Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 917
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Гали /Галинаник/, кураж и прегръдки и от мен. Дано скоро ви изпишат от болницата и детенце се оправи, а ти-да се успокоиш...
Аз също януари го пуснах да си празнува рожденния ден само, беше здрав, но някой друг явно не е бил от групата, и така се разболя от грип и ми направи фебрилен гърч. Не се обвинявай, за напред ще знаеш за тържествата .... Peace

А че и навън можело да се хване болест - не е съвсем така, аз го гледам вкъщи и навън на магазин ходим, и да играем, но два месеца не хвана нищо...Но мием ръцете хубаво, дърпам го от кашлящи хора/деца...абе като мен никой не мой го гледа Mr. Green малко да разведря обстановката със смешка...

Месечинке,  аз сто пъти съм питала педи за синузит, че моето е все сополиво, тя упорито ми повтаряше/повтаря, че бил малък и нямал оформени синуси, аз упорито се съмнявам в това и все се каня на УНГ да го водя и разпитам там, но не съм стигнала още до него.
Иначе сопола може и от проблемна трета сливица да е си мисля...
При нас мисля, че е това-такава диагноза му поставих сама Mr. Green Третата сливица, че и сега, когато няма хрема, диша през уста, хъхри му нощем носа, прохърква от време на време, като легне, и диша с отворена уста, после през нощта го гледам, че диша през нос, незнам навик ли е това с дишането през уста...

Будико, аз повръщах три дена след малкия...Адът беше само една нощ, но щях да умра направо. Вечерта ме заболя остро стомаха, през нощта-повръщах и берях душа направо, но сутринта ходих на работа...И при детето беше еднократно повръщането през нощта, на следващият ден му беше само отпаднало и леко гадно на стомахчето...Дано те прескочи тази гадост..

# 196
Гали,дано скоро ви изпишат и всичко е наред !  Hug

# 197
Моя го снимаха /синусите преди месец след продължителна хрема. Честно казано аз натиснах УНГ. Той не беше много навит за тази снимка.

За тържествата съм наясно, всички са там. Независимо че през цялата година в групата са максимум 16-17 деца. На Коледното тържество бяха 30 деца. Стана ми ясно че всички присъстват. Затова и не си падам по тези масовки. Незнам какво си мислят че ще изпуснат децата. Ама детето искало или детето се молело.
Миналата седмица говоря с една майка - детето й имаше РД и в понеделник беше на ДГ. Другите дни го нямаше. Било с температура събота и неделя та затова го довела в понеделник само за тържеството и после си го взела.

# 198
Аз винаги лепнал гъби след АБ.Рядко пия-веднъж на няколко години,обикновено заради възпаление свързани с криво растящи мъдреци.Ама аз толкова хари давам за добавки та Габи,че за себе си никога те купувам ни пробиотик,ни витамини.Сега гледах хомеопатична опашка след АБ..ми,нямат монилиа тук,туй има..Тъпи чехи.И бактробан има,правих запитване до склада,ама без рецепта няма начин.То аз и много кашлям,вече е в гърлото гадната бактерия сигурно.

# 199
Уми, аз си пазя старите рецепти и така, ако ми се наложи да взема например АБ капки, ще отида с рецептата...Не че съм го правила, но ги имам събрани един куп рецепти...така, да си имам..
Незнам дали при теб ще проработи такъв вариант например...

Хоуп, от такива ненормалници страдат нашите деца, за съжаление...Визирам майки, пускащи болни деца на тържества...аман ooooh!

Хоуп, какво показа снимката на синусите...я раздуй..какво ти каза УНГ-то?

# 200
teta75  показа, че нищо му няма. Ама има луда майка детето.
Като с кашлицата - направи ларингитен спазъм на 26 Януари и започна да кашля. Е кашлицата спря в началото на тази седмица.
След като го влачих 3 пъти на доктор и му давах 3 сиропа за кашлица. И всеки път ми казват че на детето ми му няма нищо. Заведох го на хомеопат. И му давам по 3 гранули на седмица.
Кашлицата спря за 2 седмици. Ама побърках детето и докторите.
Та и аз се признах за луда на тема болести.

# 201
Ааа,не минава номера.До три дни важи рецептата тук.Аз за това купувам АБ,дори да не го дам,но последния път го разредиха и днес-го изхвърлих.Вчера изписаха друг,но тоя път им казах да не го разреждат.Вие сами ли си разреждате АБ и ако да с каква вода?Веднъж съм разреждала,останах с убеждението,че не подейства,защото аз нещо обърках.Аптеката до нас е затворена поради технически причини и се чудя да го разредя ли сама...

# 202
Ааа,не минава номера.До три дни важи рецептата тук.Аз за това купувам АБ,дори да не го дам,но последния път го разредиха и днес-го изхвърлих.Вчера изписаха друг,но тоя път им казах да не го разреждат.Вие сами ли си разреждате АБ и ако да с каква вода?Веднъж съм разреждала,останах с убеждението,че не подейства,защото аз нещо обърках.Аптеката до нас е затворена поради технически причини и се чудя да го разредя ли сама...

Не съм чувала в БГ някоя аптека да предлага услуга "разреждане на лекарства " . Аз приготвям Аб - сиропите с филтрирана вода. Само веднъж съм преварявала, охлаждала и т.н.

# 203
И аз с филтрирана действам. Като беше съвсем малък и за пиене съм давала преварена, тогава и за АБ преварявах.
За старите рецепти и то за АБ и АБ капки и тук уж пишат, че са за еднократно изпълнение в самата рецепта, ама по аптеките масово гледат да си въртят бизнеса и хич не им дреме изпълнена ли е рецептата и с каква дата е ooooh!

# 204
Те тук и рецептата не ти връщат,като се замисля.АБ не разреждат,само ако изрично предупредиш.

# 205
  • Mediterraneo
Стига де, наистина ли не можеш един сироп да разредиш?!

Моите деца са здрави, въпреки че малката още влачи кашлица. Преди малко бяхме на преглед, педиатърът е доволен от развитието на нещата. Вчера със съвсем чиста съвест я заведох на тържеството- няма начин да е заразна след терапия на АБ и минало известно време все пак от разболяването. Няма да я пусна още известно време на ДГ, само за да не прихване нещо ново след АБ. Всъщност, на ДГ май вече изобщо няма да ходи Laughing, на есен е първи клас в Испания, дотогава ще ги отглеждам вкъщи.

# 206
За моженето,мога.Казах какво съм си внушила.Вчера ми казаха изворна или преварена,филтрирана нямам.Явно с изворна ще го направя.
Аз съм от майките,дето много се втеляват.Дали измерих вярно?Ами спринцовката дали беше чиста?Ави водата дали не беше прекалено топла?Ей,такива неща.
Искам като дам АБ,поне да има файда.
Гали,на фона на твоие премеждия.. аз пълня темата с Радини неволи..Дано бързо се оправите Hug

# 207
  • в огледалото на живота

Моите деца са здрави, въпреки че малката още влачи кашлица. Преди малко бяхме на преглед, педиатърът е доволен от развитието на нещата. Вчера със съвсем чиста съвест я заведох на тържеството- няма начин да е заразна след терапия на АБ и минало известно време все пак от разболяването. Няма да я пусна още известно време на ДГ, само за да не прихване нещо ново след АБ. Всъщност, на ДГ май вече изобщо няма да ходи Laughing, на есен е първи клас в Испания, дотогава ще ги отглеждам вкъщи.
Честно,не те разбирам... Rolling Eyes
Не писа ли точно ти,че от понеделник и двете ти деца са на АБ и с висока Т?
И си убедена,че след 3  дни  прием на антибиотик детето ти не е заразно и е здраво,въпреки,че кашля?
За един празник не бих рискувала никога да си оставя детето в ДГ недоизлекувано и да има вероятноста да разболея и другите... ooooh!

Всъщност,не ми отговаряй,достатъчно ясно те разбрах... Stop К'во ти пука,нали няма да ходи повече...

# 208
  • Mediterraneo
Всъщност децата ми не са болни от понеделник, на АБ са от неделя. И да- АБ са три дни и след като педиатърът ми твърди, че са здрави, дали не мога да му се доверя? Или трябва да подлагам на съмнение по форумски всяка дума и действие на лекаря?! По принцип го правя, да не се цепя от колектива, акъли също мога много да давам, но точно за този педиатър много пъти съм казвала, че има безпогрешно ухо и безпогрешна оценка спрямо състоянието на децата ми.
Всъщност нищо не си разбрала- сърцето ми се къса, че няма да ходи повече на градина. Но отдавна спрях да обвинявам детските заведения и безотговорните родители. Детето ми щастливо ходи от септември до сега на ДГ без разболяване и без да се тръшкам за един сопол.

# 209
  • в огледалото на живота
Тарталета,ти май си противоречиш сама в писането си.. Simple Smile
Всъщност децата ми не са болни от понеделник, на АБ са от неделя.
Не са болни,но пият АБ?!Това как да го разбирам?Пие ли здрав човек антибиотик без нужда?
Както и да е!

Така си решила,така си го направила.Всеки има доверие на този,в когото вярва.

Аз съм научила едно нещо от нашия педиатър в такива моменти:
24 до 48 часа след началото на антибиотичното лечение, се счита, че детето вече не е заразно.
ОБАЧЕ!- това важи за бактериални инфекции на гърлото, не за вирусни такива. Сигурност в колко от случаите на антибиотично лечение действително става дума за стрептококова инфекция на гърлото няма как да знаеш.Доказва се само с изследване на посявка от гърлен секрет. Така че дори и да пие антибиотик детето, ако вирус е причинител на болестта, пак си е заразно.

В случая и аз имам вяра на лекуващия ни лекар... Wink
При това с нескрита радост отчитам,че за 5г дъщеря ми е изпила точно 3 антибиотика!

Никъде не съм те обвинила като безотговорен родител.Сама си слагаш етикети като такъв.И мен изобщо не ме интересува дали твоето дете ще ходи кашлящо или със сопол.
Аз за себе си съм намерила правилния начин при отглеждането на моето.И най-вече съм щастлива,че имуната и система е в пълен синхрон вече.Дори и да усетя наченки на разболяване,реагирам бързо и давам шанс на подрастващия организъм да се бори сам.Без да е в ущърб за никого!

Бъдете здрави!
Пък дано си разбрала смисъла на всичко написано от мен.

Общи условия

Активация на акаунт