Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 305
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Влизам, за да споделя малко впечатления относно моята миялна, първо - големи благодарности на Angel Dust за инфото за настройка според твърдостта   bouquet Много ми помогна, благодаря ти, снощи я настроихме  Hug
Тъй като снощи ми се събраха две доста омазнени и загорели тави, реших да ползвам програмата с пара, но измиването беше компромисно - изглеждаха чисти тавите, но погледнати на по-светло, личаха замазнявания  Rolling Eyes По останалите съдове пак имаше бели капки  newsm78
След тази програма заредих чинии и чаши и решихме да пробваме 6-тото чувство -ами супер, никакви забележки нямам, много съм доволна. Та чудя се защо при една програма има бели петна, при друга - не  newsm78

# 211
  • София
Странна работа с тези бели петна, не ми се е случвало, само по металните ли остават?
Аз обаче колкото и да съм доволна от моята нямам база за сравнение с други. Но много загорели и омазнени поне аз първо си ги накисвам и с  дом. хартия все пак  като се размекне загорялото минавам, да обера колкото падне. Нещо не мога да се пречупя нещо много загоряла и засъхнало просто да го изпльоскам вътре.

# 212
Ейнджъл, по дуралекса основно са петната, нали е прозрачен, та личи много. Но тази сутрин в "добрата" партида пак имаше и от него и беше супер чист, та затова ми е странно как така се появяват само на определни програми  newsm78
А тавите наистина бяха доста мръсни и честно казано съм доволна, дори и при наличието на леко мазнеещи петънца на места.

# 213
  • София
Имам дуралекс, нямам проблеми.
Гледам евентуални проблеми по книжката, но нищо не виждам за бели петна, има за остатъци от храна, но това не е такова.

Отлагания от сол - прекалено твърда вода, капачката на резервоара за сол е отворена, прекалено малко гланц.
Отлагания върху чаши, които могат да се премахнат - ползвате програми неподходящи за чаши (което според мен не е проблема
други петна - дозата на гланца е твърде ниска...

Знам ли освен да пробваш да вдигнеш още една степен гланца.
Или нещо с препарата/таблетките, които ползваш да не се получава добре...

# 214
Ейнджъл, благодаря, че си си направила труда да прочетеш за тези проблеми  Hug От всичко изброено, причина може да бъде само, че водата ни наистина е ужасно, ужасно твърда Twisted Evil И гланцът е настроен на макс, пак ще проверя довечера.
Много си полезна, за пореден път   bouquet

# 215
  • Русе
Бутни солта, не гланца, ако е ви е много варовита водата. Не знам какви са ти настройките, но я увеличи, гланцът обикновено на средна степен е достатъчно.

# 216
  • София
В някоя от предните теми някой се оплакваше от такива петна и се оказа, че е предозирал с гланца... Пробвай да го намалиш, особено ако и таблетките ти са много в едно. Може би шесто чувство сама си дозира тези неща и затова  с нея не си имала проблем  newsm78

# 217
Благодаря ви, момичета  Hug Ще си правим експерименти явно  Grinning Но каквото и да е, няма такъв кеф, даже и с кусурите  Sunglasses

# 218
  • Велико Търново
Привет, момичета! Нищо не разбирам от съдомиялни, но искам да ми кажете тази как ви се струва? А тази? Или нещо друго бихте ми препоръчали с три кошници?  newsm78
И един малко тъп въпрос  Blush - има ли такава съдомиялна, която като си свърши програмата сама да си отваря врата  newsm78

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 22:31 от dannyny

# 219
  • на Мелмак
Аз съм пристрастена и ще препоръчам Сименс , поне е немско и качествено .
Миеле имат модел , който като свърши програмата се отваря , гледах го скоро в магазина им , освен това вътре има и лед осветление и още нещо имаше с долната кошница , ама честно не помня.

# 220
  • Велико Търново
Аз съм пристрастена и ще препоръчам Сименс , поне е немско и качествено .
Миеле имат модел , който като свърши програмата се отваря , гледах го скоро в магазина им , освен това вътре има и лед осветление и още нещо имаше с долната кошница , ама честно не помня.

etty775, Благодаря - ще се поровя да ги видя тези Миеле

# 221
  • София
Здравейте момичета,

Много съм нещастна, защото съм без миялна от няколко месеца. Положението е следното, миялната е купувана преди почти 15 години, но майка ми я е пускала има няма 30тина пъти за това време. Аз я взех в края на миналата година и щастливо си я ползвах Mr. Green, мие си перфектно. Но всяко щастие е преходно  Cry и миялната протече, не се изненадах особено, заведохме я на майстор и той каза, че само трябва да вземем долно уплътнение. Миялната е Indesit и имам само модела(W 2510 D ), а от сервиза в БГ искат някакъв номера за да намерят правилното уплътнение. Въпросния номер е изтрит и няма как да го намеря. Търсих из разни английски сайтове и там излизат някакви варианти уплътнения само по модела. Ще излязат някъде към 60лв. с доставката, но си е рисковано. И така сега седя и се чудя как да намеря точното уплътнение.  newsm78

# 222
Не може ли а се свали старото и по него да се търси  newsm78

# 223
  • София
Това е първото нещо, което и майстора направи, но навсякъде нямало. Трябвало по каталог за което трябва този проклет номер Sad

# 224
  • SF
Привет, момичета! Нищо не разбирам от съдомиялни, но искам да ми кажете тази как ви се струва? А тази? Или нещо друго бихте ми препоръчали с три кошници?  newsm78
И един малко тъп въпрос  Blush - има ли такава съдомиялна, която като си свърши програмата сама да си отваря врата  newsm78

Моята старата (17-18-годишна Candy) си отваряше сама вратата след измиване и оттам излизаше парата. По този начин съдовете се изсушаваха или доизсушаваха - не знам. Винаги бяха сухи, когато всичко приключеше напълно.
Твоите уреди са за вграждане. Не знам доколко ще ти е удачно да ти се изпарява всичко в горния плот. Освен това трябва да отваря и вратичката на шкафа.

Общи условия

Активация на акаунт