Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 662
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Е това зависи от миялната ти. Виж книжката или клипове в Интернет

# 586
  • София
За мен това да сбъркаш как се редат съдовете си е цяло изкуство, трябва доста да се потрудиш по въпроса.

# 587
Здравейте, бихте ли ми казали ако имате впечатления от малките съдомиялни, ремонтираме кухня и поради липса на място мислим да я слагаме върху плот над пералнята, та се колебая дали да е от малките или стандартна височина ?

благодаря
Аз да дам една друга идея - понеже ми се струва, че пералнята по-лесно ще се обслужва, ако е поставена нависоко, защо не сложите отдолу миялна, а пералнята върху плота.
Защото ми се струва, че на голяма миялна (стандартната височина), поставена нависоко, по-трудно ще се обслужва горната кошница, особено ако и ти не си висока.

# 588
  • На брега на реката
Пералнята върху плота, ще е интересна гледка като започне ад центрофугира, ще тресе цялата кухня, колкото и да е нивелирана или с тиха центрофуга.  Още повече два "водни" уреда един над друг, ами ако протече или при чистене на филтъра се излива вода - къде ще се случва това?  Отводнението на пералнята също трябва да е на изискуемата височина, за да не се излива сама.
Според мен не е добра идея.  Ако няма място за голяма, по-добре тип кубче върху плота, при миялните поне няма центрофуга.

# 589
  • дълбоката провинция
Задържане на вода - съдомиялната не може да изпомпа водата докрай, на дъното остава около 10 см. вода, а помпата продължава да върти. (първо пускане на машината)

Сигурна съм, че съм срещала в темата подобен проблем, но сега не мога да го открия, някой може ли да помогне с мнение и насоки?...

# 590
  • На брега на реката
Това 10 см, вода, сякаш въобще не е изпомпала. Да не би маркуча да е прегънат и да не може да изпомпи. Имаше и такъв случай - у-коляното което беше сложено не беше пробито и реално водата не може да бъде изпомпана. Проверете отводнението.

# 591
  • дълбоката провинция
Сега по-ясно мога да си формулирам въпроса Simple Smile - да се обърна към ВиК майстора, който свърза машината, или да потърся гаранционния сервиз?

# 592
Установих една грешка от моя страна, в долната кошница в малката кошничка за прибори слагам дълги ножове и май пречат на перката. Но това не решава проблема с големият разход на сол. Съдовете ги нареждам правилно, освен да намаля солта и ще видим какво ще стане. Перката я свалях, не е запушена.

# 593
  • София
Ако водата ти е твърда и солта е на макс вероятно разхода не е толкова голям. Но тук да се включат хора  с твърда вода вече.
Ако нещо пречи на перката е нормално да не са измити съдовете, но тогава би имало и остатъци  от храна/питиета и т.н., но тествай без дългите неща.

# 594
  • на Мелмак
Този разход на сол е нормален , ако е настроен на макс  Peace
Аз бях така в началото - чудех се какво й става на тази сол , защото изобщо не бях видяла , че вместо на мин съм сложила на макс.

# 595
  • На брега на реката
Сега по-ясно мога да си формулирам въпроса Simple Smile - да се обърна към ВиК майстора, който свърза машината, или да потърся гаранционния сервиз?

Според мен, викни първо ВиК и ако няма проблеми в отводнението, тогава викай сервиз. Няма ли някой мъж около теб и той би могъл да се справи.

# 596
  • На брега на реката
Другия вариант за големия разход на сол е, капачката на солта да не е затворена добре или да е на криво.

# 597
  • дълбоката провинция
[ Няма ли някой мъж около теб и той би могъл да се справи.

Няма Simple Smile

# 598
Пералнята върху плота, ще е интересна гледка като започне ад центрофугира, ще тресе цялата кухня, колкото и да е нивелирана или с тиха центрофуга.  Още повече два "водни" уреда един над друг, ами ако протече или при чистене на филтъра се излива вода - къде ще се случва това?  Отводнението на пералнята също трябва да е на изискуемата височина, за да не се излива сама.
Според мен не е добра идея.  Ако няма място за голяма, по-добре тип кубче върху плота, при миялните поне няма центрофуга.
Предложих го, защото съм виждала китове свързващи пералня и сушилня, та предположих, че тук може на същия принцип, но от практична гледна точка пералнята е по-лесно да се обслужва, ако е отгоре, още повече, че тук ще са разделени с плот.

# 599
  • Пловдив
За пералня и сушилня - сушилните са много леки, не се въртят както пералнята при центрофуга.

Общи условия

Активация на акаунт