MasterChef България, Тема 3

• 40 711
  • 781
  •   1
Отговори
# 45
Някой знае ли къде в големите вериги се продава шалот?

В МЕТРО има със сигурност Simple Smile Скъпичък е, да предупредя.

# 46
Явно чувствата са ни взаимни. Взаимно се четем и взаимно си се коментираме. Ама, който се е заял с мамите не е стигнал далеч.
Иначе, наистина с тези пари, малко трудно да се пробие в гурме-бранша. Но ако човек е креативен и си намери нишата - ще успее. Спомням си от един блог как се роди Ванилницата и как постепенно си набра истински фенове. Или Курабийницата как проби на запад. т.е. има място за всеки в индустрията. С пари всеки може, ама само с идея могат наистина малцина.

Та ще е интересно наистина кой кого и как.   За мен тези пари са много. За други са ядене и пиене.
И ако на Мариелката мисията е да проповядва гурме -културата, някак си не и се получава. Защото яденето си е ядене, колкото и сложно име да му сложиш. Всеки си ляга нахранен в крайна сметка. Ама стилът и културата в нея не се вижда. Един корсет може да  издигне една жена, но може и да  я свали,  защото зависи и от мястото където е решила да го демонстрира. И затова в случая  кулинарните и графински умения остават на заден план.  Защото когато  натъртва на това колко и струва бюста, на никой не му дреме колко и струва скаридата в чинията.
Много хубав пост!  Hug bouquet

# 47
Другото име на фенела е резене, може така да го познавате. Simple Smile

# 48
Благодаря за хубаво оформената тема  Hug
Нямам търпение да започне истинското състезание.
Снощи попаднах на епизод от американски сезон. В много интересни ситуации поставят участниците (голяма драма беше, една от участничките плачеше като малко дете, сълзите и се стичаха по лицето  Sad)  , дано и тук се спази формата.

# 49
Бебон  Hug

Аз пък се чудя защо в наградата не е и книга с рецепти на победителя, както в другите издания?
Може би не очакват да оправдае разходите по издаването... Трудно се бърка в джоба на драгия зрител.

Наградите в адаптираните формати тук обикновено са по-семпли.  Peace

# 50
Благодаря за темата.  bouquet
Нямам никаква идея какво може да има в кутията. Мъжете всички са ми фаворити, без изключение.

# 51
  • Сливен
Да се запиша и аз.
Темата е страхотна   bouquet
Моят фаворит засега е Нина, но като цяло всички без префърцунената "графиня" ми харесват.

# 52
  • София
Ако се придържат към оригинала днес- мистериозна кутия, утре- изпитание на открито. В мистериозната кутия и аз мисля, че ще има няколко продукта като за начало. Някакво месо, зеленчук, плод  newsm78

# 53
Благодаря за темата!  bouquet

Ако се придържат към оригинала днес- мистериозна кутия, утре- изпитание на открито. В мистериозната кутия и аз мисля, че ще има няколко продукта като за начало. Някакво месо, зеленчук, плод  newsm78
Нямам търпение за новият епизод. Ще става все по-интересно ..

# 54
 Благодаря за новата тема!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря за подкрепата  Blush Hug Praynig

# 55
Радвам се да гледам предаването. Очарователно е да виждаш артисти в кухнята. Журито показва стил - впрочем, когато опитвам ястие на сина ми или на очарователната ми съпруга, аз вече копирам или поведението на Виктор, или това на Андре: погледи, наклони на глава, втренчен поглед, процеждане на "мерси" през стиснати уста - кефи ми да се изживявам, че съм тях (това, разбира се, е на ръба на болестно състояние, но нека се порадва малко шизофренната част от моята душа). Само дето съм им дал престилка преди дегустацията Simple Smile
Засега не ме дразни никой от участниците. Включително и обсъжданата тук Мариела. От позитивна гледна точка въпросната госпожа всъщност има вид на Фурия. Кухнята й е тясна, форматът й е тесен. Бурна, непремерена, извънредна. Вижда се, че е непокорна и ще й бъде трудно да показва уважение към журито. /Ще/ помита и събаря. Но поне засега не се вижда в рамките на формата да злобее или прави кофти неща. Което вероятно е повече заслуга на формата - впрочем, радва с позитивното си звучене като цяло.

# 56
Фенел в Лидъл.  Peace

# 57
  • в резерват
Снощи ходихме с децата в любимото ни ресторантче, масово хората по съседните маси поръчваха скариди  Simple Smile. Ние наблегнахме на салатите с фенел. Хареса ми  Crazy

# 58
Първото изпитание извън кухнята май почти винаги е в ресторант,  в реална обсановка. На отбори, после клиентите гласуват дали на  синия или червения отбор ястията са по-вкусни.

# 59
За кутията- залагам на малък брой взаимоизключващи се продукти. Например- плод, риба, и трето. newsm78
За Юлияна съм.

Общи условия

Активация на акаунт