Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 931
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, при колко заболели деца от скарлатина се взимат проби от всички? И знаете ли дали важи и за училищата? Днес ни зарадваха, че в класа ни има 2 случая. Най-вероятно още довечера ще отидем до GP да вземе секрет, но все пак да знам дали се очаква и в училище да минат. И за капак и двете се събудихме със запушени носове, но без изразена хрема. Crazy

# 226
  • софия
wild poppy, в детската градина при 2 случая вземат секрети на всички.
За училище, не знам, но личните изпращата известие което достига до училищната мед. сестра, която трябва да вземе адекватни мерки. Секрет се взема сутрин на гладно, има бър стрептококов тест, който излиза за часове, ако ходите вечерта до gp поне 2 часа не трябва да сте яли за да е ок за теста. Има бум на Скарлатина и в училище и в градините, моя син е ученик и го изкара доста тежко, 5 дни не беше вдигал темп на 6 ден пак започна, да не говорим за 10 дневния курс с АБ. Sad. Много е гадна тази болест защото повтаря и ако в класа не се вземат мерки могата да си я въртят сумати време.

# 227
Момичета, при колко заболели деца от скарлатина се взимат проби от всички? И знаете ли дали важи и за училищата? Днес ни зарадваха, че в класа ни има 2 случая. Най-вероятно още довечера ще отидем до GP да вземе секрет, но все пак да знам дали се очаква и в училище да минат. И за капак и двете се събудихме със запушени носове, но без изразена хрема. Crazy
Аз не бих чакала да станат повече случаите (при 2 е изискването да направят пробите). На своя глава бих си взела.  Довечера обаче няма да има кой знае какъв смисъл. Секретът се взима на гладно, жадно и с немити зъбки. Най-добре е сутрин да се направи взимането. Дано ви е подминало простото "безопасно" носителство и да няма други заболели.  

# 228
  • shumen
Тарти,в Испания ли заминавате?
Лисе,аз бих го записала в училище направо,ако има кой да го гледа,че там пред училищната е до обяд.
Магнитче,аз Марсианци не съм давала,но от Самбукуса съм доволна.Моя изпи едно шишенце,сега почива 10 дни до днеска като през това време давах само Витамин С.При нас също нослето е влажно,но не ми е покашлял.
Виви,да е жива и здрава рожденичката.А брат и да се оправя по-бързо.
Аз снощи как се ядосах само като си вземах детето,че направо ми идеше да се карам с госпожите.Вчера на обяд ги обличали за сън и видели на едно друго детенце по гърба,че има пъпки и не се обадили да си го вземат.Снощи идва бабата,взема го и и казват,че е изринат,а тя все едно,че не са казали на нея.Излиза навънка с него и започва да мърмори,че е разкарвали да го води на лекар.Днеска това дете го няма,а и не са занесли бележка и госпожата казва на една майка,че не и са се обаждали,че няма да идват и може и с варицела е.Е,как да не се ядосва човек,че на тях не им пука,че ще зарази още 15 деца.

# 229
Дани,разбирам те,и моята така се накачи миналото лято,че  и аз даже  Mr. Green

Ще помисля за училището,да видим ...

# 230
  • shumen
Лисе,аз съм карала,ама това малкото човече,ако ми е лепне сега не знам как ще го опазвам да не се чеше.Сега на всичко на което кажа не,той прави точно обратното,за да ме ядоса.
Пъпи,аз не бих чакала да има и други случай,а бих завела детенце още утре при педи за секрет.

# 231
Знам , че при 2 случая на деца болни от скарлатина в ДГ вземат секрет.
Когато при нас имаше, правих бърз тест в 17 часа. Нямаше никакъв проблем за взимането и отчитането. В лабораторията ми казаха че е точен теста и не се налага друг ако този е отрицателен.

Данаека със сигурност не е Варицела. Учителките ще е познаят и повярвай ми няма да държат детето при другите. Във всяка градина има изолатор точно за тези неща. А относно чешенето, това ще ти е най-малкият проблем. Сина ми я изкара на 3 години. Три нощи не беше спал, заспиваше за 20 минути е се събуждаше с писък от болка. Имаше пъпки по клепачите, в устата, в ануса.
Мазах и давах какво ли не за да спра този ужас. Единственото място което се опитвах да пазя беше лицето. Скоро детенце на приятелка се изрина същата работа. Пищи и се чеше докато спи.

# 232
  • софия
Дъщеря ми изкара Варицела покрай Нова Година, ако не бяха пъпките нямаше да разбера че е болна, без никакви усложнения я изкара Praynig, мен повече ме е страх от Скарлатината. Rolling Eyes

# 233
  • shumen
Хоупче,аз не казвам,че е Варицела със сигурност,но чух госпожата какво каза на другата майка сутринта.То може да има такава стая изолатор,ама не се знае колко време преди това са имали другите деца с това контакт.Госпожата им каза,че са го видели и забелязали чак на обяд като са ги обличали за сън.На мен повече ме ядоса бабата,че мърмори,че е разкарвали да води детето на лекар,а го е завела явно щом днеска го нямаше.

# 234
Благодаря ви за бързите отговори. bouquet Бях забравила за неяденето. И аз мисля на своя глава да пусна. Сега видях в сайта на лаборатории Рамус, че указанието за бързия стрептококов тест е да не е приемана храна 1 час преди изследването. Показва с 85-90 % сигурност, което за първото изследване (предполагам, че докато отшуми карантината ще се тестваме периодично) ме устройва.

# 235
  • софия
Точно в Рамус съм пускала 3 пъти теста, но..... съветвам те да изчакаш до утре сутрината, на гладно и жадно, без измити зъбки, успех.

# 236
  • Пловдив
като сте заговорили за скарлатина да питам-този бърз тест -кръв ли се взима и какво показва?Ако е минало време от болестта и не е лекувана с АБ ще покаже ли нещо?
Аз имам съмнения че моя може да е карал атипична форма на скарлатина преди някъде 3
седмици,и се чудя какви изследвания мога да направя като е минало време-притеснявам се за късните усложнения които може да се получат.Вчера питах педиатъра по телефона-той казва че като е минало време гърления секрет сигурно ще е отрицателен.

# 237
Будико, аз съм чела из форума, че след прекарана скарлатина се правят контролни изследвания, за да се види, дали всичко е в норма. Незнам обаче какви точно..Една мама, Тонка ли беше, дано не бъркам, беше писала нещо по въпроса, това ми се върти в главата..
Оф, нищо не ти помогнах.. Crazy
Дано се включи някой който има инфо по въпроса...

# 238
Ако е минало време и не е лекувана с АБ скарлатината,  може би трябва да се вземе кръв за антитела срещу бактерията, причиняваща скарлатина. Така можеш да разбереш дали е биледувало. Ако е преболедувало без АБ - радвай се, вече имате имунитет срещу тази бактерия. Но пък късните усложнения дано ги нямате.

# 239
  • Пловдив
Моя педиатър ми вика-че нямало кой знае какви усложнения,но по статиите пише друго....Питах го какво може да се изследва,но те защото нямат сега направления ли ,и увърташе,вика ми -ами нали не е спешно сега.Единствено каза за бъбречни увреждания можело урина да се пусне.
Мутафова-в някой статии пише че няма имунитет срещу скарлатина newsm78

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 17:09 от budiko

Общи условия

Активация на акаунт