Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 351
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Силве , вашето положение е просто ужасно... Милото детенце... Аз съм била като нея с постоянни отити. Спомням си болката.... Целувки на малкото геройче!  Hug
Аз все се чудя дали прекалено не я пазя, като не я пускам на ясла и все не я събирам с болни... Слушам познати около мен как пускат децата на градина веднага, щом смъкнат Т, независимо дали са със сополи и кашлица.... А аз я държа 1 месец здрава, пускам я и айде хоп... Наскоро педи ми обясни как се изгражда колективния имунитет... еми тя няма шанс да го изгради. Ще се опитам поне да я пускам веднага щом оздравее, а не да я държа месеци в нас...

# 361
Силве, гуш и от мен имаш Hug
Аз не смея без шапка да го извеждам, и аз чак към април я махам Mr. Green като градусите надхвърлят 20 поне Mr. Green
И моят е претенциозен, не харесва шарките, носи една стара, която му е малка и постоянно му се качва отгоре на кратуната като клошар.. Laughing ужас просто, ама викам да топли там, че сопола дебне..

Незнаех това за вратлето, че трябва да е топло заради ушичките..ще го имам предвид.. Peace

Някой каза за пролетното време-наистина е коварно, в неделя уж слънце, ама и тънък ветрец-аз съм със схванат врат , малкия ту го обличах, ту събличах...като лудите..ама пусти страх..

Рали, защо не питаш доки за ситуацията...те знаят колко време е заразата, поне ще те ориентира.

Аз пък днес нали ходих за бележка, уж да го пускам вече на градина, и викам на педи да му види гърлото, че ми дъха от януари още-постоянно ми мирише устата му, и се оказа, че има зелен сопол отзад #Crazy #Crazy
Аз го броях за здрав, пък то...педи каза, че е здрав по принцип, расте си там отзад някаква бактерийка, и в ДГ от срещата с някой вирус веднага ще втаса...Изписа бактробан и АСС спрей..

Да знаете, че пак са пуснали БАКТРОБАН! Нали беше спрян, първо ми изписа Макситрол, аз случайно попитах за бактробана и тя каза-по-добре бактробан, пуснали са го вече..та намерих и купих..

Аз реших-никаква градина до Великден. Ще го пускам след празниците! Успокоих се, като реших...че се чудих и аз, много време вкъщи, ама както каза и майка-защо да го разболявам накрая, толкова време го пазих...та така..

# 362
ах, събрахме се "шапкарките" тук, значи  Laughing мислех, че само аз преследвам детето да го захлупя докато играе, но друго е като знам, че не съм само аз.
ох, стаси, и мен болката ме притеснява. че я боли, а пък не можем много да я облекчим. иначе този път гной няма (пу-пу), та възпалението трябва бързо да отшуми (дано), само да спадне тая пуста трета сливица.
тета, много полезна информация за бактробана  Hug. аз търсих да го купя баш в "кризата", та то не беше в гърция, в турция, та чудо...
уми, не знам и аз вече с тая сливица. тамън събрах сили да я извадим, повдигнах въпроса пред док и тя ми каза, че се е смалила и няма показания за вадене. страшни номера ни играе, прибира се бързо до нормални размери, но като се възпали се раздува много и големи бели ни прави. док казва, че и да я извадим, няма гаранция, че ще се подобри положението с отитите, защото най-вероятно ще си израсте пак, заради особеностите на лимфната тъкан на детето.
да оздравявят всички, че се задават празници. в нашата къща винаги са големи вълнения по великден. друго си е то боички, козунаци, да се поомаже детето, да помеси сладкиши  Grinning

# 363
Стаси, и аз така го държа вкъщи след боледуване, но после пак хваща още първата седмица..
Ето сега януари, след болницата с грипа и фебрилния гърч, държах го още 10 дена вкъщи, после на детска, изкара една седмица точно и пак ми вдигна Т..
Оттогава си е вкъщи, и заради ФГ чак след Великден ще го пусна.
Тогава пак ще втаса бързо, но явно дечицата са ни от по-прихватливите, за съжаление.. Tired

Гледам, има деца в нашата група, ходят си от началото на януари без прекъсване...еми как става тази работа, как не се разболяват...недоумявам и признавам си, завиждам... Embarassed Embarassed

Пък за тази трета сливица не ми се говори направо...то няма оправия. Нашият зелен заден сопол със сигурност тече от нея... Sick Колко време го гледам като писано яйце и го пазя, от 9.02 си е вкъщи, откъде тоз сополяк пак.. Rolling Eyes Само по дъхът от устата на малкия го познавам, че е там...иначе нито киха, нито тече напред, нито подсмърча..

Стискам зъби още три години да отикам...дано в училище не боледуват толкова.. Praynig

# 364
  • Mediterraneo
Аз съм перде абсолютно. Децата ми почти не слагат шапки. Трябва да е доста под нулата, за да ги изведа с шапки. Или да духа силен вятър.
Относно ролята на бащата- мъжът ми винаги ми дава тотален карт бланш; действам винаги по свое усмотрение, винаги е зад гърба ми, независимо какво реша. За жалост, имаме натрупан твърде печален опит... Но пък знаем кои са наистина сериозните и трудни неща, през които може да премине едно дете и сигурно за това вече не ме впечатляват сополи...

# 365
Аз пък за шапките съм наплашена от личен опит. При нас почти всеки ден е ветровито и без шапка нито аз, нито малкият излиза зимно време. Ако се случи слънчево и без вятър, я свалям. Усетя ли някакво течение, пак я слагам. Той много се поти и ме е страх.
Скрит текст:
]Преди 2 години на мен ми се възпали лицев нерв и се натрових със сума ти инжекции и хапчета, докато се възстановя. Оказа се, че се е случвало същото и на дядо ми, и на прабаба ми от течения. Според думите на невролозите, някои хора са предразположени заради някакво каналче, откъдето минавал нервът. Явно при мен върви по наследство и ме е страх да не е така и при малкият Confused Та страх лозе пази Peace

# 366
  • Варна
Ще се опитам поне да я пускам веднага щом оздравее, а не да я държа месеци в нас...

Да ти кажа, аз действам така. Предишния път реших да експериментирам и с много гимнастики в работното време, да го задържа една седмица здрав вкъщи - файда йок. Като се има предвид, че до сега е бил болен единствено от "сопол" и веднъж в живота си е вдигал Т за два дни, съм изчислила, че средно за 7 дни му пресъхва носа и го връщам обратно. Според мен, многото пазене резултира в разболяванки в по-късна възраст, когато вече няма накъде и трябва да ходи на нещо - градина, училище...
Една мама по-напред каза - формулата на успеха е в превенцията и светкавичната реакция при първи симптоми.
Моят син ходи с шапка практически целогодишно - просто на това духане в нашия град, не ми е комфортно да го гледам без шапка. Дебели, тънки, с козирки, каскети, кърпи за глава - все нещичко слагам.
А нашият текущ сопол се повлия много добре от лечението, за 24 часа се сгъсти и дърпах като луда, колкото мога да изкарам. Снощи спа непробудно и прихъркваше само при смяна на позата. В четвъртък сме на преглед и предполагам, че ще ми го одобрят за ясла (чук-чук).
Впрочем, неотдавна прочетох мнение на една жена, която каза, че прилагала програма за лечебно гладуване със сироп Мадал Бал на 3-годишната си дъщеря. Твърдеше, че организмът на детето се изчистил идеално от натрупаните лекарства и токсини и имало видими ползи за здравето...Аз се замислих, дали не е прекалено малко детето, но предполагам, че се е консултирала с диетолог...

# 367
Шапка и аз й слагам постоянно, сменям дебелината според ветровитостта и температурата. Без шапка съм я пускала в по-малко слънчевите летни дни. Както каза Цветна Палитра, съдя по себе си... Когато аз съм без шапка, а на вън духа вятър, започват да ми пукат ушите, да ме боли главата...
За бързото реагиране... аз я хващам буквално на първото кихане! Но не винаги успявам да я пресека, което според мен е благодарение на 100те АБ-та, които погълна  ooooh!
Мейбълин , почти съм сигурна, че ако не я пазя толкова пак ще боледува, но ще започне да привиква. вярно, че от септември ще е в нова градина и пак ще трябва да се напасва... но така се става човек. Лошото е, че от нейния сопол стават големи проблеми... или става ангина, от което вдига яко Т ( последни път държа 39-40 градуса в продължение на 1 седмица... ) , или прави ларингит, от което кашля страшно много ( което мен ме побърква, чуя ли кашлица, изпадам в паника... ) Трябва да си опозная детето още по-добре и да схвана кое е най-добро за нея! Сигурна съм, че с второто ще ми бъде по-лесно!
СИлве , надявам се всичко при вас да се развие по най-добрия начин и бързо да излезете от този порочен кръг!

# 368
  • shumen
Уми,не е сама твоята мома.Моя и той голям бяс и затова все излизаме с големи уговорки като излизаме,но после кой ли ме слуша.Само чака да излезнем и се започва едно бягане и скачане докато се изпоти.Тази вечер пък рева,че не иска да се прибира,че чак се изпоти.С хиляди уговорки го прибрах и започна да ме разиграва пък,че не иска да го преобличам и накрая се наложи да се карам и да го поотупам малко,че да се усети,че нещо не е наред.Утре,ако пак не е болен ще е добре.
Мейбълин,аз също действам така.Оправя се и максимум още една седмица е в нас и пак го пускам на ясла.За сега обаче всеки месец се разболява и няма пълен месец за 6 месеца, от както е тръгнал.Да се надяваме,че вече се стопля и няма да се разболяват толкова много децата.

# 369
  • Пловдив
преди няколко дни писах че се съмнявам,че големия може да е карал скарлатина началото на март-неговите симптоми бяха-хрема,кашлица,обрив,червени устни после.
Вчера на малката започна да й се бели кожата на пръстите  на ръката-четох че такова белене имало 2-3 седмици след прекарана скарлатина-(а тя една седмица след като батко й имаше обрив)имаше Т 38 2 дни,и хрема и кашлица после,без обрив,без червени устни и език.И двамата  не са пили антибиотик ,защото лекар не е казал че са такъв и не им е поставял тази диагноза.

# 370
Честит празник ,мили майчета !   bouquet

И на моята си слагам шапка ,че си ме е страх.
Преди малко звъннах в градината да попитам какви изследвания трябва да правя,казаха ми всичко -без кръв  Peace

Градината щяла да си работи,може би само за дните по Велик ден - не ,но ще видя дали да я пускам,че взе да не слуша баба си и ...й омръзна вкъщи.

# 371
Лисе,пускай я.Каквото има да става ще стане.Имунитет ще градят още години.Дали сега или наесен ще ти се разболее,все тая.Още повече,че наесен е ученичка.Пускай я и чукай на дърво,ако кара нещо да го кара по-леко и това е...Тормозиш себе си и нея.Тя изолирана,ти в постоянна дилема...

# 372
Уми,така е.
Май ще я пусна.
Иначе за есента съм в чуденка дали в градината да си остане ули в у-ще.Ще го мисля в движение предполагам.

Утре Габитата имат имен ден Simple Smile

Силве , вие как сте ?  Hug

# 373
  • Пловдив
2016 ще е ученичка Габито на Лисето...сега е трета градинска група, нали Лисе?

# 374
2016 ще е ученичка Габито на Лисето...сега е трета градинска група, нали Лисе?

Да,точно така Миралюба  Hug

Но се чудех дали септември сега да не я запиша предучилищна в у-ще.Но ще изчакам май месец да решим.

Общи условия

Активация на акаунт