MasterChef България, Тема 2

• 52 317
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И бабите ви пошираха яйцата в доматения сос?
Същата работа като яйцата по Панагюрски, само че с доматен сос. За мен това ястие не е нищо специално.

# 241
Може и да ми се смеете, но вчера в предаването за първи път чух за "поширано яйце". Embarassed

# 242
За това се дразня, де! И аз съм отрасла с шакшука, даже вътре за разкош и поширан босилек му слагаше баба. А на Дедо миш- маша направен в ринг  - не мина щото е арбанашки. Как Арбанашки???  Shocked Трябвало да го кръсти чушки с яйце Тифани! А, не, не по- добре льо Фаберже! Дядо Илия носи Прада, бе!

# 243
И бабите ви пошираха яйцата в доматения сос?
Същата работа като яйцата по Панагюрски, само че с доматен сос. За мен това ястие не е нищо специално.

Показах ти горе каква е разликата с нашите яйца.

Може и да ми се смеете, но вчера в предаването за първи път чух за "поширано яйце". Embarassed
Те много неща могат да се пошират, дори е една от най-добрите технологии за месо, защото става изключително крехко.

# 244
Не виждам разлика между ястието на Дарин и миш маша, от гледна точка на изпъкване на яйцето (симпатизирам и на двамата участници). Може би, го използваха при господин Илия, за да смекчат отпадането му.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 13:03 от Анонимен

# 245
Именно това исках да кажа, че соса е варен до пълно сгъстяване и вътре се пускат яйцата, докато се забулят, като тези по панагюрски. Едва ли бабите ни са знаели, че техниката на приготвяне на това яйце се нарича поширане Simple Smile
Точно Peace
Аз пък не знаех, че е подходящо за закуска.
Lady Stardust , то и сега може, но доматите са различни.

# 246
  • София
Разбития белтък върху яйчения крем, може би, защото журито попита дядото къде е /къде се вижда/ яйцето.

# 247
Именно това исках да кажа, че соса е варен до пълно сгъстяване и вътре се пускат яйцата, докато се забулят, като тези по панагюрски. Едва ли бабите ни са знаели, че техниката на приготвяне на това яйце се нарича поширане Simple Smile
Точно Peace
Аз пък не знаех, че е подходящо за закуска.
Lady Stardust , то и сега може, но доматите са различни.

Поширането не е във вряща течност, а на температура между 60 и 80 градуса.

# 248
Мерси Одри  bouquet

# 249
Понеже ме заинтригувахте с тези поширани яйца, сега ще чукна две- едното във вряща вода, а другото във вода при температура 60-80 градуса. Първото ще го държа по-малко време от второто, за да видя каква е разликата между поширано и забулено яйце.

Ще си ги поднеса върху канапе от картофки "Дафиноа" и мус от спанак. Ей така за разкош ще сложа всичко в ринг  Laughing ( иначе с две думи- забулено яйце върху картофки със сметана и спанак)

Защо е необходимо простите неща да се наричат със сложни имена, за да се водят Мастър клас ?!

# 250
  • На ръба..
Шакшуката баба ми я правеше още докато си ходех на градина преди амнайси години, ама нямаше такова модерно име и техника, беше си просто "Яйце в доматен сос".
Радвам, че Силви получи втори шанс, дано не го опропасти, но ми е жал за Бай Илия.
Иначе фризьорчето успя да ми стане новия любимец, заедно с танцьорката...да видим до къде ще стигнат. Стискам им палци.

# 251
И аз половината термини не ги знам и после сядам да ги проверявам в гугъл  Blush

За мен най-лошото представяне снощи беше това на Силви   Wink

# 252
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Понеже ме заинтригувахте с тези поширани яйца, сега ще чукна две- едното във вряща вода, а другото във вода при температура 60-80 градуса. Първото ще го държа по-малко време от второто, за да видя каква е разликата между поширано и забулено яйце.

Ще си ги поднеса върху канапе от картофки "Дафиноа" и мус от спанак. Ей така за разкош ще сложа всичко в ринг  Laughing ( иначе с две думи- забулено яйце върху картофки със сметана и спанак)

Защо е необходимо простите неща да се наричат със сложни имена, за да се водят Мастър клас ?!

Да не забравиш да капнеш малко оцет във водата за поширане и да я завихриш.  Wink

# 253
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Поширането не е във вряща течност, а на температура между 60 и 80 градуса.

Яйцата по Панагюрски поширани ли се правят, т.е. без водата да е завряла?  

# 254
Сигурна съм, че ястието на жената от Малайзия няма нищо общо на вкус с това което сте яли като деца.  Така като се готви при нас лещата било яхния или на супа не я хапвам, но в индийски ресторант я ям  със скоростта на светлината. В един непретенциозен корейски ресторант веднъж си поръчах кълцано телешко с някакъв червен сос и бял ориз, ако не ме беше срам щях да си оближа чинията. Подправките при тях са много различни и вкуса на ястието е съвсем друг.

Общи условия

Активация на акаунт