Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 299
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Айде и ние сме кашлящи,след борба от моя страна да не се допускат тия деца с кашлицата,,файда йок,4дена изкара,вече аман!Кви са тия родители нз,как пък от 8 кашлящи,само две са болни,другите не били хахахаха,да ние сигурно от другаде сме си я хванали кашлицата!В нашата група положението е наистина нетърпимо,масово бухащи,безотговорни родители и безотговорни госпожи,нз и аз вече какво да правя,но няма да се откажа!

# 511
На малкият нещо му жълтеят ръчичките. Случвало ли се е на някой newsm78 Като ги гледам не ми изглеждат жълти, но като се хванем за ръце, в сравнение с моята и на баща му, неговата е с жълт оттенък(всмисъл като се стисне ръката) newsm78

# 512
  • около Варна
цветна палитра, да не би да пие  сокчета с морков. Моята дъщеря така беше пожълтяла като малка, ръце, лице, бях се стреснала доста, после спряхме соковете на Теди с морков и нещата се оправиха.

# 513
  • shumen
Иванелия,не се притеснявай.Това е точно като нашия ентеровирус.Точно така миналата седмица малкия вечерта повърна 2-3 пъти,а в Неделя го изкара веднъж на разстройство и това беше.В понеделник му беше малко отпаднало само.
Цветна палитра,и аз знам,че от моркова пожълтяват така.

# 514
Здравейте,
колко дни след прием на антибиотик пускате децата на ясла? Откриха ни бронхит и сега сме на ксимебак.

# 515
  • shumen
Деси,аз го пускам когато педи каже,че може.Ако не е казала го пускам след като свърши АБ,но аз и да го пусна и да не го пак се разболява бързо.Според мен щом детенце е с  бронхит по-добре е да го задържиш повече вкъщи,ако имаш възможност.

# 516
И аз след бронхит бих държала повече вкъщи.  Peace

# 517
Принципно,колкото време пие АБ,толкова време след него,трябва да е вкъщи детето,според нашата лекарка.Сега ни прати в понеделник на градина,но ми даде картбланш с болничния.Каза ако искам и другата седмица,мога да съм с нея вкъщи.
Аз си плюх три пъти в пазвата и я пускам утре.В четвъртък вечер беше последният прием,но....тя не беше типичният пример за дете на АБ,трепахме бактерия в носа.И аз като Данаека мисля,че и месец още да я държа,на третия ден в градината ще цъфне с нещо.
Та аз си мисля,че състоянието на детето е определящо.

# 518
  • Пловдив
В нашата група положението е наистина нетърпимо,масово бухащи,безотговорни родители и безотговорни госпожи,нз и аз вече какво да правя,но няма да се откажа!

Лили и ние от днес кашляме, от вчера е с хрема. Явно и ние сме прихванали от "другаде". А този път изкарахме 4 месеца без хрема и кашлица, само един лек ентеровирус през февруари. Еми това е, започваме пролетната ваканция преждевремнно.

# 519
Elitta както виждаш,боря се,но ефект никакъв,8бр кашлящи изброих в четвъртък от 25бр,в петък липсваха само 3бр от кашлящите!Ние този път хрема нямаме,направо взе да буха,явно са 2 вида и кашлиците в групата,вие сте хванали тази с хремата!Много е тъпо и направо ми се реве,утре пак ще се разправям явно!(да поясня,че Таня и Мими на Елитта са в една група)  bouquet

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 14:52 от Liliq_Zlatna

# 520
  • Пловдив
Не знам какво ще постигнеш , но когато беше втората карантина от скарлатина , като видях бележката на вратата и казах : Оф, пак ли? Там беше сестрата и каза: Ми то вируса явно си витае тук из коридорите. И ми стана ясно колко разбира. Скарлатина и вирус. Та какво да очакваме от тази сестра!? Какъв контрол? Тя явно е там само за украса!

# 521
По думите на госпожите и на сестрата,в групата болни няма,въпреки това,сестрата се съгласява да ги напиша на едно листче и да ги привиква,при което аз без да пиша листче,госпожите започват да си ги изпращат вкъщи с раничките от четвъртък,понеже видиш ли,АЗ съм се била оплакала!Значи трябва някой постоянно да мрънка,за да си ги изпращат болните вкъщи,иначе проблем не съществува,според тях естественно!Наистина за мен не си върши работата,факт,който е удобен на доста хора!Чувам от приятелки по другите ДГ как е,как сестрата посреща децата на входа,как даже и гърла гледа,нашата тук съм я виждала отпред само като закача менюто! Shocked

# 522
  • София
Да нашата ги посреща на входа и гледа за въшки... няма и няма да има оправия, взех да свиквам, ще боледува и това е и ние с него.

# 523
Аз не разбирам само,как сестрата насмогва да прегледа на вратата 100деца newsm78 Не мога да си го представя.На опашка ли чакат да минат?Вярно те не идват всички по едно и също време,но си има пиков час,когато се изсипват 50%от децата поне.Иначе съм за медицинско лице да връща болни деца,само дето бацилите са навсякъде-играчки,спално бельо и т.н.Добре е,че имате успех с оплакванията си.Тук никой не мрънка.Миналата година няколко пъти говорих с учителката и тя все вдигаше рамене-така било първата година в градината...

# 524
  • Варна
Е тая зима и пролет (още) е някакво мазало....дали защото сме първа година на градина,ама ве4е взе яко да ми писва Cry 4астна-не 4астна като тръгне брат4е....Не знам...за един месец два пъти болести...гнусен бронхит беше в на4алото на Март,една седмица ходи и айде пак-от сопол,4е на ларингитна кашлица за 2 4аса буквално...и преди все с хомеопатия бяхме екстра,оба4е сега - нъц......
И какъв по дяволите е тоя рота - зимно време? Нали повърнии и диарии са летни екстри..егати...и мъжа ми 2 пъти на аб тая зима..абе да преска4аме на лято викам направо...меко казано съм бясна ве4е  #Cussing out #Cussing out
Наоплаках се  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт