ЯНУАРското човече вече тича смело надалече! (ЯНУАРИ 2014, тема 25)

• 50 529
  • 269
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Вместо ЗАПИС, моля споделете според вас какво да се добави към/махне от първия пост   Peace

amira8411, да не му е топло на детето  newsm78

# 76
Здравейте! Благодаря за темата - оформление и заглавие Simple Smile

Амира - чувалче?

Радвам се на тези от вас, които пишете, аз от време на време ви прочитам Simple Smile
Яна спи сега. Има много здрав и много необходим сутрешен сън. Събуди се...
До нови срещи Simple Smile

# 77
Армира, по тази причина и моето дете спи с чувалче.От начало не искаше,но после свикна.Не,че сега не ставам пак по нощите, но ми е спокойно,че е завит.И неговите зъби хич не поникват като по учебник.Имаше един от долу и два от горе когато му поникнаха двата кътника  Laughing Laughing Laughing.

# 78
Здравейте, момичета!

От дълго време не съм писала в темата. Зеленко, чудесна е, аз нямам предложения за промени Simple Smile

При нас общо казано: кърмя все още и скоро не виждам да има отбиване, отскоро пропи вода, купих едно шише, което е със сламка, много му допадна идеята и сам го търси да пие.
И той общува с мен, пеем песни, правим определени действия на определени думи от песента, забавен е много и се научи да танцува по един негов си начин, тропа настойчиво с единия крак в такт с музиката и си държи ръцете на кръста  Joy
Захранен е по ЗВБ и в момента се храни сам, с прибори, с ръце, когато както му падне. Всичко обича да яде, мръщи се само на риба и месо.

Ще се опитам да съм по редовна във форума!

Поздрави на всички!

# 79
Благодаря за отговорите момичета. Но и в чувалче не иска да стои, заради това му купих такова,което е с крачоли уж да му е по - удобно. Спим на около 20 градуса. Пробвала съм и да го завивам с по - тънко одеяло, но пак се буди. Явно няма спасение. Simple Smile

# 80
  • Бургас
Здравейте, момичета.
От много време не съм чела и писала  Crazy За групата във ФБ също рядко намирам време.
Тази година я започнахме трудничко - въртяхме помежду си почти месец и половина някакви вируси. От градината или от училище, не знам, от някъде някой ги докарваше и се редувахме с кашлици, сополи, температури.
Малкия проходи много рано - на 10 мес. правихме прощапулник  Heart Eyes Внимателен е, пази се, умее да пада правилно. Обожава да танцува. Като иска да потанцува - носи дистанционното и върти дупето  Laughing Laughing Laughing значи трябва да пусна музикален канал  Heart Eyes
За съжаление, дава вид, че скоро няма да проговори (батко му проговори почти на две и половина, за разлика от каката - тя на годинка и нещо свързваше по 2-3 думички вече).
Преди два месеца започна да спи по цяла нощ и вече нямаме нито едно нощно кърмене. Много съм щастлива, спим по цяла нощ. Нищо че се отвива, щом си спи спокойно, значи не му е студено без одеяло.
Здрави бъдете  Wink

# 81
  • София
Здравейте. Аз също го слагам в чуалче нощем. Така свикна от малък и нямаме проблеми. За спането - спи при нас от средата на нощта до сутринта. Така ми е по-добре, отколкото да го дондуркам по 5 пъти на нощ. Родата обаче ме обвиниха, че това било "нечовешко" и вече не знам с какво да се оправдавам. Предполагам ще го израсте.Съмнявам се на 15 да иска да спи с МАМА.  Mr. Green
За ваксината аз също не знаех. Нашите 23 дни вече минаха, така или иначе. Не сме се виждали с бременни и деца. Така се получи, че беше лошо времето.

# 82
Здравейте,
хубава и лека седмица пожелавам на всички.
babyface76 ми не се оправдавай. Мен ме карат да спирам кърменето от 10 месеца. От тогава до сега кърмата ми все не е хубава. Даже последното, което ми каза майка ми е, че с това сукане детето се изнервяло  newsm78 . И аз като теб първо си намирах оправдания сега просто казвам че ще го кърмя до пет години Simple Smile

# 83
Айде и аз тук, да не изпусна нещо  Whistling Mr. Green  И да не е гол запис на Ивейн и пробиват ЕДНОВРЕМЕННО 6 зъбета- много яде, само това е като "неразположение" и се чеше. Иначе са пробили кажи-речи Simple Smile

# 84
  • гр.София
Здравейте мацки   bouquet
За спането без завивка вече съм писала.Примирила съм се,едно че спи отвит,ами и бос.Докато не му сваля чорапите,се върти като пумпал,и даже ги дърпа и ги събува,ако не го направя аз.Мн.пъти нощем го пипам,а той леден,и като му метна одеалцето на мига се отвива.Явно не му е студено,и вече не опитвам. Той също спи при мен,в началото ми говореха колко е неправилно,то и аз не искам,ама го предпочитам пред 1000 ставания по нощите.Вече никой не ми говори,щото видяха че не ги удостоих с внимание и оправдания.
Имах десетина дни друго дете,явно беше спрял разтежа на зъбите.Ама от 3 дена,мале мале,спира ми тока.
Прахче добре завърнала се,включвай се редовно чули!
Иначе друго няма,ежедневието си е все същото.Хубав ден на всички!

# 85
  • София
amira8411, да, права си, няма да се оправдавам. Не знам защо в природата ми е заложено все да държа отчет пред някого. Ще казвам, че така съм преценила и точка. Да не говорим, че ми е и мнооого приятно!!! Лошото е, че нашите го гледат, по-скоро майка ми, защото аз почнах работа и някак естетвено се случва и тя да се меси, след като съм я намесила в отглеждането.

В работата пък реших да го давам лежерно, като една "млада" майка  Mr. Green. Хем да поработвам, хем да си гледам детето на макс (доколкото е възможно), когато се прибера. Днес пък ме сюрпризираха, че трябвало скоро да ме хабилитират. На което аз казах ХАХАХА. Колкото и странно да звучи тук, в работата съм една от любимките и много хора се юрват да ми помагат и са на моя страна в много начинания. Но съжалявам, докато детето не порасне, аз не се наемам на лудо бачкане. Не ми е било детската мечта да ставам доцент и даже смешно ми звучи за моята персона. Когато малкия порасне и няма вече нужда от мен, както е при колежката ми, тогава ще имам време, вместо да се чудя какво да правя - да работя и да тъка на 100 стана. Аз и нея я гледах, докато беше малко детето, тръгваше си по-рано от работа, за да се занимава с него, в тях не работеше и на мен винаги ми е казвла "Аз съм на пътво място майка." Сега, когато стана почти тинейджър и почна да й повтаря "Махай се, не ми досаждай!", вече й е време да си работи на воля ако ще от тъмно до тъмно. Simple Smile И знайте, че много бързо порасват и идва това време. Затова ще му се радвам, докато е малък и има нужда от "МА" Simple Smile. (Ех, че досадна реч дръпнах, размишления на една кукувица:))))

За зъбите, 4 кътника току що пробиха. Много го дразни, само хапе ръцете. Забелязвам, че всичко разбира, не говори много, но каквото кажа го прави. Говори с първите 2 букви от думата. Аз съм МА (но казва и мама). С мокрите кърпи, като му бърша дупето, казва "къ", или пък "пе" на пералнята. Баба, дядо, тати си остават цели думи. Като пипне нещо топло и казва "па" от пари. Явно, че при него говорните функции ще се развият по-късно.

mariq13, странно, че е леден, а не иска одеалце. Аз съм забелязала, че ми се буди, като са му студени ръчичките.

# 86
  • София
Цитат
Вината е концепция, която повечето жени автоматично прегръщат, дори когато знаят, че обстоятелствата са наистина извън контрола им (Моята майка се извинява и за времето).
(Почти) автоматичното приемане на вината от жените се доказва от отговорите им в дадения сценарий:
Представете си, че сте изкарали курс по аеродинамика. Също така сте виждали пилоти да карат самолети. Сега си представете, че сте пасажер в двуместен самолет. Пилотът получава инфаркт и вие трябва да карате самолета. Разбивате се. Чувствате ли се виновни?
Мъжете, които попитах, отговориха: „Не, защото направих най-доброто, което можах”. „Не. Щеше да ми е много гадно за пилота и за самолета, но нямаше да се чувствам виновен”. „Не. Трудно е да се управлява самолет, дори да си виждал как някой го прави”.
Какво отговориха жените? „Нямаше да се чувствам виновна за самолета, но може би щях да се чувствам виновна за пилота, защото съществуваше малък шанс да се справя с приземяването на самолета”. „Да, защото съм много критична към себе си заради собствените ми грешки. Да се чувствам зле и да се чувствам виновна са смесени при мен”. „Да, имам предвид, естествено, знам, че не би трябвало, но щях може би да се чувствам виновна”. „Убих ли още някого? Ако не съм убила никой друг, тогава няма да се чувствам виновна”. Отбележете фразите – „моите грешки”, „знам, че не би трябвало” и „убих ли още някого” по отношение на нещо, над което тези жени не биха имали какъвто и да е контрол!

източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76555.0

# 87
дрън дрън, та пляс, някой се е събудил "с прозрение" и се чуди какво да каже и напише  newsm78  Това е достойно обаче за форумската тема с най смешни постове......или най-абсурдни  Laughing

Сега видях , че е на Хедра изказване  Shocked ми съжалявам, ама когато си е глупост си е глупост, в днешно време масата жени са достатъчно еманципирани и здравомислещи, че да се отдават на вина и печал без да има защо  Tired.......явно и тя се е поизморила покрай цялата дандания....

# 88
  • София
Изказването абсолютно не е на Хедра. Не е и от скоро. Вижда се кой как чете и вниква...

# 89
Превод е , да , не го дочетох до края, усъмних се че е и нейно, просто не и прилича.  TiredАма подобно сравнение за вина и примера е абсурден просто

Общи условия

Активация на акаунт