НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 104
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
Аз пак да питам какво закусвате Embarassed Laughing Че закуската ми е най-трудно да си я представя заместена. Иначе месо, яйца и зеленчуци за основните хранения са лесна работа Laughing
Същото - месо, яйца, зеленчуци, сланина, бекон, сметана. Остатъци от вечеря, остатъци от обяд, пак яйца и така до края на света. Simple Smile

# 631
Ъх, сериозно ли, как ще ям месо и зеленчуци на закуска, ужас. Ще имам проблем със закуските, усещам... Sad

# 632
Скрит текст:
Ъх, сериозно ли, как ще ям месо и зеленчуци на закуска, ужас. Ще имам проблем със закуските, усещам... Sad
А, какво ядеш на закуска?

# 633
  • SA
Джия , и при екземи се препорьчва сьщия подход. Ето, ако искаш прочети тази публикация на Сара Балантайн за екземата:
http://www.thepaleomom.com/2012/07/overcoming-medical-dogma-eczema.html

# 634
Скрит текст:
А, какво ядеш на закуска?

Сега ям милинка/ баничка Embarassed Ама нали не трябва да ям въглехидрати и се чудя с какво да заместя...определено не мога да ям месо и зеленчуци на закуска, това са ми неща, които свързвам с по-сериозно хранене. Кисело мляко с някакво мюсли или яйце/сирене, това по-добре ми звучи ако е разрешено...

# 635
Джия, какво означава "не чиста кръв"? ooooh! Това сериозно ли го твърдят някъде? Щом имаш екзема, не е изключено храната да има значение. Не знам кои са ти най-редовните храни - ясно, че се храниш по нашия режим, но помисли за някоя храна, която може да е "виновна". Може да са млечни, може яйца, може ядки, може дори зеленчуците nightshades (домати, чушки и червен пипер, патладжани, картофи). Искам да кажа, че определено си струва да пробваш автоимунния протокол.

Разбира се, може да се окаже, че храната не е отключвашият фактор, а трябва да се промени нещо друго в начина ти на живот или средата ти. Не знам какви идеи да ти дам. Но поне пробвай да видиш дали автоимунният протокол няма да ти помогне.

Също бих ти препоръчала да си изследваш витамин Д и ако е под 40-50 нг/мл, да се опиташ да го повишиш. Разбира се, трябва да се придружава от магнезий.

DreamComeTrue, аз съм имала такива периоди, когато съм закусвала кисело мляко (биволско) с някаква добавка - смлени ядки/семки, какао или дори в един момент смесвах половин кофичка мляко с малко тахан и кокосово масло. Embarassed Като начало може да пробваш да закусваш кисело мляко. Също друг вариант са яйца в различни комбинации - със зеленчуци, сирена, евентуално някакъв хубав колбас или малко месо - възможните комбинации не са малко. Също с яйца могат да се правят палачинки - със смлени ядки/семки или с кокосови стърготини вместо брашно. За пълнеж може да слагаш натрошено сирене например.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 15:50 от Cioccolata

# 636
  • София
За закуска може кокосова палачинка (кокосови стърготини с яйца, запечено на тиган), като отгоре си сложиш по желание сирене, извара, домати, авокадо, маслини, различни подправки, шарена сол, самардала и така ... Като започнеш ще ти идват идеи, спокойно  Peace

Редактирам за да добавя, че аз си правя солен протеинов кекс, който включва яйца и извара, със сминдух, шарена сол, понякога поръсвам с червен пипер отгоре, след като го изпека. Може да се бучнат отгоре топченца масло ... може да се направи и сладък, подсладен с протеин (ако спортуваш).

# 637
Джия , и при екземи се препорьчва сьщия подход. Ето, ако искаш прочети тази публикация на Сара Балантайн за екземата:

Благодаря, Кам. Но вече повече от година съм на режима и не виждам подобрение. Напротив, влоши се. Бях спряла млечните за 2 седмици. Нямаше дори и минимална промяна.

# 638
Джия, какво означава "не чиста кръв"? ooooh! Това сериозно ли го твърдят някъде? Щом имаш екзема, не е изключено храната да има значение. Не знам кои са ти най-редовните храни - ясно, че се храниш по нашия режим, но помисли за някоя храна, която може да е "виновна". Може да са млечни, може яйца, може ядки, може дори зеленчуците nightshades (домати, чушки и червен пипер, патладжани, картофи). Искам да кажа, че определено си струва да пробваш автоимунния протокол.

Разбира се, може да се окаже, че храната не е отключвашият фактор, а трябва да се промени нещо друго в начина ти на живот или средата ти. Не знам какви идеи да ти дам. Но поне пробвай да видиш дали автоимунният протокол няма да ти помогне.

Също бих ти препоръчала да си изследваш витамин Д и ако е под 40-50 нг/мл, да се опиташ да го повишиш. Разбира се, трябва да се придружава от магнезий.

Само като напишеш в гугъл "нечиста кръв" само стой и гледай. И Дънов и Димков излизат. Не знам какво означава, явно е остарял "термин", но според мен има такова нещо.
Редовни храни-свинско, пилешко, яйца, млечни. По-рядко консумирани храни-домати, краставици, зеле, зелена салата и авокадо. Много рядко-червени пиперки(аз съм от североизточна България  Laughing)
Това ми е цялото меню Rolling Eyes
Всяка сутрин пия вит. Ц
Вечер 600мг магнезий и 70микрограма вит. Д(последно, като го изследвах беше в нормите). Преди пиех по-високи количества, но сега реших, да е по умерено.
Използвам само специална козметика. Абсолютно всичко е без алергени-парфюми, оцветители, парабени и др. Дори стикчето ми против изпотяване е без аромат  Tired

Копирам текст от сайт, който тук излиза, като спам:

Скрит текст:
ЕКЗЕМА

(вж. повече Дънов, „Книга за здравето”, „Здраве и дълголетие...”)

Екзема по ръцете:
Тази екзема показва, че кръвта е нечиста. Тя трябва да се пречисти по следния начин:

1. Болният да се храни известно време със сурова вегетарианска храна: ябълки, круши, домати, чушки и др., сурови. Също така и варено жито. Няма да употребява хляб. Суровата храна пречиства кръвта.

2. Да се свари вода в по-голяма тенджера, да се турят листа от тетра в по-голямо количество и да се вари по-дълго време. Тази вода да се тури в леген и да си потопи ръката.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 16:05 от Джия

# 639
  • SA
Джия, вьзможно е млечните да не са ти проблем. Вьзможно е и 2 седмици да е кратьк период, за да се отчете промяна след спирането им. Сьщо така, ако проблем са ти например яйцата, е вьзможно да получиш влошаване при ВМ-НВХ, ако започвайки режима, започнеш и да консумираш повече яйца.
Вьзможно е сьщо при теб тази екзема да не се провокира изобщо от хранителни фактори.

# 640
Да, така е, Кам. За това човек, като е отчаян, търси всякакви варианти. Дори и методи, които звучат нелепо, остарели са и най-вероятно не действат. Но твърдо се замислям, да я карам само на сурови зеленчуци и специални билкови отвари.

# 641
Понякога може някой определен вид месо да е проблемен. Например майка ми е забелязала, че псориазисът й се обостря, когато консумира телешко месо.

# 642
Джия, извини ме ако те карам да се повтаряш, но в какво се изразява точно екземата ти. Къде е? Червенина ли е, сърби ли те? Забелязала ли си кога е в ремисия?

# 643

Благодаря, Кам. Но вече повече от година съм на режима и не виждам подобрение. Напротив, влоши се. Бях спряла млечните за 2 седмици. Нямаше дори и минимална промяна.

Джия не знам дали ще помогне, но млечните се спират поне за месец, две седмици е малко, освен това при мен се появиха 3 зверски цирея на слабините, не можех да ходя, бяха черни пълни с гной и кръв, пукнаха се изтекоха, заздравяха и от тогава нищо, не знам защо ги свързвам с пречистване на кръвта колкото и лаишко да звучи, просто се появиха след 2-3 седмции спиране на млечните. За екзема не знам, но моята розацея започна да се подобрява след почти месец без никакъв глутен и зърна и малко повече от 2 седмици без млечни, като през тия две седмици бях безобразно опъпчена и цялото лице ме болеше.  Кожните са ужасно упорите, но аз се кълна в протокола дори и с яйца и домати, наистина помага, но трябва време.

# 644
  • SA
Джия , дано намериш отговор на проблема си!
Иначе ако се ядат само сурови зеленчуци и нищо друго, то на практика се премахват почти всички храни, които са обичайно заподозрени ( като се има предвид и че картофи, патладжани , дори и чушки рядко се ядат сурови). Плюс това се осигуряват фибри за чревните бактерии.
Лошото е, че не може да се кара дьлго само на сурови зеленчуци и човек не разбира кое точно е причина за проблема.

Общи условия

Активация на акаунт