MasterChef България, Тема 3

  • 40 702
  • 781
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 11 607
Бебе, благодаря за темата!  bouquet

Аз съм за Дарин!

Китеникът отговаря:
Скрит текст:
Вълна от възмущение - защо съм казала, че наградата ще я "изям и изпия с приятели", а не примерно да я даря на деца сираци, болници или стари хора.... И аз съм възмутена! От лицемерието! И не, няма да използвам 44 хилядите евра да си купувам нито кола, нито гарсониера в "Люлин", за откриване на ресторант не коментирам, защото само идиот или който не е бил в бизнеса, може да си прави илюзия, че тия пари са достатъчни за навлизане в бранша. А ако смятам да даря нещо на някого, най-малко ще го обявя публично защото и в Библията е казано, каквото прави едната ръка, другата да не го знае, иначе вече ние получаваме наградата си.... Не считам и за морално да си правя ПР с "благотоворителност" /нещо, което вече се превърна в долен бизнес и евтина реклама/, нито пък да печеля "почитатели" чрез двулично лицемерие. Аз съм такава, каквато съм и се радвам, че не се харесвам на всички! Но най-вече съм възмутена от липсата на чувство за хумор у народа!!! Всички трябва да сме сладникаво милички, прилично скучни и неоткрояващите се!
Моля, който ме оценява, да даде по един "лайк", на другите - прав им път!

# 16
  • Мнения: 7 849
Благодаря за темата.  bouquet

Всички са ми интересни. На пишещите тук от сърце желая успех!

# 17
  • Мнения: 2 372
Благодаря за темата !
Как се развива играта в чуждите формати? Тази седмица ли да я очакваме тази тайнствена кутия?
В американския мистери бокса е през ден (епизод). Редуват се мистери бокс със задача извън кухнята по отбори, като капитаните на 2та отбора са 2мата с най-добри ястия от предходната индивидуална задача.

# 18
  • Мнения: 4 740
Оо, аз се възмутих на точно това и го цитирах тук. Трябва ли да приемам, че китеника ми отговаря на мен  Mr. Green Чувствам се специална  Blush

# 19
  • Мнения: 74
Бебе, мерси за новата тема.   bouquet

2-3 дена не съм влизала и вие сте изписали темата.

Според мен в първата кутия ще има свинско или пилешко.

# 20
  • София
  • Мнения: 5 697
Как се развива играта в чуждите формати? Тази седмица ли да я очакваме тази тайнствена кутия?
За американското издание:
Скрит текст:
Имат няколко вида предизвикателства, Тайнствената кутия е едно от тях, тя съдържа различни продукти, от които според заданието трябва да се използват всички до един или пък по избор на участника. Другите предизвикателства са например отборно състезание - разделят се на два отбора и готвят за различни групи хора, след това изгубилият отбор се подлага на "тест под напрежение" и отпада някой по преценка на съдиите. Понякога добре представил се участник може да получи определено предимство - да разпредели продукти и задачи между участниците и по този начин да повлияе на представянето им, ако познава зоните им на комфорт. Също така дават като образец ястия, приготвени от шефовете и състезателите трябва да приготвят същото със или без жокер за съставките. Като цяло задачите са много разнообразни и интересни, дано и тук е така.

# 21
  • Мнения: 8 790
Благодаря за новата тема.
В тайната кутия мисля, че ще има супер екзотични подправки.

# 22
  • Мнения: X
Благодаря за темата  Peace
Харесвам повечето финалисти,за това ще кажа кои не харесвам - Диляна,Мариела и Юлиана.
Симеон и Аврам са ми фаворити  Heart Eyes Blush

# 23
  • Мнения: 10
Вселена, попитах Ву за рецептата. Само че те предупреждавам, че той никога не следва рецепти. Просто импровизира и опитва на вкус, така че всички количества са меко казано приблизителни. Най-добре опитвай всичко. От каймата можеш да си изпържиш едно малко парченце, за да я опиташ и нея.

300-350г кайма, 1 яйце, 1/2 глава лук нарязана на дребно, 1/2 ч.л. пресен джинджифил, нарязан на много дребно (може и повече ако го обичате), 1 филия хляб (потопена във вода и изстискана), кората на 1 лайм, черен пипер и нарязана на дребно люта чушка на вкус, рибен сос или комбинация от сол и сос уорчестър или само сол (пак на вкус).
Смесвате всички продукти. Нарязвате напречно 3 средни и по-твърди домата. Издълбавате ги и подсушавате с кухненска хартия. Пълните 6те половинки със сместа така че да е равно (без връх). Пържите в тиган с 1-2см олио с каймата надолу докато покафевенее каймата. Обръщате доматите, намалявате на средна температура и похлупвате тигана, за да се задушат. Каймата трябва да остане леко розова отвътре, за да не стане сухо.
В друг тиган изпържете 2-3 шалота и 1 скилидка чесън с малко олио. Като станат ароматни добавете 1 голям домат (обелен и изчистен от семките) нарязан на кубчета. Добавете нарязан на много дребно пресен джинджифил, захар и рибен сос или сол на вкус. Сосът трябва да сладнее леко, за да се балансира със солта от пълнежа и киселото от доматите. Редуцирайте докато половината от течността се изпари.
Сервирайте със задушен бял ориз. Можете да гарнирате с балсамова редукция (най-добре да си я направите сами като на слаб огън редуцирате 100мл балсамов оцет докато остане около 1/3), яйца на очи (ако имате от пъдпъдъци, ако не може и обикновени, жълтъкът трябва да остане течен), леко препечени фъстъци (може и на тиган и на фурна да ги препечете), и ако имате пресен кориандър.


Но пак да повторя, Ву никога не следва рецепти, просто опитва всичко, така че не му вярвай за количествата. Той обича да си чете книги за готвенето като наука и така му идват идеи и импровизира. И като си хареса нещо в хладилника или магазина, просто го добавя и него  Joy Два пъти едно и също ядене май не се е случвало да направи  hahaha

# 24
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 245
Атти, TrueBlue, благодаря ви за разяснението. Чакам с нетърпение вече да започне същинската част от играта!

# 25
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
И аз следя коментарите във ФБ -
Скрит текст:
там китеникът, за по-пряко "Кити" се подвизава с антуража си от 'адвокатки", които плашат със съд негативните коментари под снимките на Мариела.  Crazy До там са я докарали.. Напоследък обаче не могат да смогнат..  Laughing
Една от тях пък се изказа,че Мариела била от малцината участници с чувство за хумор. Така подскача на всичко, че аз такова не виждам у нея.  Thinking
П.П. Отивам да си облека стария,протрит и мръсен пеньоар и да си навия ролките, че утре хептен ще замясам на тийнейджър.  Crazy

# 26
  • София
  • Мнения: 8 503
Абе много бързо ги изписваме тия теми бе. Докато прочета едната и вие вече сте почнали другата.

# 27
  • Мнения: 8 790
Скрит текст:
Оф, моля ви се, дайте линк към профила и във ФБ да видя и аз сеир

# 28
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
Явно чувствата са ни взаимни. Взаимно се четем и взаимно си се коментираме. Ама, който се е заял с мамите не е стигнал далеч.
Иначе, наистина с тези пари, малко трудно да се пробие в гурме-бранша. Но ако човек е креативен и си намери нишата - ще успее. Спомням си от един блог как се роди Ванилницата и как постепенно си набра истински фенове. Или Курабийницата как проби на запад. т.е. има място за всеки в индустрията. С пари всеки може, ама само с идея могат наистина малцина.

Та ще е интересно наистина кой кого и как.   За мен тези пари са много. За други са ядене и пиене.
И ако на Мариелката мисията е да проповядва гурме -културата, някак си не и се получава. Защото яденето си е ядене, колкото и сложно име да му сложиш. Всеки си ляга нахранен в крайна сметка. Ама стилът и културата в нея не се вижда. Един корсет може да  издигне една жена, но може и да  я свали,  защото зависи и от мястото където е решила да го демонстрира. И затова в случая  кулинарните и графински умения остават на заден план.  Защото когато  натъртва на това колко и струва бюста, на никой не му дреме колко и струва скаридата в чинията.

# 29
  • До сърцето...
  • Мнения: 5 425
"Кити" е тотално без споменатото от нея чувство за хумор, с тези пространни коментари става още по-антипатична  Naughty

Благодаря на Дарин за рецептите, обичам този стил на готвене  Hug

Мой фаворит е Нина (с трите деца), просто защото я запомних от раз. По нататък ще видим  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт