Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 306
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
Магнитче,и аз така мисля,че е грип това.Не знайно от къде и майка ми го е лепнала в нас и сега само се моля да опазя малкия.По цял ден вървя и крещя след него да не се завира в нея,ама кой ли ме чува.
Уилд Пъпи,в кой клас е детенце?На колко е,че си казва какво го боли?

# 481
Момичета, вашите деца не казват ли какво ги боли, та се учудвате, че на попи детенцето казва  Rolling Eyes Е как няма да знаят - ухо, гърло, краче - от 3 години нататък го считам за напълно нормално, все пак са разумни същества  Peace

# 482
Ми,Рали,често си измисля,когато нищо и няма,а когато е болна,почти никога нищо не я боли.
Предполагам на по-големите деца може да им се има доверие..Не,че те не симулират понякога.

# 483
  • София
И моя послъгва какво го боли, имитира кашлица, нямам му много вяра, гледам аз да разбера каква е клиничната картинка.
Много добре знае къде е корема, главата , краката и т.н., но му нямам вяра, случвало се е да изохка- о, не Жорко няма да яде боли го гърлото!  Питам- къде те боли я покажи- и си показва кръста...

# 484
  • На брега на морето
И на дъщеря ми не мога много да й имам вяра. Но тя е и малка на  2 г. и 4 м. та сигурно е нормално все още да не е напълно адекватно това, което казва. Ако я питам боли ли те гърлото, тя ми казва боли. Ако я питам за нещо друго, пак ще ми каже, че я боли.
Но пък миналата вечер да речем се случи така, че й се заби някаква миниатюрна костица от риба ( още се обвинявам, хем я чистих до безкрайност) тя веднага започна да ми обяснява, че имало нещо на гърлото, та се справих със ситуацията.

# 485
  • Варна
Момичета, някой може ли да ми обясни, какво значи ЦРП 120?

# 486
CRP 120 значи че има бактериална инфекция в  организма. Бактерията може да се намира в бъбреци, сърце или които си помислиш орган. ОБбикновено се лекува с АБ.

# 487
CRP 120 е за АБ лечение.Какви са симптомите?

# 488
Мейбълин, какви са референтните стойности на лабораторията? Знам, че има различни методи за измерване на ЦРП..
При нас е било 22 ЦРП, при норма около 5 май беше, но в болницата го измерваха само като положителен или отрицателен...

Кой е с такива стойностои?

# 489
  • Варна
Благодаря ви за разяснението.
Приятелката ми се обади, че синът й (на 2г) е с такъв резултат и им казали, че е за хоспитализация. От 3 дни вдигал до 39.5Т и не му действало редуването на Нурофен с Панадол...За първи път ще им е да пият АБ, за това реших да попитам тук...

# 490
Maybelline, много висока стойност е това и говори за сериозно състояние. 

Нашите резултати излезнаха. След консултация с двама лекари (по телефона) всичко говори за бактериална инфекция и е наложително да започнем АБ. Бързият стрептококов тест е отрицателен, но гърлото я боли доста. И започваме Зинат. Втори АБ за този месец, но каквото - такова. И разбира се, отново е почивен ден. Сега се чудя - има ли някоя друга бактерия освен стрептокока, която да причинява възпаление на гърлото?

На 6.5 г. е, в предучилищен клас в училище. От малка си казва като я боли нещо, досега не съм я хващала да симулира.

# 491
  • Варна
Попи, да, така май изглежда ситуацията...И на тях са им изписали Зинат. Горкичкото, това му беше първата седмица в яслата, тъкмо го приеха и веднага го лепна тежката артилерия...  Sad

# 492
  • Варна
Ох, леле, милото Tired Бързо оздравяване му пожелавам. Тези ясли тъпииииии Close

# 493
  • shumen
И аз не мога да разчитам на моя,че ще ми каже какво го боли,но е още малък според мен.Знае кое къде е,но като го питам защо охка или нещо такова и казва само,защото боли.Онзи ден ми вика боли ме крака и аз му викам я покажи къде и ми показва ръката.
Мейбълин,наистина е ужасно.Да се оправя бързо детенце.
Майка ми ходи до спешното и е на АБ Аугументин и Флавамед за кашлицата.Пак казвам пазете се,че вируса е ужасен и не минава без АБ.Малкия пък ни изкара акъла тая вечер,защото баба му си извадила лекарството да го пие и го оставила на масата за секунда и той реши,че е за него.За секунда го взе и беше готов да го налапа и не знам ако не бяхме го видели и реагирали веднага какво щеше да стане.След това го ошамарих и тогава му обясних защо.

# 494
Тези резултати може да са от сливица. Лежахме с детенце ,което само с подути сливици и го вкараха в болница заради  ЦРП-то. Лекарката тогава ни обясни , че е виждала и дете с ЦРП 300 заради сливица . Явно е важен този показател .

Друго да питам- от днес със задна хрема- нищо не тече отпред, обаче прихърква и акото е кашкаво. С какво да започна ударно  newsm78
слагах клеева тинктура, кислородна вода
Хомеопатия?

Общи условия

Активация на акаунт