НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 567
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Цитат
Пред интернет съм безсилна.

Нали? Laughing

# 466
Здравейте момичета   bouquet 

Надявам се приемата нови попълнения  Blush  Идвам от темата за БВХ, с което свалих 6 кила  и нещо и съм решила да се присъединя към вас  Hug 

Имам Хашимото и за мен това е най добрият вариант на хранене - искам да си вкарам до колкото мога работата на ЩЖ в норма и да поддържам нормални граници на ТСХ, а и имам за сваляне още доста килца  Tired

Връщам се назад да допрочета основните неща и от утре да съм стриктна  Crazy

# 467
Мис Облаче, добре дошла! Hug За Хашимото и другите автоимунни е много важно да се спре глутенът, а е възможно да трябва и млечните, и дори и други храни може да се наложи... Според мен зависи най-вече ти как се чувстваш. В книгите на първата страница има една от Сара Балантайн, в която тя описва автоимунния протокол - доста стриктно (първоначално) хранене, последвано от постепенно въвеждане на част от изключените храни. Целта е всеки, който има автоимунно заболяване, да си установи кои храни как му се отразяват и да се придържа към оптималния за него хранителен режим. Може да бъде тежичко да се изключат толкова много храни, но зависи от състоянието на човека - предполагам, че при определени болести хората са готови на всичко, за да постигнат подобрение, а отзивите за автоимунния протокол в това отношение са много добри.

# 468
  • In transit
Цитат
Пред интернет съм безсилна.

Нали? Laughing

о, да! Не зная какви източници си намира да чете, но съм ги признала за уникални. Лошото, че болшинството от хората, които имат достъп до мрежата, не успяват да си отсеят източниците, а се вслушват буквално в кой каквото глупост е решил да напише. Това касае 98% от близките и приятелите ми за мое голямо съжаление.   Tired

Мис Облаче, добре дошла и от мен!  Hug

# 469
Мис Облаче, добре дошла! Hug За Хашимото и другите автоимунни е много важно да се спре глутенът, а е възможно да трябва и млечните, и дори и други храни може да се наложи... Според мен зависи най-вече ти как се чувстваш. В книгите на първата страница има една от Сара Балантайн, в която тя описва автоимунния протокол - доста стриктно (първоначално) хранене, последвано от постепенно въвеждане на част от изключените храни. Целта е всеки, който има автоимунно заболяване, да си установи кои храни как му се отразяват и да се придържа към оптималния за него хранителен режим. Може да бъде тежичко да се изключат толкова много храни, но зависи от състоянието на човека - предполагам, че при определени болести хората са готови на всичко, за да постигнат подобрение, а отзивите за автоимунния протокол в това отношение са много добри.

Благодаря ти много   bouquet   Ще го прочета и ще се пробвам по-въпроса с автоимуния протокол  Hug  

# 470
Мики, аз имах предвид и нашите съвети - и те са от Интернет. Wink Така че е разбираемо, че хората четат и се насочват към това, което най-силно отговаря на техните представи и им се струва най-логично. А предполагам, че има значение и дали не са гледали някой "специалист" в предаването на Гала или някое друго предаване по телевизията, който да твърди същото, което четат в Интернет. Rolling Eyes Наистина е много трудно човек да отсее информацията в нета, особено ако не чете английски... Нали знам аз какво съм чела преди 10 - 12 години и какво чета сега. ooooh! Тогава съм била на един акъл, сега съм на друг, което определя и на кого ще повярвам...

# 471
Мис Облаче,добре дошла и от мен,
Кам,пробвах рецептата за авокадо с какао и мед,много ми хареса,комбинирах го с банановата палачинка,стана изключително,Мерси.

# 472
  • SA
Мис Облаче, добре дошла и от мен и успех по пьтя!  Simple Smile

lisa1, радвам се, че ти е харесало какаовото авокадо! Идеята с бананови палачинки е супер и ще се пробва. Правила сьм авокадово-какаовата смес и с парче намачкан банан, вместо мед, пак се получава добре.

jabot.j, при случаи с такива хора, като тези, които си описала, си спомняй, че за повечето от хората е непосилно да променят представите си за нещо на 180 градуса и то само след кратьк разговор с някого. Сигурна сьм, че страшно много ти се иска да им помогнеш, защото знаеш правилното решение и то не е никак трудно изпьлнимо. Обаче често човек трябва да мине по трудния пьт, докато намери истината ( ако и изобщо я намери, де).
Много ме разсмя това твьрдение, че без сложни вьглехидрати се умирало (не че неконтролирания диабет пьк удьлжава живота).  ooooh!

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 18:29 от kameloth

# 473
Скрит текст:
Това с баницата с майонеза не ми стана ясно. Embarassed
Това с баницата е култово. Тя е чувала, че е добре да се консумират мазнини и затова да й е мазна баницата я маже с майонеза..... абе, какво да говоря..

jabot.j Heart Eyes абе модели всякакви има. Оня ден позната ми звъни дали не съм знаела рецепта за мекици без захар. И аз я питам " що пък без захар?". Ами понеже мъж ѝ бил диабетик, пък всички рецепти били с по една лъжица захар в тестото  Joy Joy Joy #2gunfire #Crazy Че цъках после, че се чудих, че се плясках по челото и по бедрата, що за неграмотен народ. И моя мъж ми вика защо съм си мислела, че всички били четяли и се интересували като нас. И е може би прав. Но аз все не допускам, че чак пък толкова неграмотни хора има сред грамотното население. Как да ти кажа не се ядосвай, като и аз много паля от подобни.....

# 474
  • София
Да споделя набързо какво четох тези дни
Раковите клетки както знаем метаболизират глюкоза
Но освен нея и фруктоза, нещо което здравите клетки не правят
Та захарта и плодовете се оказва, че хранят рковите клетки и с глюкоза и с фруктоза, а и  им осигуряват няколко хормона на растежа
Имам раково болна много близка колежка, споделяла съм тук...та при нея се оказа, че раковите й клетки не се хранят с глюкоза, даже не я "поглеждат"  ooooh! И не могат да кажат с какво се хранят, но си растат добре  Confused То всъщност и затова й го откриха доста късно, даже на 5 скенера не се виждат...просто се хранят с друго, това е  Rolling Eyes

# 475
Има един блог, от който получавам актуализации - за хормоните е: http://www.hormonesmatter.com/ Днес във ФБ ми излезе тази тяхна публикация: http://www.hormonesmatter.com/medical-treatments-limited-evidence/ Оказва се, че поне 50% от обичайните терапии в медицината не са подкрепени с доказателства за ефективност. ooooh! Конкретно в АГ само за 30% от терапиите има доказателства - останалите 70% са резултат от консенсус (т.е. на базата на това какво им се струва логично, взели единодушно решение как да се постъпва). Направо не знам вече какво да мисля за медицината... ooooh! Вярно, че днес е празник, ама все пак...

Между другото, консенсус означава например, че им се сторило логично, че наситените мазнини запушват артериите, затова решили да се препоръча ограничаването им. Десетилетия по-късно се оказва, че не е така. По същия начин може би в АГ се препоръчват неща, които изглеждат логични, но просто не са така, а примерно истината е съвсем различна. ooooh!

# 476
  • SA
Една интересна за мен информация от Марк Сисьн:
http://www.marksdailyapple.com/moonlight-melatonin-exercise-non- … hy/#axzz3WY3DCdSM

Оказва се, че различните хора имат различна, генетично определена способност да отговарят на физически натоварвания.
В статията Сисьн посочва едно проучване, в което една група от 66 души са правили стандартни силови тренировки за долната част на тялото в продьлжение на 4 месеца. През този период се отчитала мускулната хипертрофия при всеки от участниците. Резултатьт - при 1/4 от хората мускулната маса на бедрата нарастнала значително, при 2/4 - умерено, а при 1/4 не се отчело никакво нарастване на мускулите. По-нататьшни изследвания показали, че мускулната тькан на тези хора се различава и по броя на сьдьржащите се в тях клетки, предшественици на мускулните клетки (хората с най-голям брой логично отговаряли с най-висок растеж на мускулната тькан при натоварване).
Подобни наблюдения имало и при натоварванията за издрьжливост. 85% от хората подобрявали значително кислородния си капацитет , докато при 15% не се отчитали никакви промени, независимо колко усилия полагат, а в някои случаи дори се наблюдавали негативни ефекти вьрху здравето им.

# 477
Честит празник, Камче! Да намираш много удовлетворение в професията! Hug Хора като теб движат медицината напред и дано да ставате все повече.

А написаното звучи съвсем логично, сигурно всички сме го виждали - някои правят лесно мускули, други по-трудно, трети - хич. Laughing

# 478
Честит празник и от мен, Кам   bouquet
Бъди здрава и професионално вдъхновена  Hug

Аз освен всичко останало, установих, че точно такова хранене се препоръчва за хора от моята кръвна група - 0.

# 479
На мен вчера ми беше тройно критичен ден Simple Smile Започна ме колегата с диабета и ме довърши една нова клиентка, която е доктор-диагностик. Много младо момиче, 32-33 годишна, която съвсем отскоро посещава фитнеса. Та, както си легна за масаж и ми каза "Четох много за ВМ храненето и аз като доктор ти гарантирам запушване на кръвоносните съдове и покачване на холестерола и риска от сърдечно-съдово заболяване с това хранене." И аз си глътнах граматиката. Това момиче не е завършило преди 150 години, тя съвсем отскоро се е окичила с това звание и не знае нищо за ВМ, не е чувала за Тим Ноукс, за Кресър и другите, благодарение на които ВМ придобива популярност. Т.к. не бях готова за нова битка с палеативни разбирания я помолих да си говорим за времето...
Преди години, когато гледах интервюта на Милко се чудех защо е толкова нетърпелив и избухлив, когато му се задават въпроси и се опитват да го конфронтират...сега си давам сметка, че с трупането на знания се трупа и печал...и го оправдавам напълно.

Общи условия

Активация на акаунт