КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 54 572
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
В руски форум четох, но още не съм я пробвала домашна смазка,антипригарна, мнгоо добра казват, нищо не залепва.

100 гр брашно
100 гр масло
100 св. мас

С миксер се разбива до пухкава бяла смес. Слага се в бурканче. Съхранява се на хладно, извън хладилник. Но не на топло, защото се разслоява. Ако се случи се разбърква отново.  Има дълъг срок на годност.

# 151
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Ха, имаше толкова много, кога е свършил??
Ха, кога?! Ти пък, не знаЙш ли колко воайорстват по форумите.  Wink

# 152
  • София
  • Мнения: 12 217
Ха, имаше толкова много, кога е свършил??
Ха, кога?! Ти пък, не знаЙш ли колко воайорстват по форумите.  Wink
Joy Joy `Начи има тайни шпиони, гледат ни...от горе.... Joy Joy
Моренче,  Hug

# 153
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Аха... на балкони, на тераси... под, зад... И като шушнат после и на 2-3 дружки и сещай се...
Взаимно е, душа!  Hug

# 154
  • Мнения: X
Спрей за намасляване съм купувала и от Метро, и от Пикадили. 

# 155
  • Мнения: 1 080
Джема, тоя картофен козунак направо ми събра очите как се е надигнал  Hug Как е на вкус?

# 156
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Аз понеже съм слагала картоф в тесто за хляб, да кажа, че не се усеща картоф във вкуса, но иначе е различно на вкус де. Simple Smile И в конситенцията, смятам че има разлика - беше по-нежна стриктурата на печивото.
За козунак лично аз не изпитвам необходимост да го пробвам с картоф. Абе като ми харесат един - два варианта, не ми се пробва друг, иска ми се да ям това, което ми е харесало.  Grinning

# 157
  • Мнения: 1 080
Морена и аз искам да ям, което ми е харесало, но нали търсим по-голямо съвършенство  Joy та покрай търсенето на принц нали знаеш и за жабите  hahaha

# 158
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Ох, Мимс, разсмя ме с тия жаби и принцове...  Laughing Joy
Аз пак обмислям едно тесто да забъркам довечера, да видм...  Thinking

# 159
  • Мнения: 1 080
Ооо чак утре ще меся аз, на диета съм още  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 160
  • Мнения: 1 490
Преди да покажа своето творение , искам да благодаря на всички споделили рецептите си и за това , че са толкова подробно обяснени.Благодарение на вас , един абсолютен инвалид в кухнята току що направи страхотен козунак! Рецептата е на Роси , за хлебопекарна със заквасена сметана ,а вкусът е мммммм. Направих половин доза (нали ви казах , че съм пишман готвач,та почти сигурна бях , че ще оплескам нещо  Laughing )Добавих стафиди и шоколад , и воала !
Скрит текст:

# 161
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, тестото с картоф има по-нежна структура, не се усеща вкусът на картофи. Аз по принцип правя кифлички такива, но тогава реших да направя и козунак, защото снимах за един форум печенето с термоигла.

# 162
  • София
  • Мнения: 12 217
..........................

Марчева Hug, вчера специално ходих в магазинчето и хоп изненада, спрея го нямааа, свършил, но чакаха да докарат  Peace

Купих си шоколад обаче Peace
Днес имаше спрей. Ако още имаш мерак, тичай.  Simple Smile Купих си и аз няколко вида шоколад, за печене, за топене,  мини дробс, черен, млечен, бял,  пък на квадратчета...кой каквото си пожелае..

# 163
  • София
  • Мнения: 12 875
Втори опит за козунак втасва, този път с хартия за печене. Дано предният успех да не е бил късмета на начинаещият, както често се случва при мен  Simple Smile

# 164
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
stelico, браво на теб!  smile3501
Aila, да се похвалиш после.  Simple Smile


Общи условия

Активация на акаунт