Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 921
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • около Варна
Момичета, не се карайте. От неделя до четвъртък, едва ли е заразно детето, освен това пие антибиотик. Но колко видимо болни са завлечени по тези тържества, не е истина, и днес госпожата дори се разсърди, че не го заведох от сутринта, а направо за тържеството, здрави били децата, аз за половин час успях да видя поне 10 здраво болни.

Тарталета, аз се тръшкам за един сопол, но всеки знае себе си. При сина ми сополът е равен на безкрайна кашлица и последствията и, при дъщеря ми пък до бактерия в носа, която се лекува само с пиене на антибиотик.

# 211
  • shumen
Уми,аз АБ разреждам с преварена или изворна вода.Досега винаги съм го правила сама,че никога не са ми предлагали в аптеката.
Тарти,и аз не се тръшкам за сопол,но всеки знае себе си и собственото си дете.
Месечинке,аз питах педи дали може да е синузит тази постоянна хрема при нас и тя каза,че не,че са малки още.
Виви,аз писах и в другата тема,че навсякъде е така и по тържествата има винаги видимо болни деца.
Аз няма да Ви казвам тази вечер какъв номер си направих сама и сменях всичко от леглото на малкия,че и него.Слагам му аз капки,ама явно отидоха към гърлото и като за задави,че чак повърна.

# 212
Тарталета, в училище ли ще местиш малката ти?
Уми, в рецептата пишат с каква вода се разрежда антибиотика. И мерителни чашки си има, за да стане точно дозирането, и отбелязване докъде да се напълни има. Няма как да си объркала нещо предния път.
Може би на нас проблемите ни идват от прекалено достъпния фармацевтичен пазар и масовото самолечение. Наскоро ми беше попаднало едно четиво, написано от практиката на лекари. Ами забавно беше. Много случки от форума ми се сториха познати (не точно от темата, но от разни други мъдри места).
За сопол и кашлица в градината никого не обвинявам, стига сестрата на детското заведение да не се прави на напълно независима (от нея нищо да не зависи). Съжалявам, че при моето дете тези две неща са свързани с усложнения, но и ние с бащата сме заразявали детето си. Не живеем в метох и не  сме изолирани. Колкото пъти е тръгвала болест, винаги съм я хващала много рано (с уголемяването на лимфчетата) и докато не премине всичко, което си мъкне дадения вирус, болестта не си е тръгвала. Със сигурност, ако реша да си пускам детето на градина при вирус без температура, никой няма да има причина да ме обвини, че на моето му виси сопол от носа, защото нашите са вълшебни - стичат се назад. С всички произтичащи от липсата на зелен ефект неща.
В крайна сметка, колкото и да си мисля че моето е силно боледуващо, виждам че не е точно така. В групата има само три деца, които почти не отсъстват. Видимо са много енергични. Постоянно. Останалите си минават през лазарет до прилично изчистване.   

# 213
Тарти,на колко е малката ти ?

И аз се чудя дали да я запиша септември направо в у-ще ...

# 214
  • Варна
На мен ми стана интересно какви са тези тържества по това време?

# 215
При нас е имало тържество на 12 март - осмомартенско и пролетно някакво..

# 216
  • около Варна
Нашето тържество беше за мама, закъсняло.Снощи не сме спали, малкия се оплаква от ухо, сополи май пак тръгват, покашля, дъщеря ми е рожденичка , а съм и на работа.Просто не знам какво да правя.

# 217
Виви,да ви е жива и здрава и много щастлива !   bouquet

А на малчо бързо оздравяване  Hug

# 218
На мен ми стана интересно какви са тези тържества по това време?
Примерно за пролетта.  Peace
Тържества могат да се правят по всякакви поводи. И нека се правят.
Виви, ЧРД на момиченцето ти!
Предполагам, че има кой да гледа малчото, щом си на работа.

# 219
  • Варна
Да, да, разбира се, просто се зачудих.
Виви,
да ти е жива и здрава рожденичката, бързо оздравяване и на малчо Hug

# 220
И нашите днес имат тържество ,но ние нали не ходим още и ще пропуснем.
Иначе май месец градината има 50-годишнина и ще има пак тържество.

# 221
wiwi, да е жива и здрава рожденичката! А братчето да оздравява по-бързо Hug
Ами сега, много ме разсмя с тези вълшебни сополи.  Mr. Green

# 222
  • Mediterraneo
Тарталета,ти май си противоречиш сама в писането си.. Simple Smile
Всъщност децата ми не са болни от понеделник, на АБ са от неделя.

Не си противореча, не съм се изразила явно правилно. Голямата е болна от сряда, 11 март; малката е болна от 13 март, петък. От неделя и двете пиха АБ, малката три дни, голямата- 5( просто така им се падна дозата на АБ).

Тарталета, в училище ли ще местиш малката ти?

На 5 е, ще започва първи клас в Испания на есен. Явно там им е такава системата, ще видим.

# 223
  • София
На 18.03 имахме пролетно тържество, две деца ги доведоха специално за него, а една малка дама как кашляше... Мина де и моя там и сега ще видиме какво е олепил тази седмица.. Утре- неделя ще проличи. Засега покашля само сутрин, а давам самбукус, цинабсин, шуслерови номер 3 и на градина Simple Smile не мога да кажа, че има сополи, но е влажно нослето.
Май съм много доволна от самбукуса о шуслерови те, миналата седмица беше болен и много бързо мина всичко, дори никой вкъщи не зарази. Но свършва шишенцето и май е добре да сменя, м? Какво ви е мнението за Марсианци имунактив?

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 12:02 от magnet_for_happiness

# 224
Марсианци имунактив за смучене имам, но от време на време малкия се сеща за тях и само тогава му давам. И мен ме интересува, ако някой има впечатления. А от самбукуса и аз  мисля,че е има полза.
Някой, ако е давал от марсианците - имам въпрос. Забелязвали ли сте по -често ходене по малка нужда?  Може и да си въобразявам, но ми се струва, че приема на марсинците съвпада с по -често пишкане.

Общи условия

Активация на акаунт