Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 883
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Мутафова, знаеш ли кои други АБ по принцип не се препоръчват при деца, предразположени към ФГ.
Моят е с два ФГ, не съм се интересувала дали определени лекарства не се препоръчват за нас...

# 121
Мутафова, знаеш ли кои други АБ по принцип не се препоръчват при деца, предразположени към ФГ.
Моят е с два ФГ, не съм се интересувала дали определени лекарства не се препоръчват за нас...
В никой случай ципрофлоксацин. Има и други, даже в суматохата миналата пролет в болницата ни пробутаха един химиотерапевтик, но като изчетох в нета листовката им казах дипломатично, че " няма да го дам повече на детето си и измислете нещо друго" За съжление не го помня и не го виждам и в епикризата ни, не са го писали. Ако се сетя ще ти драсна.

# 122
Благодаря ви момичета, Цинабсин постоянно му давам  Simple Smile
Явно според мен трябва да се види от специалист, а не от педиатъртката.
Доколкото разбрах от вас , трябва де се  отиде на  УНГ нека той каже

# 123
В никой случай ципрофлоксацин. Има и други, даже в суматохата миналата пролет в болницата ни пробутаха един химиотерапевтик, но като изчетох в нета листовката им казах дипломатично, че " няма да го дам повече на детето си и измислете нещо друго" За съжление не го помня и не го виждам и в епикризата ни, не са го писали. Ако се сетя ще ти драсна.

Благодаря ти, ще имам предвид и ще разпитам педиатърката...

# 124
този Цинабсин как го давате при деца на 2 г?
когато започне хремата бистра?
след третия ден как го разреждане?
при по сериозна хрема?
и колко време е приема му?

# 125
  • shumen
Аз бисептол досега не съм давала,но и той си е АБ,но по слаб.
Тарти,благодаря.А Куздова и тя ли работи в театъра,където е кабинета на д-р Ангелова?Другият път като се наложи да водя малкия при педиатър ще питам доки дали може при нея.
Ами сега,май има някакъв такъв вирус сега.
Дива,аз Цинабсин го давам още докато видя,че започва бистра хрема.След 3 прием,ако е по добре го разреждам и го давам през 4-5 часа,а не през час както пише в листовката.При по сериозна хрема го давам през час,но слагам и някакви капки в носа.Приема му не знам колко време е,но ако трябва го давам и по дълго.
Ние минахме на ДК.На 2.6 години малкия е 14,5 и 94 см.Прегледа го и каза,че е добре,а хремата е от 3 сливица.Да продължаваме с Цинабсина и Виброцила.Питах е и за направление за хирург и каза да отида в началото на април,че сега нямала.

# 126
Ма тия доктори в БГ,много интересни...Хрема от трета сливица и...пей сърце.Как разбират,че е от там-не знам .Тука като се почнат едни унг прегледи и цярове за трета слвица-разбирайте Ериус+АБ капки и ако няма подобрение-ножа..И не знам кое е по-правилно...по-малко да се обръща внимание или пък да се прекалява..Щото аз с тия трети сливици,бактерии и прочие-побърках и себе си и детето и понякога съжалявам,че се втелявам и я влача по ддоктори,щото файда йок,пак си кашля.Вадя рецепти от баба така каза и хомеопатия и...стискам зъби.
Между другото за пръв път чувам хрема от трета сливица.
Все бях чувала за трета сливица,увеличена от хрема или кашлица от секрет от третата сливицата...ама хрема от сливицата... newsm78

# 127
  • Бургас
Аз бисептол досега не съм давала,но и той си е АБ,но по слаб.

Това не е вярно, Бисептолът НЕ е АБ.  Peace
Но пак е сериозно лекарство, което трябва да се пие само ако наистина се налага.

# 128
Бисептол е химиотерапевтик, а не АБ. Обаче лекарите така го обясняват -като по -щадящ АБ. А той е по -щадящ към микробите, а не към организма. Доколкото зная химиотерапевтиците спират размножаването на бактериите, а АБ ги избиват. Най -общо казано.

# 129
  • Once there was a Hushpuppy...
този Цинабсин как го давате при деца на 2 г?
когато започне хремата бистра?
след третия ден как го разреждане?
при по сериозна хрема?
и колко време е приема му?

Ами то Цинабсина е само за един вид хрема Peace
От начина, по който пишеш оставам с впечатление, че искаш да го ползваш като някаква панацeя за всякакви хреми Thinking
Дава се при бистра, течаща на пред хрема. По схема от лекаря ти.
Аз давам първия ден през 1-2 часа и следващите дни се разрежда.
Но, друг е въпроса, че при нас от както е бил на 2 години не е протичала почти нито една хрема така.
Няма как Цинабсин да помогне за зелен сопол, за запушен нос, за жълт или стичащ се назад секрет.
Той не е универсално хомеопатично средство.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 10:25 от Hushpuppy

# 130
Отказах се да го давам тоя Бисептол. И без това ЛЛ е казал да я наблюдаваме още ден-два и тогава да го започнем. Тая зараза у нас мен май ме подхваща отново, от вчера и аз пак съм с лека хрема и драскане в гърлото. Малката цяла нощ с обилно течащ нос, не го подсушават правените капки. Между другото те съдържат гентамицин и УНГ-тата като кажа, че слагам такива и винаги ми се карат - алергизирали допълнително лигавицата. Някой пробвал ли е прочутите капки на Улевинов старши. Една колега ми намери много стара негова рецепта от 1988 и каза, че детенцето й тогава е било пред операция за махане на третата сливица, заради чести и тежки хреми, които са довели до проблеми с нея. Въпросният лекар е казал, да се слагат известно време и на есен ако няма ефект да го оперират. Дали е съвпадения или не не знам, но детето се е разминало с рязане.

# 131
Тото, не знам дали са добри капките на Улевинов. Така съм чувала, може и да ги направя при следващата хрема на сина ми.
Но, трябва да знаеш, че има деца при които се израства 3тата сливица с подходящо лечение и такива, при които се налага вадене. Няма начин то да се избегне, ако детето страда, прави отити и тн. възпаления, които стават опасни.
Иначе, за 3тата сливица да очаквате и знаете, че се подува всеки път при вирус. Всеки! Няма начин да не се подуе, ако детето е с диагностицирана от УНГ такава.
Това е защтна реакция на организма, също и лимфите.
Въпроса опира до навременно даване на подходящи лекарства и промивки. Трябва да се контролира този процес на възпаление и свиване до колкото можем от нас самите. Веднага да се предприемат действия,промивки, издухване на носа със запушена една ноздра, теглене с бейби вак, всяческо и често почистване на носа. Ако трябва и през ноща, ако се налага. Няма спане, няма почивка. Аз прекарах /както и вие сигурно/ безброй будни нощи да слушам дали хърка, да чистя нос, ден и нощ до главозамайване....
Мога да кажа, че нещата вече са по-добре с 3тата сливица, в сравнение с 2 години на зад.
Пак се подува, но по-бързо се повлиява.
Често четем в темата дадох това и това и нищо не стана.Трябва постоянство, трябва да намерите верния лекар, ако ще и при 5ма да си заведете детето. Да даде вярното лечение.

# 132
Hushpuppy,  съгласна съм с всичко написано и много е важно да има постоянство и търпение. За издухването със запушена една ноздра ми е ясно защо се прави ( по-голямо налягане се създава), но не мога да намеря обяснение защо не се издухват и двете едновременно. Някой по-нагоре беше писал, че отива секрета в ушите така - ако може повече информация как така при такова издухване ще се връща секрет. Просто налягането няма да е адекватно и ще се задържа сопол, това ми е логическото обяснение защо не се прави. За въпросните капки ще споделя отзиви, ако ми ги направят. Аз и сега й слагам много близки по състав до неговите, понякога ефект има, понякога не. Иначе ще прибегна отново до коларгол, макар, че и той последния път не спря хремата, но тогава май се беше започнал бактериален процес.
 П.П И преди съм споделяла,че съм скептик относно хомеопатията, но нямам нищо против да я прилагам към момента за малката. Та давам Цинабсин, Лимфомиозот, Шуслерови соли 2, 3, 6 и 7 + вит. Ц (не всеки ден), един сироп укрепващ  Имун съпорт се казва, Рибомунил по схема. Първите две ги давам вече над месец и половина и се надявам на един етап вече да видя полза от тях.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 10:50 от Анонимен

# 133
С коларгола внимателно. Той много подсушава, прекалено много. Но, това според мен по опита със сина ми. Аз не ги предпочитам, защото имаме проблем и с ларингита.

Издухването е заради налягането, както си казала. Не знам дали нещо се връща или не, но би могло да се увреди слуха, ако се духат едновременно двете ноздри.

# 134
видях, че обсъждате издухването. при дъщеря ми проблемите с отитите са толкова тежки, че изобщо е противопоказно да издухваме носа. минахме през всякакви обсъждания с унг - от двете ноздри, през едната ноздра и какви ли не комбинации - след фр, преди фр, 15 минути след капки. доколкото разбрах проблемът е, че преди да издуха детето вдишва дълбоко, но не контролирано през устата, а през носа. при това рязко и дълбоко вдишване секретът се връща назад и частици сополи навлизат в евстахиевата тръба, където причиняват възпаление на лигавицата на ухото. същият гаден ефект се получава когато детето смърка и се опитва да "преглътне" сополите.
сега не издухваме. само  с бейби вак, колкото и досадно да е да го правя по 100 пъти на ден и нощ.

Общи условия

Активация на акаунт