ШКОРПИЛОВЦИ лято 2015 г.

• 86 004
  • 199
  •   1
Отговори
# 135
Всички сме наясно, че точно в Созопол и Несебър няма никакво спокойствие, а скъпотията е безбожна. Не бих си дал парите на тези места и досега там не съм отсядал за дълга почивка. Хайде всеки да си прави сам сметката на парите и предпочитанията. Аз само излагам фактите и правя съответните изводи. Нищо не е изопачено, пресилено или преиначено.
Защо било имало туристи на Шкорпиловци? Що за тъп въпрос. Има, но колко са те? Ако ги съпоставим с тези по други места, колко са и по-важното- с какъв профил са летуващите в Шкорпиловци, за колко време отсядат там и дали оставят изобщо пари в местните заведения или бюджет? И ако наистина Шкорпиловци е толкова хубаво и посещавано място, защо дори улиците му са като след бомбандировка- явно няма достатъчно пари и смисъл да се преасфалтират. Защо не се предприеме нещо срещу мушиците, например пръскане с препарати от въздуха? Шкорпиловци е любимо място единствено за наркомани, носталгици, метали, евентуално- нудисти. Не видях нито един сърфист, а условията за това наистина са добри, макар че при падане от борда, като нищо можеш да се размажеш в някоя крайбрежна подводна скала или да заседнеш между камъните. Не видях и млади романтични двойки, изобщо млади хора нямаше като изключим само децата, придружавани от родителите си и тези от руския детски лагер. Много хора идват на Шкорпиловци само за по ден-два, например за уикенда, за разнообразие, за купон, понеже е сравнително близо до Варна. Само ще кажа, че льосовият скат над река Дунав в района на о.Люляка край Русе, е не по-малко живописен и със същата височина като т. нар. Камчийска планина над плажа на Шкорпиловци. Няма да си направя труда да дам 15 лв. за една нощувка, само за да ида до Шкорпиловци и да ме изядат мухите, така че за мен това място е негодно дори за краткотраен престой, камо ли за по-дълъг.
И много моля преждепишещата госпожа да не слага Шкорпиловци и Ахтопол под общ знаменател, защото дори това, че и на двете места има много бази с бунгала, те са достатъчно различни, бунгалата имам предвид. Ахтопол е моето любимо място за почивка, въпреки че и там съм отчел редица недостатъци. Но нека правим разлика между временни проблеми, които са поправими и природни дадености, които няма как да се променят. В Ахтопол има чисти, асфалтирани улици, с хубави тротоари, в Приморско- още повече, е изключваме зоната с бунгалата. В Ахтопол е евтино, храната е хубава, цените са ниски, плажът много чист, морето почти перфектно. В Шкорпиловци нямате нищо от това...

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 20:34 от fire_strike

# 136
  • София
А кажи един морски курорт, който те устройва поне донякъде Simple Smile

# 137
  • около Варна
Съгласна съм, че Шкорпиловци е западнал и неподдържан курорт. Само съм плажувала там и плажът много ми харесва,както навсякъде има дни с вълнение и други с гладко като огледало море. Страшни скали не съм виждала.  Имам много познати,които къмпингуват редовно там с каравани и палатки,дори някои си карат караваните още в началото на сезона,защото после трудно се намира място. Което ме навежда на мисълта,че не е чак толкова трагично положението с флората и фауната.

# 138
Съгласна съм, че Шкорпиловци е западнал и неподдържан курорт. Само съм плажувала там и плажът много ми харесва,както навсякъде има дни с вълнение и други с гладко като огледало море.
Да, по принцип метеорологичната обстановка и вълнението са срещани навсекъде , но в различни степен и честота. За правите брегове, като тези на Шкорпилоци и Обзор са характерни по-голяма честота на силен вятър и вълни, докато в по-закътаните и плитки южни заливчета и прилежащи плажове на юг от Бургас, високите вълни са рядкост.
Страшни скали не съм виждала.
Това, че ти не си ги виждала, не значи, че ги няма. Много от тези скали не са на централния плаж, а на юг и особено на север от него. Това са т.нар. подводни рифове и "биволи". Някои от скалите, остатъци от по-устойчиви на абразията масиви, се разкриват частично при отдръпване на вълната и се закриват от нея. Гледани отдалеч, наподобяват на къпещи се във водата биволи и затова носят такова наименование и в науката. Рифовете не са коралови, само да уточня. Но са достатъчно опасни, особено за каботажно (крайбрежно) плаване. Също толкова опасни могат да бъдат и за сърфиране.

Имам много познати,които къмпингуват редовно там с каравани и палатки,дори някои си карат караваните още в началото на сезона,защото после трудно се намира място. Което ме навежда на мисълта,че не е чак толкова трагично положението с флората и фауната.
Тези каравани и палатки са на север от Шкорпиловци, към Камчия. Точно там бяха металите с басовете, които тресяха околността. Да ви кажа, не видях природолюбители сред тези хора. Ако бяха такива, най-малкото биха се замислили за спокойствието на птиците и техните малки, гнездящи в ЗМ Камчийски пясъци. То е ясно, че полиция и общински власти са напълно абдикирали от задълженията си, а РИОСВ и другите там са достатъчно подкупени...
[/quote]

# 139
  • Русе
Мисля, че вече се прекали с квалификациите по адрес на потребителите в тази тема и започна да става досадно. Аз лично малоумна не съм и в графата
Шкорпиловци е любимо място единствено за наркомани, носталгици, метали, евентуално- нудисти.
също не попадам.
fire_strike, пръскането срещу комари в Русе и от въздуха и от земята унищожава ли ги? Всяко лято ходим надупчени като за последно. Вярно нямаме си Верахим, но пък се сдобихме с Монтюпе, който достойно замества бълването на отрови. А Русе е голяма община с голям бюджет и май нещо не може да се справи. За разходки около европейската тоалетна, пардон река Дунав не си и помислям, защото и аз като Вас не обичам змиите, рояците комари и неприятните аромати носещи се от реката.
Пожелавам Ви прекрасно лято следващата година далеч от Шкорпиловци.

# 140
  • около Варна
Палатките и караваните се разполагат в горичката, след края на асфалтовия път, не говоря за Камчия.Не е като да не плажувам цяло лято, знам какво е подводни скали, едно от любимите ми закътани плажчета  е пълно с огромни камъни в морето,виждат се. Че е открит плажа съм съгласна, но пък голямата ивица осигурява спокойствие, мразя да лежа в краката на други плажуващи и искам винаги да съм на първа линия. На централния плаж не ходя.

# 141
  • София
Без да разтягам локуми и да разводнявам темата, пиша директно аз какво търсих и какво открих в Шкорпиловци.
Моето семейство предпочита спокойствието, дивото и да не е пренаселено. Точно поради тази причина отидохме в Шкорпиловци началото на септември. Търсихме бунгала, не искаме да се завираме и затваряме в хотели.Не искам да викам по децата, защото са на терасата и може да паднат. Не искам да ги гоня по асансьори и лоби барове. Не търсим лукс, нито барове и дискотеки. Не ми трябват детски центрове и лунапарк. Тук в София си ги имаме. Искахме спокойствие и море. И точно това намерихме. Прекрасно! Просто беше прекрасно в Шкорпиловци! Отседнахме в бунгала. Сутрин си пиеш кафето и гледаш морето. Децата се събуждат и излитат навън. Тичат по двора, кучето и то се размаза от кеф. Бях подготвена, носихме си всичко необходимо. Вечер си правихме скара и си сядахме на въздух пред бунгалото. Така и малкото ни дете (на 2г.) можеше да си спи, без да се налага някой да седи при него в стаята и да го пази. Бунгалата бяха чисти, с нови легла и матраци. Плажа беше пуст, през 50-60 метра имаше хора. Не настъпвах чужди хавлии, не гледах накъде ми тича кучето, не се извинявах на никой, че малкото е изсипало пясък в кафето му. Не плащах за чадър и шезлонг (задължителни някъде). Водата беше топла. Единственото което беше неприятно са скалите в морето, когато има големи вълни. При спокойно море са забавни, качвахме се по тях и скачахме, но когато има вълни, не ги виждаш и се удряш в тях. Но тогава просто отиваме на централния плаж, там няма скали. Разгледахме почти цялото Шкорпиловци, има магазини, е няма (или поне не видяхме) пиле на грил и голям праз, ако ми се е яло пиле на грил, да сме си седели в София. Има заведения, там се предлага пилешко. Видяхме и Лонг Бийч, е ми не, не е за нас, не търсихме това. Въпросните досадни мушички, за които се споменава тук, изобщо не ги видяхме. Нито тези мухи, които хапели до кръв.
С две думи, доволни сме много, че отидохме там. Радвам се, че след като прочетох fire_strike не се отказах (а бях на път да го направя). Съжалявам, че чак сега го откриваме това място. Другата година, живи и здрави само, сме пак там.

# 142
Този "Дебат" ми заприлича на онзи....в парламента...в петък. Защо е нужно да се политизира темата за...Шкорпиловци! Иначе и аз мога да потвърдя- да всяко предприятие си имаше почивна база на море. За 21 дни, а после за 14 хората си почиваха при чудесни условия и по джоба им. Сега какъв процент от българите си позволяват лятна ваканция?! И всичките тези почивни бази днес или ги няма, или са изкупени или се рушат.Типично за нас. И Шкорпиловци беше "лагерен" почивен курорт. Днес обаче месните гледат да изкарат повече печалбичка с по-малко усилия. Там почивахме със семейството ми още от 1997 г. Днес няма да стъпя.Но...това си е мое мнение и тук е мястото да обменяме мнения и всеки сам да си прецени. Peace

# 143
Здравейте, пиша за първи път, но се надявам да съм полезна на някого. Ходим на Шкорпиловци от шест години по няколко пъти всяко лято. Спали сме в Джордаш, според мен е доста занемарено и остаряло за тези цени, но пък си на самия плаж, три години спахме в една прекрасна къща зад хотела в центъра за 30лв за двойна стая с климатик, но вече сме с две деца и трябва да ходим с кола задължително, а място извън платения паркинг на централния плаж се намира трудно и за това предпочитаме бунгалата.Само на централния плаж има спасител. Спахме няколко пъти в бунгалата на СБХ, но и там е скъпичко и места мнооого трудно се намират, защото имат договорни отношения със служителите на заводите на Карлсберг и цяло лято са фраш. Тази година спахме в бунгала Мраз, залепени са с тези на СБХ, беше чисто, с чисто нови мебели и матраци, стаите са просторни, дворът е доста занемарен, но си имахме тераска и си стояхме там, цената беше добра- 12лв на човек, собствениците казаха, че следващото лято ще правят барбекю и детска площадка,а дано:)В селото можете да хапнете пици, страхотни са, направо ме връщат в детството, а до тях е кръчмата със сайдер за 60ст и доста вкусни супички и скара. Тази година видяхме едно "ново" заведение на ъгъла на магаазина, но не сме ходили и нямам наблюдения, заведението в хотела не го препоръчвам, доста е зле от към хигиена, обслужване и качество-иначе и там е евтино. Цените на магазините в селото са нормални, някой неща даже са доста по-евтини от в града. По плаажа сме обиколили почти навсякъде-Мюзик бийч ни беше любимо място в началото, но от година на година ставаше по-зле и по-зле, а тази година имаше нови собственици и беше ужасно.Лонг бийч бара е хубав, но неоправдано скъп-6лв за ЗАМРАЗЕНА цаца и 2лв за откровено гадно кафе не си заслужава. До Лонг бийч има един бял ресторант, където останахме очаровани-голяма бира за 2лв, прясна цаца и сафрид, домашни картофки и огрооомни миди, а за децата супички и хубави пици, цените за много по-евтини в сравнение с останалите заведения на централния плаж.Качеството на храната е доста добро и е много вкусно, но доста се чакаше за поръчките събота и неделя:( До него е Сънсет, за който няма как да не сте чули и разбрали,защото ви тикат по пет флаера на ден в ръцете с обедното им меню за 5лв.Ние се разочаровахме доста-обяда беше таратор, основно и една праскова за десерт! Всичко друго е скъпо-една бира е 3лв, чака се много, половината неща ги няма, храната е мазна и приготвена с възможно най-евтините продукти, а тоалетната им е под всякаква критика. След него се намира Кампо-доста приятно местенце,но не е за семейство с деца, поне не е за нас. След това има един бар, на гърба на магазина, там седнахме да пием коктейли миналата година, но не ни харесаха и бяха по 5лв. След него е Морски кът-приятно местенце,храната е вкусна и евтина,стига да не ти пречи, че е в пвц чинийки, вечер има музика на живо и красива гледка, само дето цацата е замразена, но другите неща с ок.В Мечото ухо не ни хареса, храната беше стара и претоплена, хигиената доста ниска, иначе цените са ниски. Седлото има горе-долу хубава кухня, но е доста скъпо за Шкорпиловци, но поне е чисто и обстановката е приятна. На алейката има вкусни палачинки и магазинчета.Механа Герана също работи това лято и предлагаше обедно меню и сръбска скара, но не сме опитвали, защото ядяхме главно на плажа. Май поста ми стана доста дълъг, дано да е бил полезен. С нетърпение чакаме лято 2016:)))

# 144
maribelle82 не мисля, че някой ще ти се разсърди за дългият пост Simple Smile все пак това е информация в помощ на форумките Simple Smile
За това лято бунгалата на СБХ нямат договорни отношения със служителите на заводите на Карлсберг, но това не означава че не са се договорили с други фирми. Ако някой се интересува от тях най-добре е да позвъни на тел. им Simple Smile

# 145
Да, и аз така разбрах за бунгалата на СБХ, но мисля. че намерихме нашето място-бунгала Мраз. Само да добавя за забавленията на деца-и в Герана направиха нова, хубава детска площадка. Ходихме и на открития басейн в Лонг Бийч-15лв е за възрастни, децата ги пуснаха безплатно. Можеш да ползваш шезлонг, дават ти и халат,хавлия и чехли. Басейна е огромен и с минерална вода, отстрани има и малък детски с пързалка, но водата в него беше ледена. Мъжът ми ходи на закрития басейн- 40лв е с ползването на СПА зоната, остана много доволен. Ако мога да бъда полезна с нещо на някого-пишете:))) Хубав ден на всички  bouquet

# 146
Имало някакъв нов по луксозен хотелски комплекс, не му знам името. Някой с отзиви?

# 147
Басейна е огромен и с минерална вода,
Не съм виждал чак огромни басейни в Шкорпиловци, но да речем, че може и да е такъв по нечии критерии.Водата обаче КАТЕГОРИЧНО НЕ Е МИНЕРАЛНА! Спрете с тези спекулации, това са евтини рекламни и търговски трикове.В Шкорпиловци няма минерални води, може би има изворни, но  не и минерални! Използват тази заблуда, за да привличат повече туристи в това западнало и забравено място. Има други неща, с които може да се привлекат хора, но точно с това номерът няма как да мине.
П.П.Прочетете писаното по темата за отстъствието на доказани минерални води назад в мненията.

# 148
Доколкото знам се натъкват случайно на минерален извор при строежа на хотела и все пак е обявен за най-добър СПА хотел на 2014, не вярвам да е измислица.Водата в басейна е топла. Не съм запозната много много с водите, но знам, че на плажа има една тръба от която фъщи пара от гореща вода и мирише гадно и знам също, че водите там са много богати на йод и е имало йоден завод на времето. И СПА-то наистина е страхотно!

# 149
  • София
За водата - може и да минерална, не знам, но според гугъл спа-хотел за 2014 г. би трябвало да е този х-л във Велинград, а Лонг-Бийч - апарт-хотел на същата година  Peace

Общи условия

Активация на акаунт