ШКОРПИЛОВЦИ лято 2015 г.

• 85 999
  • 199
  •   1
Отговори
# 105
fire_strike или си сляп или си глух  Mr. Green
Палачинки има! Всяка вечер си хапвахме с шоколад и банан  Joy Пици на конвейр също има, но в селото. Нищо ново не си ни написал  #2gunfire всичко това вече е обяснявано в темите за Шкорпиловци, това че ти не си си направил труда да прочетеш си е твой проблем  Joy

# 106
  • Варна
Що бе , прав е човека , не стига , че пясък насипали на плажа ами и някъкви идиоти наляли вода ф мурету , на туй утгори тя солена , студена и я клатят дажи.Амчи и туи ни стига ами сложили и едни малки баир и мухи пуснали и кумари и ги насъскват да хапят .Пък и кмета гу няма да доди тука салтанат да ни прави и някоя палачинка да завърти , пили да упиче.Мани , мани , ужас ти казвам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 107
  • Русе
Кика с мотика, пици имаше и в курортния комплекс, до хранителните магазинчета, точно до въпросната барака на управителя на КК Шкорпиловци. Друг въпрос е, че винаги чакаш да се опекат, но имаше.

# 108
Е, да не бях ходил там, че да се вържа на лъжите ви, но не! Пици няма, няма и пилета, няма и палачинки- никъде! Не само в т.нар. комплекс, нито в т.нар. село. Някога може и да е имало, но и малцината престрашили се търговци-ентусиасти, бързичко са се отказали. В последните дни от пребиваването ми в Шкорпиловци затвориха дори и магазинчетата за хранителни стоки и двата-трите там павилиона, защото то повече не е имало. Там е като след бомбандировка и жалко, че няма как да пусна тук някоя и друга снимка, защото пред фактите и боговете мълчат, та камо ли някакви жалки форумни отрепки и палячовци като вас! И не- Ахтопол е поне 1000 пъти по-хубав от Шкорпиловци,въпреки че и там, както и на други места, съществуват редица проблеми. Само че, между проблеми и проблеми има разлика, а и даденостите на двете места са твърде различни. Жалко за похарчените пари от различни държавни инситутуции и чуждестранни инвеститори за разкриване на бази с бунала и дори цели хотелски комплекси. Шкорпиловци е на края на света и е изключително долнопробно и пропаднало място, без абсолютно никакви перспективи за каквото и да било развитие в бъдеще и който твърди обратното, просто заблуждава себе си и околните. И е добре, следващият път, когато някой се опитва да оборва чисти факти, да го направи също с факти и да го докаже. Дори някога да е имало някакви пици в селото,нали не смятате, че някой ще си направи труда да бие път 3 км от плажа до селото за една пица и то обсаден от рояци мухички. А това за мухичките не съм го преувеличил ни най-малко, дори не знаех какви думи да подбера, защото такава напаст ми се случва за първи път. Пази боже,ако е малко детенце или има алергия, както няма и аптека или лекар на това място...то няма и спасителен пост на плажа де, макар че точно в района морето е изключително опасно и заради неочакваните подводни скали, и заради високите вълни. Наистина трябва да си последният малоумник, за да решиш, че тук могат да почиват деца и да строиш ученически летни лагери, но безумията на комунизма нямат край.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 19:20 от fire_strike

# 109
Аз и във форума за Ахтопол писах, и тук ще повторя: не се опитвайте да спорите с fire_strike. Този юнак е неоспоримо доказателство за съществуването на Дънинг-Крюгер ефекта. Просто го умножете по нула и не обръщайте внимание на бръщолевенията му.

# 110
  • София
fire_strike, не им се връзвай, склонен съм да ти повярвам.

В темата за Казабланка-Обзор една дама изказа отрицателни впечатления и останалите и се "нахвърлиха",направо я "линчуваха", така и теб тук. Някой се привързва към дадено място и след това не успява да види негативите му, все едно всичко се е запазило както, когато му е харесало.

Шапка ти свалям за първоначалното описание за престоя ти в Шкорпиловци, аз ако бях щях на две, на три да опиша разочарованието си и нямаше да има такъв ефект. Сигурно си литератор или нещо свързано с литература, филология и др.п.

След това, което прочетох, едва ли ще се престрашим да посетим Шкорпиловци, макар че никога не сме ходили там, а много ни се искаше. Жалко, а явно някога е било много привлекателно .

# 111
Разбира се, че е прав fire_strike! Само ми стана смешно, защото съм го чела с кеф и много смях в темата за Ахтопол.

# 112
Бях максимално обстоятелствен, за да знаят всички потенциални кандидат-туристи посока Шкорпиловци да не си го и помислят и че ще останат силно разочаровани, с празни джобове, а може и с някоя и друга болест или контузия- не дай си, боже. Пиша го, заради хората като мен, които просто са искали да разнообразят почивката си като вместо традиционно предпочитаните от тях места, решат да посетят Шкорпиловци.
Бих искал да добавя, че дори това долнопробно място, е силно доминирано от софиянци, които са станали управители на местните бази от бунгала, а така също и от свръх алчните варненци, които са пословично известни с това, че лете отиват да живеят по вилите си, а дават апартаментите си под наем и трошат пачки с пари. Питам се, на какво отгоре, обаче? Поне да си заслужаваше...Това го казвам и на оня господин, който като разбра, че съм то Русе и тръгна да иронизира мекия начин на говор, характерен за града и района. Само че, тук се изразяваме писмено и по-важна е същността на изразеното.
Знаете ли, за Обзор не бих могъл да кажа и 1/10 от лошите неща, които казах за Шкорпиловци и които не са субективно усещане, а самата истина, която всеки би могъл сам да провери. Няма друго място по нашето Черноморие, за което да се кажат чак толкова мрачни неща. Пак ще повторя- навсякъде има по някой и друг недостатък и не всичко е перфектно, но поне има условия, база, кадри, обслужване, съотношение цена-качество, докато Шкорпиловци е просто една пародия на морския рекреационен туризъм. Там няма нещо, което да е наред. Затова, искрено съжалявам за това, че и тази година не отидох на Ахтопол.
Не, не съм филолог, нито литератор, а притежавам докторска степен в областта на природните науки. Тук се подсещам да изразя и силна критика към БАН и по-специално към Океанографския институт във Варна, чийто мостик е затворен и ограден с бодлива тел, а би могъл да се превърне в доста интересна туристическа атракция, освен че служи за научно-изследователска дейност. В крайна сметка, това е основният символ на Шкорпиловци.
А и да ви кажа, още ми са пред очите две гледки- едната на дългокосия дрипав наркоман, захапал ръчно направена тръба, с която се дрогираше на самия плаж, след поредната безсънна шумна нощ, и другата- на черната дълга змия, виеща се по асфалта на "главната" улица" досами основния ресторант в комплекса, където муската струваше ЦЕЛИ 5 (ПЕТ) ЛЕВА, може би защото е била направена от златна кайма и сребърни картофи newsm78

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 21:02 от fire_strike

# 113
Спомних си къде са другите пици в комплекса  Mr. Green Вярно, че има трески за дялане, но форума е за това да се споделя мнение и всеки сам да прецени дали да посети мястото! Пиле на грил няма и НИКЪДЕ във форума не е написано, че има.
ivantcho  smile3501
Уважаеми fire_strike, по никакъв начин не можеш да ме засегнеш с думите си! Били сме навсякъде по черноморието ни и всяко място си има своите предимства, зависи кой какво търси!
За Ахтопол не съм те чела, но дали си писал за огромните конски мухи, които ако се парфюмираш се залепват за теб  Mr. Green а за Дюни чел ли си - за змиите по алеите на звездните хотели?
Veni, vidi, vici!

# 114
  • София
Прав е fire_strike. Два пъти му дадох шанс на този курорт. Втория път си тръгнахме предварително, защото бунгалото ни се запали заради повреда в ел инсталацията.
Неоправдано високи цени, лоша храна, липса на всякакви удобства, боклуци по плажа (само общината го чисти) Канализационните води се изливат в морето няма пречиствателна станция. Виждала съм плуващо лай..о в морето почти до брега на плажа. Когато съм ходила имаше спасител на централния плаж. Сега наистина ли няма?

# 115
Да, наистна вече няма дори спасител на плажа! Това наистина е нечувано и абсурдно, но явно няма нито един желаещ, а и хората са твърде малко, за да се оправдае престоя и заплатата на спасител. От друга страна обаче, като се имат предвид рисковете на този плаж, свързани с високите вълни, подводните скали и рязкото удълбочаване на места, спасител е повече от необходим. На времето, когато са функционирали редица ученически лагери, спасител сигурно е имало. Но и днес имаше доста малки деца, охранявани единствено от родителите си.
Що се отнася до конски мухи, за Ахтопол не знам, поне не са ме срещали, но в Шкорпиловци има поне няколко вида дразнещи, а също така и доста опасни насекоми. Наред с облаците от дребни мухички ( а не мушички- има различка), имаше и едри мухи, не знам дали са конски или други, но хапеха до кръв и мястото се подуваше почти веднага. Малко дете живо няма да остане,а направо ще го оглозгат. А какво да кажем за изобилието от щипалки във водата на Шкорпиловци? Е, тук признавам, че и в Ахтопол съм се натъквал, но бяха много по-малко и само за ден-два. Като те щипнат, направо подскачаш. За щастие, белези не остават, може би защото и солената вода бързо лекува мястото.
Някъде из форума се споменаваше за транжорната Ингилиз, която предлагала много прясно месо. Да де,ама това месо не е от собствени стада, а кой го знае откъде идва и те само го транжират, а после го доставят на едни солени морски цени до малкото бистра в комплека, които на свой ред го продават на космически цени на клиентите си. При това, говорим само и единствено за свинско месо,т.е. няма разнообразие. Всъщност, това село е толкова западнало, че там не върви както туризмът, така и земеделието. Почти не видях обработваеми земи или някакви животни. Там няма и кьорава кокошка, а вие искате пилета на грил  Mr. Green И това си е логично, че не се гледат животни, защото повечето от жителите на село Шкорпиловци са тъмнокожи миризливи мангали, които са безкрайно мързеливи. Приходящите собственици на вили, предимно намахани варненци, не са пипвали дори мотика. Но пък си имаме цяла форумджийка, дето се е кръстила "Кика с мотика", така че има кой да постави основите на земеделието в Шкорпиловци.
Друг въпрос за района е незаконната сеч из дъбовите гори наоколо, което е дело на циганската мафия и разни крупни бизнесмени, дърпащи конците им. Дори се натъкнах на предупредителна табела в гората, която беше поставена на самия черен път и предупреждаваше, че нататък навлизането е строго забранено и имало видеоконтрол. Все пак говорим за черния път между КК Шкорпиловци и запустялото и наистина самотно село Самотино, разположено на около 5-6 км нагоре в планината. Доста камиони с натоварен дървен материал видях...Но това за изсичането и погубването на българските гори е отделна и много болезнена тема...
И накрая, да ви спомена за проекта за жп гара Шкорпиловци, който съм сигурен, че е известен на малцина. През 80те години е имало проект за жп линия Долно Езерово (квартал на гр.Бургас)- Долни Чифлик, откъдето да се свърже със същестуващата жп мрежа на страната. Дори са направили насипи, жп мостове, разни съоръжения и е започнат тунел при с. Кошарица, от южната страна на Стара планина. Имало е идея жп линията да преминава на около 3 км западно от с. Шкорпиловци и там е трябвало да се изгради жп гара. Ходих до въпросното място, макар че почти бях разкостен от мухите, но това, което видях беше истински ужас. Едни огормни трапове, обрасли с трева и бурени, свърталище на опасни влечуги- явно това е трябвало да бъдат основите на жп гарата. Като се замисля, добре, че не е станало, понеже щяха да са пари, хвърлени в нищото. На всичко отгоре, отдалечена на 3 км от центъра на селото и на още толкова от самия плаж...Вместо да правят подобна неизползваема и безперспективна гара, е трябвало просто да удължат жп линията от Старо Оряхово, покрай шосето, докато стигне до плажа на Шкорпиловци. Вместо това, жп линията от Юнак ( гара на жп линията Синдел- Комунари) до Старо Оряхово беше закрита за пътническо движение през 2002 г. след един потоп, при който затъна дизелът, теглил вагоните. След това релсите бяха демонтирани. Това се е случило с решение на МС при управлението на НДСВ, което затри и други жп линии в България. За щастие, имал съм шанса да пътувам с влак между Синдел и Старо Оряхово, макар и доста малък. Помня, че се наложи да преспим във влака, понеже и тогава имаше проблем с транспортните връзки от Старо Оряхово към морето.Тогава се бяхме запътили към Бяла, където нещата стоят доста по-добре, отколкото в Шкорпиловци.

# 116
От мен един сърдит отзив за бунгала "Дъбрава" от мястото на събитието. Решихме да прекараме уикенда в Шкорпиловци с двете ни деца (добре,че не взехме и най-малкото) и попаднахме тук без да сме проучвали мястото. Така и или иначе, само една вечер смятахме да останем. Условията предполагам са като в почти всички бунгала наоколо, но с това сме наясно и не в това е проблемът. Работата е там, че няма топла вода, хладилникът изобщо не е включен, а токът спря към 18-19 часа и до 22 бяхме на тъмно и без никаква информация какво се случва. Но върха на всичко е, че тук се толерират шумни изстъпления до сутринта,което е ужасно. Обърнете внимание на часа на поста ми - не може да се спи, не можем и цяла нощ да се разправяме с хора на градус. Същевременно, управителката знае, че това се случва, но си трае.

Ужасно съм разочарована и ядосана, защото това трябваше да е ритуалният финал на ваканцията.

# 117
Наистина е много укоримо и абсурдно това, което се случва по тези бази с бунгала. Никой не спазва никакви правила относно реда и тишината. А специално за база "Дъбрава" мога да кажа, че докато бях в Шкорпиловци, минавах на няколко пъти покрай нея и едвам се прибрах жив, защото там напастта от рояци мухички е най-голяма. И наистина тази база си е заслужила името, понеже е затънтена в тъмни гори тилилейски, а разстоянието от базата до плажа не е никак малко, при това има ужасяващ баир. Според мен на хората не би следвало да им се вземат пари за нощувка в такива условия, а по-скоро да им се дават. Трябва да си истински експериментатор- смелчага и да поемеш огромен риск за здравето и живота си, за да избереш Шкорпиловци като място за почивка ( пък и за живеене). Иначе, ако си говорим сериозно, редното е на управителите на подобни бази да се отнемат правата и базите да се закрият, но държавата, в която сме принудени да живеем, е по-абсурдна дори от мястото, наречено Шкорпиловци.

# 118
Ние специално харесахме "Дъбрава ", защото горичката, в която са бунгалата е страхотна и те са на разстояние едно от друго.И наистина навън миришеше невероятно, но вътре... И може би точно заради гората, беше супер влажно в бунгалото. Матракът и завивките направо бяха мокри и никак не беше приятно.
Трябва обаче да поясня, че за топла вода е трябвало сами да си включим бойлера, но не ни го казаха, а когато разбрахме как стоят нещата, вече нямаше ток.
Ние пътуваме много с децата и отсядаме къде ли не. Супер много харесваме идеята за бунгала и сме били на доста (но не и в Шкорпиловци) , но този път просто не случихме.

# 119
Ето и моето резюме от почивката. За първи път на север  и то в Шкорпиловци (последните 2 години ходехме в едни прекрасни бунгалца до Лозенец ). Всеки път, обаче, на юг децата си хващаха по някой гаден ентеро вирус. Това беше и една от причините за смяна на дестинацията.  Нямах достатъчно време да търся инфо и мнения изобщо за северното черноморие. Мъж ми каза: "търси нещо с кухня",  щото обича да се вихри. И намерих. По снимки на двора и ЕКСТЕРИОРА на бунгалата. Намират се на върха на вилната зона. Верно дворчето прекрасно, но това не важеше и за бунгалата. Направени преди 10тина години с подръчни средства, смърдящи на спарено, мухъл и химия (защото вътре всичко беше облечено с OSB плоскости, които като се понапекат се размирисват яко на лепила.....). Бунгало с 2 стаи - една за нас, една за децата. Вътрешна връзка - през общата баня с 2 врати, облечена с разлепени тапети. Легла -2 матрака подпрени на трупчета. Завивки....май не бяха прани. Хладилници - те такива не бях виждала -размер 40х40х60 или там някъде, по-стари от баба ми и разбира се прогнили. Наложи се бързо да си изядем запасите. Кухнята: една лятна кухня с барбекю, в която всичко беше лоясало и немито и ха си се подпрял, ха си се омазнил. Бях забравила прибори и се наложи да взема оттам- мих ги един час.... Явно предишният ползвател ги беше замил леко със студена вода. Както и да е. Правихме си само кафе. Необходимост. Мъж ми не се развихри с готвенето. Топла вода имаше, но, за 4ма души на баня след плаж....ами трябваше да се бърза. Телевизия - само ефирна, интернет йок (хазяина каза - ами нали имате телефони Simple Smile. Ми така де, пак баба ми - на море се на интернета е седяла.
А сега изобщо - по-прекрасен плаж от този на Шкорпиловци и околните - Камчийски пясъци и почти Карадере (почти, щото за там си требе всъдеход или пешоход, ама като си с деца малко не става) НЕ СЪМ ВИЖДАЛА. Силистар ли....друг път. Тука малко хора, цели 2 спасителни поста на централния плаж, кристално чисто море със стада кефали пасящи по плоските скали на рифа, НИКАКВИ водорасли, е верно имаше доста щипалки, ама странно ни една не ни захапа, май не бяха гладни Simple Smile.
Храна -  купувахме си зеленчуци от Старо/Ново Оряхово - бабини и вкусни, сиренце, хлебче, салатка за вечеря.
Сутрин - в последното павилионче покрай Лонг Бийч - палачинки или филии със сирене и домат. Последните дни се научихме да ходим в стола на СБХ - като едно време, хем вкусно, хем евтинко, пък и добър Wi-Fi си имат.
Обед - салатка и картофки, най-хубавото мохито и лимонада за децата в Сърф училището; понякога на обед и в плажния ресторант Сънсет - прилично беше и като цени и като меню/майсторлък. По-скоро нищо особено. Ама със салатката ти дават ракийка, а с рибката - бирица.
Вечер - пробвахме Седлото - безумно скъпо за това, което предлагат, а музиката -  натрапчиво силно и неумело пеене на златни български и руски хитове с чалгарски извивки....(тя така си може, така си пее). Слава Богу, не отидохме в Мечото ухо - туу мъч чалгарско . И пак вечеря в СБХ. Там си беше О.К. И бунгалата им май стават(били реновирани).
Съжалявам, че не стигнахме до кръчмата Морски кът - доколкото разбрах морската храна там наистина е била много добра. Нищо, другата година (къде ли ще нощуваме обаче  newsm78)
Мушици - ужасната напаст на Шкорпиловци. Появиха се май, когато времето леко започна да захладнява. Явно налягане, вятър или кой знае какво ги докара, ама бяха кошмарни - малки, черни, навиращи се в очи, нос ,уста...
Змия -  явно това е змията на Седлото - един прекрасен голяяяям смок, бавно пресичащ платното ту насам, ту натам и безумно плашещ разни  fire_strike - ове.
Вълни -  е, по наше време беше гладко като тепсия. Преди да пристигнем цял месец било супер бурно, ама не само в тази част на моренцето, а навсякъде.
Като цяло останах с добри впечатления от мястото. То е точно това, което трябва да е - няма нищо общо с лудницата от Обзор надолу. Намало пиле на грил, нямало палачинки или пици....Еееей, това ли е най-важното все пак? (а палачинки и пици имаше - отстрани на Лонг бийч, но явно сезонът в Шкорпиловци приключва на 31.08, щом никой от септемврийските почиващи не ги е забелязал, а и казвате, че спасители нямало...)
И все пак, ако не си с кола е леко зле - в комплекса няма аптека (наложи ни се да ходим до Горни Чифлик за сиропче, щото малката се разкашля). БАНКОМАТ - има, в хотела. Двата магазина (пак отстрани на хотела) са прилично заредени, но зарзавата е скъп, та, както писах по-горе - доматки от бабите в Оряхово.
Болести - няма коремни, кашлицата я пресякохме бързо, но пък..............................си донесохме ВЪШКИ! Ай честито и до нови срещи! Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт