Подут корем

• 54 457
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
Преди две години имах същия проблем(продължи около 3 мес.) и сега от 3дни пак съм с подут корем.Тогава посетих личната, гинеколог, хомеопат и гастроентеролог.Гинеколога и гастроентеролога ми казаха, че имам ужасно много газове в червата.Гастроентеролога ми изписа пробиотици, ензими, еспумизан, спазвах и диета, нищо не помогна.Личната ми каза да си взема активен въглен или мезим форте, пробвах и двете - не ми помогнаха.Не ям вредни храни.Пържено, мазно, газирано, вафли, чипсове, боб, леща - не присъстват в менюто ми.Когато ти е подут за ден два може да е от храна, но за продължително време причината е друга.Сега пия мезим форте, но няма ефект, сякаш не го пия.Преди малко взех но-шпа, дано да е по ефективно.Ужасно е да си с подут корем - некомфортно, депресиращо и болезнено.
Звучи, сякаш правиш алхимични експерименти с тялото си Wink Пробвай с качествен пробиотик, прием на повече течности, регулирана диета и виж дали има резултати. Сигурно имаш непоносимост към даден тип храни. Най-малкото ше изчистиш тялото си от многото химия, с която го атакуваш, приемайки непрекъснато хапчета.

# 46
Преди две години имах същия проблем(продължи около 3 мес.) и сега от 3дни пак съм с подут корем.Тогава посетих личната, гинеколог, хомеопат и гастроентеролог.Гинеколога и гастроентеролога ми казаха, че имам ужасно много газове в червата.Гастроентеролога ми изписа пробиотици, ензими, еспумизан, спазвах и диета, нищо не помогна.Личната ми каза да си взема активен въглен или мезим форте, пробвах и двете - не ми помогнаха.Не ям вредни храни.Пържено, мазно, газирано, вафли, чипсове, боб, леща - не присъстват в менюто ми.Когато ти е подут за ден два може да е от храна, но за продължително време причината е друга.Сега пия мезим форте, но няма ефект, сякаш не го пия.Преди малко взех но-шпа, дано да е по ефективно.Ужасно е да си с подут корем - некомфортно, депресиращо и болезнено.
Уляляля Simple Smile
Така. Аз не виждам никакъв ефект, когато съм пила еспумизан, мезим и т.н. Но-шпа е за болка. Но и за болка при мен отдавна не действа. И теб да те питам - дъвки  Laughing ?
Иначе, да. Хубав пробиотик му е майката...

# 47
Дъвки не дъвча.Побиотици съм приемала линекс и лактофор.При мен мисля, че не е от храна.Има период, в който каквото и да хапна се издувам.Забелязала съм, че когато съм под стрес тогава се появяват газовете и подутия корем.Като отмине стресовия период и газовете изчезват.

# 48
Дъвки не дъвча.Побиотици съм приемала линекс и лактофор.При мен мисля, че не е от храна.Има период, в който каквото и да хапна се издувам.Забелязала съм, че когато съм под стрес тогава се появяват газовете и подутия корем.Като отмине стресовия период и газовете изчезват.
Не изглежда странно, все пак всяко тяло реагира по индивидуален начин на стресовите подавания. При мен често се изявява и под формата на леко акне, или спадане на имунната система.

# 49

Може и да има връзка със стреса, но и означава, че има някакъв проблем в чревната ти флора. Линекс и Лактофлор, мисля, че не са от качествените  newsm78 Прекаляваш ли с млечните продукти?

# 50
  • Anywhere
Аз също съм с Хашимото и страдам от подут корем, най- вече няколко дни преди цикъл и по време на цикъл. Подувам се най- много от оризови продукти и годжибери. Помага ми яденето на лимон, или пиене на лимонов сок. Дегазин и еспумизан за мен са напълно безполезни Sad

# 51

Може и да има връзка със стреса, но и означава, че има някакъв проблем в чревната ти флора. Линекс и Лактофлор, мисля, че не са от качествените  newsm78 Прекаляваш ли с млечните продукти?
Почти всеки ден в менюто ми присъства - 1кофичка кисело мляко,1чаша прясно мляко и кашкавал или сирене.Не мисля, че е прекалено.
В момента коремчето ми е добре и си ям абсолютно всичко.Нямам обяснение newsm78 защо и от какво се подува и от какво минава.

# 52

Почти всеки ден в менюто ми присъства - 1кофичка кисело мляко,1чаша прясно мляко и кашкавал или сирене.Не мисля, че е прекалено.
В момента коремчето ми е добре и си ям абсолютно всичко.Нямам обяснение newsm78 защо и от какво се подува и от какво минава.
Стрес? Simple Smile Пробвай да правиш разтоварващи режими, когато се подуеш. Може би в един момент организмът ти блокира и не може да се справи с преработката на храната.

# 53
Pink Bubbles  newsm10 много правилно
Цитат
организмът ти блокира и не може да се справи с преработката на храната
и аз така го усещам.

# 54

Shocked Не е много ли??? Определено е много, особено когато имаш подобни оплаквания...Махни го това прясно мляко Simple Smile И си вземи някакъв читав, среден клас пробиотик, защото явно си има нещо на чревната флора  Wink

# 55

Shocked Не е много ли??? Определено е много, особено когато имаш подобни оплаквания...Махни го това прясно мляко Simple Smile И си вземи някакъв читав, среден клас пробиотик, защото явно си има нещо на чревната флора  Wink

Премахни прясното мляко. То, без да коментираме, че никакво мляко не е, е изключителен дразнител и често причинява подобни дискомфорти!

# 56
Какво помага - ами топло на корема, някога са слагали топла тухла и помагало. Ако легнеш по гръб и присвиеш краката в коленете, придържай ги с ръце, ще видиш как ще те облекчи веднага! ; Simple Smile

По-добър ефект ще има, ако някой друг придържа  коленете! Laughing

# 57
Някой има ли информация дали се предлагат пробиотици в течен вид или разтворими или всичко е на таблетки?

# 58
Някой има ли информация дали се предлагат пробиотици в течен вид или разтворими или всичко е на таблетки?
Течен мисля, че има, но ми се струва, че ефектът му няма да е така пълноценен. Таблетката изисква някакво време за пълноценно разграждане, а и мисля, че организмът ти ще я усвои по-добре.

# 59
Имам същият проблем като на авторката. Обиколила съм лекарите. Спряла съм почти всички храни, за които се знае, че дразнят, но след всяко ядене - същият кошмар. Пробиотиците помагат докато се пият, спреш ли ги всичко се връща по стару му.

Общи условия

Активация на акаунт