Дискусия: Вярвате ли в реализацията на писателите в България?

• 40 241
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Радвам се, че толкова много си учила. В приложната психология твоят подход е микс от метод на омаловажаването ( тоест твоите грешки - че нямало такова наказание с прекарване на хора под кила на кораба ) и метод на разводняването.

Абе, детенце, спри да се излагаш! Сто пъти ти се каза - къде тактично, къде с намек, къде направо, че забележката беше не за прекарването на хора под кила (хайде моля, всички сме чели пиратски романи в детските си години!), а че по времето, което описваш, изобщо не е имало рапани в Черно море.
Е, и сега ако вече не можеш да схванеш каква издънка си направил... Явно няма надежда никаква. За теб.
И после ще има пак сълзи и сополи колко онеправдани са младите автори и колко са гадни хейтърите, които се осмеляват да не им харесват книгите.

Само в БГ и т.нар. "българи" ще търсят под вола теле, за да оплюят нещо, което не са чели.

И аз отговорих, къде тактиктично, къде - не, че при фентъзи жанр се ползва хиперболизация ( тоест леко преувеличаване на нещата на места ).

Но тук всички ще ахкате от възторг по Гъливер или Питър Пан, защото чуждите автори могат да пишат, както си искат. Но БГ авторите не могат и всичко трябва да е по грамаж с теглилката за Килограм от Париж, която се пази там.

Евала! Това не е градивна критика, а си е пълно заяждане. Благодаря, за което Simple Smile

# 166
Един блог в Wordpress отнема 40 минути за създаване. Досега да си беше написал само поне 20 блог постинга за книгата, за процеса на писане, за идеите си и такива неща. Изграждаш си търговска марка.

Ама ти пишеш бавно и мудно и едва ли ще се справиш.

Фейс страница се създава...на практика инстантно. После си постваш някакви неща, както в профила.

Изобщо, защо си впрегнал хора, след като има безплатни и лесни платформи, с които да си изградиш онлайн присъствие. И лелките се научиха сами да си правят ФБ тематични страници.

И ми напиши изречение с "откакто". Да знаеш, не е синоним на "от началото на света до днес". А израз "от както" изобщо няма.

Споко, не са само българите, в Амазон акулите ще те разкъсат още по-бързо.

Хипербола не значи липса на точност. А във фентъзито няма задължителна хипербола.

# 167
Един блог в Wordpress отнема 40 минути за създаване. Досега да си беше написал само поне 20 блог постинга за книгата, за процеса на писане, за идеите си и такива неща. Изграждаш си търговска марка.

Ама ти пишеш бавно и мудно и едва ли ще се справиш.

Фейс страница се създава...на практика инстантно. После си постваш някакви неща, както в профила.

Изобщо, защо си впрегнал хора, след като има безплатни и лесни платформи, с които да си изградиш онлайн присъствие. И лелките се научиха сами да си правят ФБ тематични страници.

И ми напиши изречение с "откакто". Да знаеш, не е синоним на "от началото на света до днес". А израз "от както" изобщо няма.

Споко, не са само българите, в Амазон акулите ще те разкъсат още по-бързо.

Хипербола не значи липса на точност. А във фентъзито няма задължителна хипербола.

То, ако това е философията: как да разкъсаме някой прохождащ, после не се чудете, че липсват прохождащи.

Не съм специалист по всичко за разлика от някои хора. Единият програмист и СЕО ми беше препоръчал същото за Уордпрес, вместо сайт и през фейс страница.

Но не разбирам от тия неща и няма време тепърва да се уча и там. За юзерски режим ставам, но да го направя по всички изисквания с дизайн, функционалност и прочие - не.

Знам си възможностите и бачкам там, където мога. Те лъвчетата са железни и веднага реагират, когато се наложи.

# 168
Какво е хиперболизация в случая, молюските да станат на рапани ли?  rotfImao

За самоназначили се критици говориш, а не се усещаш, че си се самообявил за представителен български автор. Какъвто не си. И процесът по реализиране на книгата ти не е представителен. Тръгнал си по най-трудния път, честно казано, за пръв път чувам по този начин да се издава книга. Че и не един и двама са те завлекли досега.

То, ако това е философията: как да разкъсаме някой прохождащ, после не се чудете, че липсват прохождащи.
Никой човек, който някога е имал какво да каже на света, не се е плашил от възможността да го разкъсат.
И ние далеч нямахме това намерение, но ти ни предлагаш поводите на тепсия.
Много си далече от истинския писател.

# 169
Реализирал е книгата си, точно както някои момичета се мъчат да стават манекенки и наливат пари на агенциите за бук, фотосесии, ангажименти, а всъщност почти не печелят, защото не са достатъчно впечатляващи за манекенки.

Wordpress е точно за хора като arbanasi. Ама трябва да пишеш съдържание редовно.

Иначе си морско свинче- нито млад, нито писател...

# 170
Какво е хиперболизация в случая, молюските да станат на рапани ли?  rotfImao

За самоназначили се критици говориш, а не се усещаш, че си се самообявил за представителен български автор. Какъвто не си. И процесът по реализиране на книгата ти не е представителен. Тръгнал си по най-трудния път, честно казано, за пръв път чувам по този начин да се издава книга. Че и не един и двама са те завлекли досега.

Никой човек, който някога е имал какво да каже на света, не се е плашил от възможността да го разкъсат.
И ние далеч нямахме това намерение, но ти ни предлагаш поводите на тепсия.
Много си далече от истинския писател.

Споделям през какво се минава като фази, ако имате по-голям опит, може да ни отъркате очите на прохождащите.

Нормално е да разсмивам профитата. Но това ли е философията на едно профи тогава?  

# 171
Реализирал е книгата си, точно както някои момичета се мъчат да стават манекенки и наливат пари на агенциите за бук, фотосесии, ангажименти, а всъщност почти не печелят, защото не са достатъчно впечатляващи за манекенки.

Wordpress е точно за хора като arbanasi. Ама трябва да пишеш съдържание редовно.

Иначе си морско свинче- нито млад, нито писател...

До момента, освен някакво изнудване за безплатно четене, друго не съм видял да предложите.

Ако сте толкова светнати, за колкото се представяте, щяхте да знаете, че по договор върху текст, правата в момента са в издателя, а не в автора.

И щяхте да ми спестите времето да чета глупости. При електронен вариант няма бонус от няколко безплатни книги, както при книжният. Така, че дори и аз да я чета, трябва да я платя.

Тогава, щяхте да спрете да ми говорите за безплатни платформи и прочие като Амазон. Разликата между тамошният пазар спрямо този в БГ е, че хората са научени да си плащат и изобщо не рИват по цял ден, че някой е искал пари за труда си.

А, тук по цял ден се фукате колко автори и издателства сте нацепили като си подмятате книгите им безплатно.

Времето ще покаже дали книгата става. Нито аз, нито вие, а пазар и времето. Вашият проблем го разбрах какъв е. Щом не е безплатно е лошо и автор не става.

Поздрави!

# 172

Времето ще покаже дали книгата става. Нито аз, нито вие, а пазар и времето. Вашият проблем го разбрах какъв е. Щом не е безплатно е лошо и автор не става.

Поздрави!

По-скоро Вашият проблем е, че неграмотният анонс не ражда желание да плащаш. Станаха твърде много авторите, чиито книги купуваш само за да разбереш, че и да са безплатни, няма да ги погледнеш. А когато разочарованието започва още от анотацията - както казахте, пазарът и времето ще покажат.

# 173

Поздрави!

По-скоро Вашият проблем е, че неграмотният анонс не ражда желание да плащаш. Станаха твърде много авторите, чиито книги купуваш само за да разбереш, че и да са безплатни, няма да ги погледнеш. А когато разочарованието започва още от анотацията - както казахте, пазарът и времето ще покажат.

Разбирам ви забележките и ще се отстранят, когато му дойде времето за трите пропуснати запетайки.

По съвсем други неща работим в момента, понеже сме назад.

Със сигурност отзивите от книгата са позитивни до момента, понеже ме интересуват хората, които са я чели, а не няколко ник-чета, които не знаят какво е ДДС в България и че автор играе по правилата, въпреки намаления му процент.

Законите са такива и не съм ги измислял аз. Ще ги оправим запетайките - дишайте спокойно. Нали аз се излагам, а не вие? ( смигам )

# 174
Законите са такива и не съм ги измислял аз. Ще ги оправим запетайките - дишайте спокойно. Нали аз се излагам, а не вие? ( смигам )
Дано ги оправите. Не знам чия е "заслугата" за тази анотация, но това е много лоша реклама. Ако и книгата е в такъв вид, би трябвало да искате компенсации от редактора и коректора. Simple Smile Качеството на текста не коментирам, защото не съм чела книгата.

# 175
Дано ги оправите. Не знам чия е "заслугата" за тази анотация, но това е много лоша реклама. Ако и книгата е в такъв вид, би трябвало да искате компенсации от редактора и коректора. Simple Smile Качеството на текста не коментирам, защото не съм чела книгата.

Заслугата е моя, защото от бързане бяхме раздробили цялата книга на части и съм пропуснал да вкарам резюмето в услугата корекция за 1 левче.

Понеже първоначална оферта за текст беше една, после работихме в галоп един месец, преструктурираха се някои от главите, имаше дописвания, където успяхме да го направим и съответно сумата във фактурата се промени в посока нагоре леко, спрямо офертния вид.

Първите десет дни работихме по последната една трета от книгата, за да се изтегли финал по-добре. То, се получи разлика в качеството по текст и последната седмица си извадихме душите да наваксваме с останалите да се изравни стилистично.

Накрая за капак, пращат ми я да я видя в електронен вариант и аз гледам като пукъл, защото нещо липсва и не мога да разбера какво. Чак след една минута зацепвам, че е Пролог на книгата ( началото ).

Изпуснали сме в бързината да го дадем на дизайнера по текста. Пълен смях беше, но когато се бърза с къси срокове, се правят грешки. Сега ще се отстраняват тия неща, които дразнят и го разбирам.

Но в момента оправяме други неща и благодаря на колежките за критиката. Ще се оправи до месец най-късно.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 15:50 от arbanasi

# 176
В критиките към теб изобщо не става дума за ДДС и у кого са правата върху книгата.

Става дума за това, че четейки постовете ти и следвайки потока на мисълта ти, човек никога не би посегнал към твое произведение, камо ли да си плаща за него. А и като гледам сайта и анотацията, и слушам каква работа вършат редакторите и коректорите - как всичко става на парче и на галоп при вас, по никакъв начин не мога да си представя качествен краен продукт.

Остава фактът, че книгата има добри продажби. Ами хубаво, честито. Описа и процеса, с което беше полезен за дискусията, и ти благодарим за това.
Дали си писател обаче, ще кажат читателите след няколко десетилетия.

# 177
На резюмето му трябва не само коректорски труд, а цялостно пренаписване. Само в първото изречение има 2-3 проблема, надолу е още по-зле.

И не са три запетайки, а липсват 10 години чиракуване и културни натрупвания.

Може да съм старомодна, но редактирането не е ли за да изглади малки грешки, не да се преорава целия текст? Би трябвало текстът да е почти идеален, като излезе от автора, а не да е първа чернова.

# 178
За да си реши проблема, човек трябва да осъзнава, че има такъв.
Ако този човек мисли, че проблемът на анотацията са три погрешно поставени запетайки, предлагам надежда всяка тука да оставим.
Редакторът, дори да опита да преоре текста, ще срещне толкова яростен отпор от arbanasi, че много бързо ще вдигне ръце. Арбанасито действа на принципа, че който плаща, той поръчва музиката. Е, платил си е за едно голямо... недоразумение.

# 179
На резюмето му трябва не само коректорски труд, а цялостно пренаписване. Само в първото изречение има 2-3 проблема, надолу е още по-зле.

И не са три запетайки, а липсват 10 години чиракуване и културни натрупвания.

Може да съм старомодна, но редактирането не е ли за да изглади малки грешки, не да се преорава целия текст? Би трябвало текстът да е почти идеален, като излезе от автора, а не да е първа чернова.

Не сте старомодна ( в писането почти няма мода - има книги, които се четат и които не се четат ).

Вие се изживявате на Соц.критичка, която е свикнала да е последна инстанция по веригата и вечно да се изживява, че без нейното мнение, един автор е обречен. И най-важното - никога да не си плащате за четене, защото то ви се полагало по право. Ами, сори - няма безплатен обяд.

Формулировките, които не спирате да предлагате са тежки/мудни и не биха продали дори една книга.

Читателите не са експерти по правопис и правоговор ( ако въобще тия временни рамки във времето може да се ползват като аргумент ).

Тях ги интересува да се чете леко и да се разбира.  Ако сложа подобно тежко резюме, което предлагате като варианти вчера и днес - всички ще спират да четат още след второто изречение, защото пет минути ще се чудят какво би трябвало да значи първото изречение.

А, никой читател не обича да се тормози като чете с бляновете на великия писател, дето само той се разбирал, а останалите били фрости и под нивото му, щом не могат да го разберат.
----------------------------------------------------

Ето ви бърза визитка как изглеждате острани, понеже не се спряхте да ми дъвчите дроба ( смигам )

Вазов е минал сигурно над 50 редакции сега по текста му, но защо не го нападнахте него, че нищо не става и е неграмотен?

Общи условия

Активация на акаунт