MasterChef България, Тема 2

• 52 333
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Това дето го водят за шакшука го ям от дете, правено от баба, а аз правя откак съм омъжена, но като го нарекат шакшука друго си е. Joy
Ние имената не можем им запомним, ти за шакшук говориш...припомни ни, че ми стана интересно  newsm78

# 226
  • София
Това дето го водят за шакшука го ям от дете, правено от баба, а аз правя откак съм омъжена, но като го нарекат шакшука друго си е. Joy
Ние имената не можем им запомним, ти за шакшук говориш...припомни ни, че ми стана интересно  newsm78
Яйца на очи върху доматено-зеленчуков сос.

# 227
  • Sofia
А защо никой не направи таратор? Един вкусен таратор щеше да покаже върха в българската кулинария. Даже, като се замисля, изобщо нямаме нужда от толкова дълго състезание. Един ден, хиляди участници, и най- добрият таратор печели титлата и парите.  ooooh!
нали имаше някакво ястие при кастингите,което казаха,че е като таратор и тотално изхвърча кандидата

може и да ги впечатли "простия"таратор,ако е направен по-така,напр,желиран или замразен с течен азот,с някакви пяни и пушеци,нещо като молекулярната кухня

# 228
Яйца на очи върху доматено-зеленчуков сос.
Аз миналата седмица правих такива

# 229
А защо никой не направи таратор? Един вкусен таратор щеше да покаже върха в българската кулинария. Даже, като се замисля, изобщо нямаме нужда от толкова дълго състезание. Един ден, хиляди участници, и най- добрият таратор печели титлата и парите.  ooooh!
нали имаше някакво ястие при кастингите,което казаха,че е като таратор и тотално изхвърча кандидата
То беше хайвер, но с копър. И зелен.  Mr. Green

# 230
Тайна, радвам се че се включи и ти за доматения сос. По-горе писах, че моята баба също редовно приготвяше доматен сос с поширано яйце, едва ли е знаела, че така се нарича техниката на готвене на яйцето  Mr. Green

# 231
Тайна, радвам се че се включи и ти за доматения сос. По-горе писах, че моята баба също редовно приготвяше доматен сос с поширано яйце, едва ли е знаела, че така се нарича техниката на готвене на яйцето  Mr. Green

А казвала ли ти е : Хапни от тази шакшука внуче:)))

# 232
  • София

Да бе да, казваше си яйца с доматен сос.

# 233
И бабите ви пошираха яйцата в доматения сос?

# 234
Стига с този доматен сос, че от вчера го мисля. Менюто за утре е ясно.  Mr. Green

Позната ми сподели, че е видяла щъркел още преди Баба Марта и аз се зачудих защо толкова рано, сигурно изобщо не е излитал на юг, а то каква била работата.. Щъркела гнездил в на Мариела четината.
 hahaha

# 235
  • София
И бабите ви пошираха яйцата в доматения сос?
Пак чуждици.Ако не е поширано, а сварено/задушено в доматения сос, сигурно не става за ядене ли?

# 236

Joy изглежда ми вкуснотия, ще се опитам да го направя, лятоска!

# 237
Първо - от блога на Йоли  
"Ястието се оказа традиционна закуска от Близкия Изток, но разбира се би могло да се сервира като основно ястие, а предвид, че се приготвя в няколко страни, негови варианти не липсват. Най-общо това е пикантен доматен сос с чушки, в който се готвят цели яйца. Подобно ястие приготвяме и ние, но това, което отличава шакшука от нашите забулени яйца в доматен сос са подправките. Типични за близкоизточната и ориенталската кухня, кимионът, лютият пипер, кориандърът и дори кимът правят ястието различно."

Ето че има разлика.

Второ - Тайна как по-точно се казва поширане на български? Така съм го учила, така го знам.

# 238
  • гр.Пловдив
Дарине, познат си ми отнякъде? Случайно да си фен на алфа ромео?

# 239
  • София
Доколкото разбрах, идеята на задачата снощи беше акцента да е яйцето. т.е то да е изпъкващия компонент поне визуално в ястието, затова и миш-маша не беше класиран.

Общи условия

Активация на акаунт