имаш - това ти е стандартната програма, твоята от бош си я водят бърза, не спец. за чаши, но така или иначе на бърза трябва да са леко замърсени, тигани, тенджери, тави, засъхнали сосове и т.н. надали ще чисти.

Напълно е възможно и да не е доизплакнала добре на тази програма или просто защото нещата ти са били малко да  е дошъл в повече препарата.

Мишле, преди писа, че по някакви причини нямаш книжка с инструкции https://portal.bsh-partner.com/portal%28bD1kZSZjPTAwOQ==%29/PORTALFRAME.HTM вземи си свали и прочети, нали това писа, че ти е модела. Има си точно описани програмите и т.н. и коя за какво е, а и не само.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 18:43 от Angel_Dust

# 188
Вие за какво ползвате кратката програма и какъв е резултата?
Имам и програма 1/2 зареждане, но все още не знам в кой случай да я използвам. И май само долната кошница трябваше да е пълна, на горната май нищо не трябваше да има?....Моля ви, помагайте!  Hug
Ползвам много често опцията за половин зареждане, като си слагам и в двете кошници и няма проблем с измиването.

# 189
преди да взема моята доста четох из нета - много негативни мнения имаше като цяло за малките съдомиялни /разбирай тези където са за под мивката толкова малки/
Аз доколкото разбрах момичето пита за вградена миялна 45 см, която е за 9-10 комплекта. Какви са негативните мнения  newsm78

# 190
От както ползвам моята машинка - 45 см само на кратка програма я пускам. От време навреме и с отложен старт- Електролукс е.
При мен копчето за отложиния старт е под прозорчето с минутите.
При профилактичното миене с препарат я пускам на еко програма.  Peace

# 191
Благодаря ви за отговорите, ще търся най-оптималния вариант за нас. Ще говоря и с майстор. Но твърдо съм решила да взимам, омръзна ми с това миене на ръка... Close Няма маникюр, мивката все пълна Confused

# 192
Както писах и преди, през седмицата пускам вечер само кратката 29-минутна програма. На картинката са показани чаши, но надписът е - слабо замърсени съдове. На нея мия чинии, чаши всякакви, купи от салата и прочие, без загорели съдове. Измива ми прекрасно, и след завършване съдовете са наполовина изсушени. Отварям вратичката за няколко минути, и смятам че това помага за пълното им изсушаване.
За тази кратка програма използвам прах, а не таблетки. Мисля си, че таблетките не биха се разтворили за няколкото минути миене.

# 193

За тази кратка програма използвам прах, а не таблетки. Мисля си, че таблетките не биха се разтворили за няколкото минути миене.

При мен се разтварят чудесно на кратката програма. Мия с екологичните таблетки, а съдомиялната е Бош, ако има значение. Peace

# 194

При мен се разтварят чудесно на кратката програма. Мия с екологичните таблетки, а съдомиялната е Бош, ако има значение. Peace

И моята е Бош. Ще пробвам тогава и аз с таблетки. Но съм много доволна и от праха.

Общи условия

Активация на акаунт