Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 310
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви ,милички !   bouquet

Живи и здрави и вие и вашите дечица !  Hug

# 451
И на нас ни бяха казали за бактериите, че изискват АБ, ако се вдига Т.
Иначе и ние уж последно капахме АБ капки и временно се беше поотпушил носът, ама тая задна хрема няма спиране ooooh!
Лисичке, честита рожденичка! Да е жива и здрава най-вече, а другото само се нарежда Hug

# 452
  • Бургас
Честит празник на Габи!  Hug
Здраве и много усмивки!  Heart Eyes

Момичета, накратко: до 7г синът ми боледуваше само от задна хрема, която много го мъчеше, но не се усложняваше. Никога не е кашлял, не е имал проблеми с ушите, нищо, не беше пил антибиотици, нито други сериозни лекарства. От 7г /откакто тръгна в първи клас/ настана ад под небето. Повече от 1-2 мес здрав не е оставал. Обикновено тръгва бистър като вода сопол, който каквото и да правя и както и да го лекувам, за между 1-2 дни и 1 седмица слиза към гърдите, почва да кашля гадно и да изхвърля ужасни, жълти/гнойни храчки. Съответно всеки път пие и АБ, плюс всички сиропи, инхалации и т.н.
Пускала съм изследвания на храчките - чисти са всеки път /след лечението/
Правихме снимка при последното сериозно боледуване - показа само бронхитни промени.
За 3г 8 пъти е боледувал сериозно, обаче всеки път храчи ужасни неща по 1-2 месеца. Превърна се сякаш в "слабо място" и хроничен проблем.
Не ми се струва нормално всеки бистър сопол да слиза към гърдите, да прави бронхити и да има такива храчки.

Обиколих сума лекари.
Последно ни пратиха на детски пулмолог /какъвто в Бс има само един и много мнения за него са доста отрицателни/.
Казаха ми да го заведа и на УНГ, да пуснат и тестове за алергии.

Дълго стана, съжалявам. Може да съм обяснявала проблема и друг път, не помня, сори ако се повтарям. Просто вече наистина ми е много притеснено, всеки път заразява и сестра си /на 23 мес/ и вече направо ми се реве от постоянни болести, тревоги и т.н., знаете как е. Исках да попитам дали случайно няма някое детенце с подобни проблеми в темата и как сте процедирали?

Ще съм благодарна и за всяко друго мнение или съвет   bouquet

# 453
Благодаря ви   bouquet

Ох,Мон,аз не знам какво да ти кажа,много е лошо така  Hug

# 454
 Мон...,не знам дали е същото или подобно,но племенницата ми(първи клас в момента) също не се е задържала здрава дълго време,откакто започна учебната година.При нея почти всяка поява на сопол завършва така:слиза надолу и прави сериозни проблеми...Не всеки път,но през два-три месеца прави бронхити,пневмонии е правила.миналата седмица пак от болница излязоха и всеки път пие Аб.много рано започнаха да не й действат сиропите и вече на хапчета,но последния път и те не помогнаха и се наложи венозно,инхалации,вентолини...сега дом. лечение с Панцеф-някакъв ужас е,но тя е така още от ДГ  Rolling Eyes

# 455
  • Бургас
Да, iani87 , нещо подобно е... ужас някакъв.

На нея препоръчали ли са ѝ някакви тестове за алергии, някакви специфични изследвания?

# 456
  • в огледалото на живота
Лиске,честит празник на Габи   bouquet
И вчерашния на патерица също  Hug
Да ти е здраво детенцето желая от сърце!

Много е спорен въпроса за лечението на буби в носа....
Някак си не мога да се съглася да гледам едно вяло и апатично  дете,с вечно засъхнали жълто-зелени секрети в носа.... Confused
От друга страна пък нашият ЛЛ съветва също да не се капят постоянно и без контрол АБ капки в носа имено поради опасност от резистентност.
Някак си се приема за нормална среда наличието на такива бактерии в носната лигавица,ако общото състояние на детето е видимо добро т.е не подмърча и не гълта сополи,жизненно е и с добър тонус.
Реално такива бактерии има във всяка една микрофлора,но ако не правят проблеми,които изброих по-горе се счита за ок.
И мисля,че е правилно поне за мен....  Rolling Eyes

Нямам голям опит с лечението на такива и затова не мога да помогна актуално с нещо.

# 457
Относно бактериите в носа. За повечето съм съгласна, че ако не правят проблем не е необходимо да се лекуват. Но Моракселата няма място там. При нея лечението е задължително. Тя не е от нормално виреещите в носа.

# 458
Ваксини на дърти години няма да слагам. миналата година ми вадиха кърлеж и ми казаха, че мога да си бия ваксина против тетанус...еми не я бих и съм жива Mr. Green
Ами че тази ваксина, която се свата на 15, 25, 35, ... 75 е точно против тетанус. И в момента, в който се случи подобно ухапване или нараняване върху/с нещо силно замърсено, се поставя. Абсолютно безмислено занимание е планираното й слагане по набори.  Tired
Само нашият педиатър ли смята, че гадините в носа няма нужда да се трепят? Даде ми доста добро обяснение защо и как се действа с АБ само при усложнение, и как стават резистентни и т.н. Една дълга лекция за здравото носителство.
Честит празник на Габи!

Не всички гадини трябва да се трепят. Но има такива състояния, при които човек е по-добре да се саморазправи с тях за момента, но и да е готов за следващото им включване.
Мон, мислили ли сте за вариант голям стрес в училище, който му подрива имунитета?  
Честит рожден ден на Габи, Лисичке!   bouquet

# 459
Благодаря ви ,момичета !   bouquet

# 460
  • На брега на морето
Аз за първи път се сблъсквам с подобни бактерии в носа, но ще ги лекуваме.
А и надали бих се съгласила да не се лекуват, аз съм от паниките.
Ще правим един курс с капки и дано се разкара тази мораксела.

При въпросът ми кога трябва отново да се направи изследване, не получих отговор, а някакво мънкане, даже не разбрах какво измънка  Thinking, та кога е редно да се направи повторно изследване, за да се види дали е излекувана?

# 461
ivaneliq_q , мисля че беше 10 дни след спиране на капките в нослето.

# 462
ivaneliq_q , мисля че беше 10 дни след спиране на капките в нослето.
10 дни или 14 .

# 463
  • На брега на морето
Благодаря, момичета!  Hug

# 464
Да, iani87 , нещо подобно е... ужас някакъв.

На нея препоръчали ли са ѝ някакви тестове за алергии, някакви специфични изследвания?

Засега не,но те не са я и водили никъде-нито на пулмолог,никъде.Водят я при частна педиатърка,която си я познава и знае,че прави бронхит и пневмония за 3 дни,затова са малко по-организирани в лечението,водят я през ден на слушалка ипонякога пак се оказва късно....много е кофти положението  Confused

За бактериите в носа....Веднъж малкия уж беше с някакъв жълт сопол и педи му изписа Коларгол и макситрол,после на прегледа се беше изчистило всичко и като я питах за секрет каза:За един сопол няма смисъм,щом всичко друго му е наред,няма кашлица и Т....а това им е любима практика да те лекуват след вземане на секрет и после като ги питаш за контрола казват,че няма смисъл  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт