Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 372
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • shumen
Аз също съм доволна от Лимфомиозота.
Нимфичка,на мен ми казаха,че 3 сливица се вади над 3 годишни деца.

# 286
И аз сякаш съм доволна от Лимфомиозот,но той кога се дава?След като оздравее ли?Когато го давах беше тъкмо оздравял и после не сме имали проблеми с хрема,хъркане и запушване,но си беше вкъщи...Щом тръгна на ДГ за два дни беше готов разболян.Сега още кашля от време на време,но предполагам се доизчиства...Давам Проспан,правим инхалации,Еуфорбиум(тоя път устискахме без капки) и промивки доколкото мога,но и тази седмица ще се гледаме  Peace

# 287
При нас сополът не се повлиява нито от коларгола, нито от правените капки с АБ. Няма цвят, гъст и бял е, тече и напред и назад. Направо се чудя какво да й слагам, ЛЛ казва да пробвам пак с капки за очи, ама предния път ефект нямаше и от тях. Коларголът изобщо не я подсушава, някакви идеи какво да й капя. Оставя ли е така хремата и пак ще се загнезди секрет на третата сливица и ще направи бактериална инфекция.

# 288
При нас сополът не се повлиява нито от коларгола, нито от правените капки с АБ. Няма цвят, гъст и бял е, тече и напред и назад. Направо се чудя какво да й слагам, ЛЛ казва да пробвам пак с капки за очи, ама предния път ефект нямаше и от тях. Коларголът изобщо не я подсушава, някакви идеи какво да й капя. Оставя ли е така хремата и пак ще се загнезди секрет на третата сливица и ще направи бактериална инфекция.
Правилно ли съм разбрала, че сте правили изследване на носен секрет и че той е чист? Взет ли е  правилно без скорошна промивка и използвани капки?

# 289
Секрет не е вземан, малката изкара вирус с хрема и температура. Остана хремата. Както писах по-нагоре секрет от носа лекарите отказват да вземат, вземат от гърлото и там всичко е наред. Белият секрет предполага ли наличие на бактерии? Не мога на своя глава да взема, в лабораториите искат готов материал да занеса.

# 290
  • На брега на морето
Момичета, утре ще водя дъщеря ми да й вземат носен и гърлен секрет, но тя има хрема. Прозрачни са сополите, не са много гъсти, но може ли да се вземе секрет на хремаво дете, имам предвид, дали хремата ще попречи на резултата...

# 291
  • в огледалото на живота
Можеш да включиш и Тонзилотрен,щом всички са уголемени.
Тонзилотрен не е ли за зачервено гърло или аз бъркам?Как би помогнало за свиване на сливиците?
И аз съм давала дълъг курс на Лимфомиозот повече от месец.Имаше ефект наистина,но бавно става.

В петък детето се разсополиви,рукнаха едни бистри сополи наппред като вода...прозрачни.Кихавици,кашляне,смъркане....Този път реших само с хомеопатия да действам ударно и повярвайте за 2 дни няма сопол,няма нищо....
Е,как да не се доверявам за сетен път на това лечение!
Разбира се консултирам се с нашия хомеопат винаги при прием на ХЛ.
Алиум цепа включих и изчисти всичко.

# 292
Не,Дев,не бъркаш.При зачервено гърло и уголемени сливици.Има йод,помага за свиването.Това ми беше обяснено,това казвам.Действа противовъзпалително.
Дев,като човек,който има опит с хомеопатията...Моля те,препоръчай ми нещо хомеопатично,което да дам за засилване на имунитета след АБ.Знам,че трябва консултация и т.н.Нямам възможност за такава.Питам за някакъв боаронски,хийлски и т.н "буламач".И има ли смисъл да давам каквато и да е хомеопатия по време на лечение с АБ?

# 293
umi zoomi  ние като новобоаронци пием схема за имунитета,не ни спасява от градинските бацили,но поне нещата отшумяват бързо и без усложнения(пу-пу),обаче нещата са много индивидуални за всеки,та няма как да има универсална схема,просто предполагам де,Дев ще каже,те имат повече практика!

# 294
Секрет не е вземан, малката изкара вирус с хрема и температура. Остана хремата. Както писах по-нагоре секрет от носа лекарите отказват да вземат, вземат от гърлото и там всичко е наред. Белият секрет предполага ли наличие на бактерии? Не мога на своя глава да взема, в лабораториите искат готов материал да занеса.
Ако е тегав секрета - може да има бактерии.
Идея нямам кяаква причина имат да не изследват секрет. На моето дете са му взимали (отидох на платен преглед и помолих да вземат след като педиатъркака не откреваше повод зяа тревога в продължителното хъркане на нослето), когато беше на 5 месеца бебе. имаше период, в който чистехме пневмокок продължително и си правех двойни проверки като един секрет се взимаше от персонал в лаборатория/балница, а друг си пусках аз контрално. Такива клечки се продават в някои аптеки. Вървят си с транспортна среда.  Peace

# 295
  • в огледалото на живота
Миличка Уми Hug
Незнам как бих ти била от пълноценна полза,защото си права,че хомеопатията е индивидуално лечение за всяко дете... Rolling Eyes

Слава богу,моето не кара много усложнения и ако се разболее е предимно със хрема или зачервено гърло.Там вече съм се специализирала и често използвам това,което е имало ефект от хомеопатичните лекарства/пак подчертавам след консултация/
Отмина времето когато се хвърлях на синтетични добавки и се лутах от една на друга,тъпчейки детето.Осъзнавам,че всеки минава през такъв период  Peace

Хомеопатията действа чрез хармонизиране на енергетичното поле и повишава общата енергия на човешкия организъм.Целта на хомеопатичното лечение е да се премине към псоричен тип на реакция, при който децата боледуват много по-нарядко и без усложнения и да не се стига до прием на антибиотици.Комбинирания прием не е за предпочитане.....Според ситуацията се налага приема на едно от двете..понякога се случва за съжаление... Confused
Изготвя се индивидуална фонова схема от хомеопатични препарати в зависимост от патологията.Това обаче и ти го знаеш.Аз лично не съм правила схема за такава.В смисъл разчитам на нейното лечение в момент на проявяване на симтоми.

Това което опитвам да спазвам с цел подържане на имунитета при моето дете е следното:
1. Правилно хранене. Това включва редовната употреба на :
- продукти от растителен произход, съдържащи витамин С (лимони, портокали, нар, киви, черна боровинка, касис, чушки, шипка).
-витамин D (мляко, яйца, риба). Като вметвам,че моето риба не яде и наблягам на яйцата и млякото
-кисело мляко.Моето дете хапва огромни количество от него ежедневно,май съм щастливка от този факт.. Flutter
-пчелни продукти (мед, прополис, пчелно млечице)

2.Закаляване под всякаква форма.Тук не казвам да съблечеш детето голо и да го хвърлиш в снега,или да трепери по тениска в къщи на изключено парно.Водя се по детето и неговите усещания.Не навличам много,оставям по чорапи да играе,при първа възможност е без връхна дреха на площадката и шапка.Такива неща.Не мога да разбера някои майки как оставят децата си да играят на +10С  завито като пашкул...Ами то се движи,бяга,скача,изпотява се и става обратен ефект.

3.Силна хигиена.Тук няма изобщо да се спирам.Всички знаем какво означава тя.

4.Много разходки на чист въздух по възможност.Всеки се е убедил в това!

Това най-общо казано под сбита форма.Относно приема/налагащ се неизбежно понякога на лекарства/гледам да е както казах под формата на хомеопатия.Не казвам,че не давам и друга алтернативна форма/температуропонижаващо или подобно,но се съобразявам/

За момента, лично аз през есенно-зимния период разчитам предимно на рибеното масло и пчелните продукти които описах по горе.Повече от година не съм давала друга форма на прием при детето.Отчитам го като плюс за него самото.Факт е,че се разболява понякога,но както казах реагирам веднага в начална фаза и действам според ситуацията.

Незнам дали изобщо ти бях полезна с дългия си пост,но споделям своя начин на виждане,който при мен работи.Но,с болднатото,че за всяко дете е много индивидуално!
 Peace

Общо взето наблегни на омега киселините,полезната млечната бактерия,ежедневния прием на плодове под различна форма/фреш/.Разбира се,че може и добавки.Вит. Д трудно се набавя само с храна,но поне да са изчистени.Давам много чай също.Има една комбинация на д-р Михайлов,която много уважавам,казва се чай от 5 билки и гледам зимата да я пием повече в къщи:
Прави се по следния начин:
Листа къпина, корени коприва, стрък петопръстник, натрошени шипки,цвят бъз. Смесват се в равни части,разбъркват се в тавичка и 3 супени лъжици се запарват с 1 л вряла вода за 15 минути. Прецежда се внимателно през марля и памук (заради власинките на шипките).Помага за предпазване от вируси, кръвоочистителен е.Копривата има желязо,шипката -вит.С;бъзовия цвят е силен антиоксидант,къпината има свойтвото да понижава Т при вируси.
Купувам всички билки от аптеката.

Уми,прегръщам те силно и ти  желая вяра...Без нея нещата нямат смисъл  Hug
Вярвай в себе си,в детето.Организмът расте,с него и имунните сили.Всичко минава,мисли положително.Знам,трудно е в такъв момент,когато детето ти е болно,но и това ще мине  Hug

Май не ти помогнах с много неща......

Извинявам се на всички за дългия пост..... Blush дано е бил полезен поне малко на някоя от вас  Hug

Здрави дечица желая!

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 10:46 от ~Dev~

# 296
Дев Hug
Детето кара всичко по-леко тая година.Просто съм смазана,че давам АБ заради бактерия,която практически освен хъркане,друг проблем не правеше,даже сополът се беше избистрил.Обвинявам се ужасно,че я тровя.Днес ми вика"Мамо,какво съм направила,че ме наказваш да не ходя на градина?Аз не съм болна."Как да му обясня,че лудата му майка се е фанатизирала на тема болести?!
Благодаря ти,Дев,още веднъж за съветите и за милите думи.Имах нужда от това Hug

# 297
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз също съм доволна от Лимфомиозота.
Нимфичка,на мен ми казаха,че 3 сливица се вади над 3 годишни деца.

3та сливица се вади на всякаква възраст след 8 месечна Peace
Зависи от ситуацията. Всичко е индивидуално. При много тежки случаи не се налага чакане. При по-леките се започва с лечение. Няма правило за ваденето но 3та сливица. Има препоръчителна възраст, ако може да се чака, според ситуацията.

Дев Hug, и аз гледам да спазвам нещата, които си описала Peace
В момента продължавам със сироп от бъз, Вит.С по едно на ден и по 3 Вит.Д.
Започнах и с Ериус, въпреки, че отдавна не съм правила УНГ консултация.
Но, взе да киха моя син, и няма начин трябваше да го включа. Сега ще давам поне до края на Май.

# 298
  • Once there was a Hushpuppy...
И аз сякаш съм доволна от Лимфомиозот,но той кога се дава?След като оздравее ли?Когато го давах беше тъкмо оздравял и после не сме имали проблеми с хрема,хъркане и запушване,но си беше вкъщи...Щом тръгна на ДГ за два дни беше готов разболян.Сега още кашля от време на време,но предполагам се доизчиства...Давам Проспан,правим инхалации,Еуфорбиум(тоя път устискахме без капки) и промивки доколкото мога,но и тази седмица ще се гледаме  Peace

Лимфомиозота го давай,когато има подути лимфи Peace Аз го давам по около 10 дена. Има случаи, когато положението с хремата е по-сериозно, както и с 3тата сливица и го давам по 20 дена.

# 299
Дев,браво страхотно си описала нещата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт