ШКОРПИЛОВЦИ лято 2015 г.

• 86 009
  • 199
  •   1
Отговори
# 75
 Да, ние се върнахме вчера и тъкмо щях да пиша.

Почивам в Шкорпиловци от дете и просто тази година може би ще ми е последна там....А толкова го обичам.
  Плажа до кея беше пълен с роми и петте дни. Ние спим в селото при познати. Тяхната къща е близо до хотел Корал. В околността са ромски къщи и последните два дни бяхме озвучавани почти нон стоп и денем и нощем от страшно силна музика. Даже затова си тръгнахме с една нощувка по-рано, просто ММ не издържа. В самото село има две заведения- до църквата и това на хотел Черноморец. Това до църкавата има само кюфте,кебапче и пържоли. Три дни нямаха цаца,но бирата наливната е на 1.50 лв. Направи ми впечатление,че има драстично по- малко туристи в хотел Черноморец от предишни години. Може би има защо. Менюто там също е бедно, една жена е и сервитьорка и барманка,чакаш яко за да те обслужат. Добре, че беше транжорната за да се изхранваме.
  Заради ромите на Централния плаж,ходихме на плаж на Камчийски пясъци, като събота и неделя беше невероятен фраш, все едно сме на препъълнен курорт. Предишни години там нямаше жив човек, но сега почти нямаше къде да си опънеш хавлията. В понеделник беше ок и си изкарахме супер.

С ръка на сърцето мога да кажа,че Шкорпиловци за мен вече не е това,което беше и силно вероятно е това да ни е последното лято там.

# 76
Мда.....Шкоприловци е "курорт" със заглъхващи функции. Поне цените да бяха по-ниски. Но не. Жителите на Шкорпиловци ламтят повече от други крайморски "бизнесмени". Замислете се, струва ли си да давате тези пари за никва качество? Беше време, когато Шкорпиловци беше кътче, перфектно за семейство с малки деца - цени, простор, чистота...е, сега не е . МОЯТ СЪВЕТ Е- МИНЕТЕ НА ЮГ!

# 77
Здравейте, ние сме запазили места в х-л Черноморец, от 20.07.
 Преди две години ходихме на море там и ни хареса много, но бяхме отседнали в бунгала.
Искам спокойно море и почивка без сергии, гущери и змии, както се изрази една съфорумка.
Искренно се надявам да си починен.
Ще пиша отзиви, след като се върнем.

# 78
  • Varna
Здравейте, някой има ли телефони на бта бунгалата? Явно са доста трудни за резервация, но все пак да опитаме.
Ние бяхме преди 2 седмици на Джордаш - въпреки лошото време на което случихме, останах много доволна. Бунгалото ни беше чисто, мебелите бяха старички, но пък матраците бяха нови, макар и малко скърцащи. Банята беше добре, бойлера си беше много добре работещ. Бунгалото ни не беше на първата линия, а на втора, но имаше гледка към морето. Имахме климатик в бунгалото, но пък за сметка на това не сме го пускали и 1 ден, а вечер задължително бяхме с анцузи и якета. Бунгалото се състоеше от една стая със спалня и две нощни шкафчета и още една с две отделни легла и хладилник. Отпред си имаше маса с 4 стола. А в тревата си имаше места, където можеш да поставиш чадър да ти пази сянка и да си преместиш масата пред бунгалото. След седмица ще ходим пак там на същите бунгала, но четейки тук хубавите отзиви за плажа по-на юг и бунгалата на БТА се замислих дали да не сменим мястото, тъй като още не съм капарирала за Джордаш. Този път няма да взема бунгало с климатик - при наличие на 2 деца, на студени сутрини и вечери, не мисля че ще ми се наложи да го пускам...

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 12:51 от hana1

# 79
 Мисля че това е номера на БТА, дано не бъркам -  0899862718 Тодор Тодоров
hana1 след като ви е харесало на Джордаш -  на плаж можете да ходите и с кола по-надолу  Sunglasses
Бунгалата на БТА не са кой знае какви  Wink на първа линия до дюните и в гората на сянка.
Ще чакаме отзиви Simple Smile

# 80
На този телефон се обаждах и резервирах за къщичка в '' Панорама''.  Доколкото разбрах те са в един двор с бунгалата на БТА.

# 81
Здравейте, някой ходил ли е в бунгала Русалка, че запазихме на сляпо.

# 82
  • около Варна
Преди няколко дни плажувахме на Шкорпиловци, който помня като цигански плаж. Изненада ме приятно, плажът просторен,съседите по хавлия на прилично голямо разстояние, водата кристално чиста,през уикендите ставало пренаселено,като място за почивка на мен не ми допада.Срещнах познати отседнали в бунгала Мадара (ако не се лъжа),за 10 лв.на легло, казаха че са доволни от условията.

# 83
Здравейте, и аз се разписах това лято на Шкорпиловци. Не бях ходила преди и не знаех какво да очаквам. Бях в бунгалата на Мадара- стаите се прилични, банята- е, аз си я изчистих, но иначе е с фаянс. Хареса ми,  има си верандичка с масички, площадки- в горичка е и ми създаде чувство за уют сред природата. Като за бунгало става, имайки предвид, че цените им бяха доста по-приемливи от останалите предложения, които обмисляхме. И домакините бяха отзивчиви. Абе - спокойствие. Иначе плажа през уикенда си беше населен, делничните дни не чак толкова, но аз и не очаквам да бъде съвсем безлюдно. Купувахме си плодове и зеленчуци от околните магазинчета. А когато се хранихме навън сядахме в едно заведение Сънсет май се казваше, на плажа. Преди това четох за Мечо ухо, по стари постове от форума, но още не беше отворило за сезона. И откритото кино се е задействало след като си тръгнахме. Починах си добре и съм доволна.

# 84
За последните две години много рязко се увеличиха хората посещаващи това място. За съжаление, тези, които прииждат не се вписват в рамките "семейно почиващи" Sad. Отделно от това и алчността на местните - цените в магазина на центъра на селото са с от 20% до над 100% над нормалните, а магазина и продавачките са си все същите. Сърдитите им физиономии - също! В т. нар. транжорна месо не се обработва от години! За 5 покупки оттам 3 пъти ни излъгаха (искаме врат без кост, плащаме си врат без кост - получаваме врат с кост; поръчваме си обезкостено пилешко бутче - получаваме пилешки гърди ...). Бара на плажа пред Джордаш е с нови собственици и вече се лее чалга и оттам, а петък и събота има дори и LIVE! Сандвичи правят до 11:00, няма обедно меню, но пък има някаква измислена скара от заготовки Sad като от едно шишче се правят две ...

... за нас ние решихме, че това ни е последното лято на българското черноморие (били сме навсякъде). Догодина - Гърция с междинна спирка в Родопите за 4-5 дни.

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 09:45 от CBET

# 85
 Съгласна съм за цените. Ние ходихме до Старо Оряхово да си пазаруваме. ЗА съжаление ,може би и ние догодина ще сме на друго място, а почти всичките ми лета са били на Шкорпиловци... Sad

# 86
От 14 години всяка година сме изкарвали една седмица на Шкорпиловци и една седмица някъде другаде. Тази година изкарахме една седмица на Пампорово след което имахме резервация на Арапя. Акостирахме на Арапя в 16:00 и в 21:00 вече бяхме решили, че на другият ден сутринта потегляме към Шкорпиловци ... За съжаление спокойствието което беше там преди, вече е само мил спомен от преди 3-4 години ... Подобно спокойствие по нашето черноморие остана на север (Крапец, Езерец и отчасти Шабла). За съжаление там е доста открито, доста често има сериозно вълнение, водата е по-мътна (от вълните предполагам, а и не само) и по студена, а ние сме с един пубер и хлапе на 3 Simple Smile.

# 87
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте!
В неделя се прибрахме от Шкорпиловци-бунгала Явор.
Изключително доволни останахме.
Бунгалата са 3 на брой, с нова беседка с маси и газов котлон  с ограден двор,което за много деца е перфектно.
Носихме си кафеварка и скара, а там има и малко барбекю, ако си носите въглища.
Бяхме си напазарували предварително доста неща.
Наблизо е базата на Синева,където по заявка от предния ден може да поръчаш и правихме това за децата /пилешката супа е 1,60лв./
В селото има закусвалня, от която се възползвахме няколко пъти.
Бунгалата са доста старички, но собственичката мн се старае.
Купила ги е миналата година, тази е сменила дограмата и има мрежи, а догодина мисля че ще започне и вътре да ги освежава.
Морето беше невероятно топло, нещо което не си спомням никога да ми се е случвало, защото а мен винаги ми е студено.
През седмицата плажът беше ок, но лошото е, че хората не пазят  и всяка сутрин преди да си разстелем кърпите си правихме оборка.
Барът пред Джордаш ни беше любим с невероятна цаца, но вече не е така.
Ходихме няколко вечери в един бар на плажа -м/у САБХ и Панорама.
Цени и кухня ок, но обслужването беше мн бавно-нямаха достатъчно сервитьори.
Има вечер жива музика - певица с репертоар за всеки вкус.

Сори, че стана толкова дълго.

# 88
 oops Здравейте , за първи път ще почиваме на Шкорпиловци Embarassed.Мога ли да помоля знаещите да предложат кой е най пряк и добър път до там .Тръгвам от София и пътувам с старичка кола  и много деца Sad Много благодаря.

# 89
  • София
oops Здравейте , за първи път ще почиваме на Шкорпиловци Embarassed.Мога ли да помоля знаещите да предложат кой е най пряк и добър път до там .Тръгвам от София и пътувам с старичка кола  и много деца Sad Много благодаря.

zai4ee_bai4ee, виж тази тема  Peace Аз мин. месец пътувах до Камчия, к. е точно до Шкорпиловци, писала съм откъде минахме  Wink Иначе за Шкорпиловци се завива за Старо Оряхово и се минава през него (февруари пак пътувахме към Камчия и се заблудихме, та стигнахме Шкорпиловци), за Камчия се завива след него...

Общи условия

Активация на акаунт