MasterChef България, Тема 3

• 40 786
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
  • Berlin
Желето в Преди обед.

В анонса за довечера няма кутия. newsm78 Ще готвят нещо.

# 61
Да се запиша в темата.
Аз май гледам предаването като научно-образователно, но все е нещо  hahaha

Всички 16 на финала явно са добри. Аз симпатизирам на Аврам и на Нина, но повечето са ми симпатични.
Само Юлияна не знам какво прави там. Евала ѝ правя, че опита супата, но каймата я пипаше с отвращение - личеше си.

# 62
Освен познатите от MasterChef  US изпитания Mystery box и отборното, ми се ще при нас да има някои, които съм гледала в други издания... Има предизвикателство за изобретателност, в което готвят по определена тема, например "Китайска кухня", с един задължителен продукт като ядро и всичко останало - въображение. Simple Smile
Също и предизвикателство за имунитет (това ми е съмнително да видим в България), в което един от участниците готви едно и също ястие с известен топ шеф, а журито на сляпо дава оценки и на двамата.

Отплеснах се! Grinning
За кутията - ще ми е интересно като за начало да имат на разположение някакви съвсем обикновени продукти - неща, които се купуват и готвят в повечето семейства всеки ден, та да направят с тях "от нищо- нещо".
Излъгах Mr. Green, ще ми е интересно, каквото и да е изпитанието. Laughing

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 11:12 от MEERA

# 63
Нямам търпение да гледам днес.

# 64
Алеле колко сте писали... Направо с нетърпеие чакам довечера да дойде Simple Smile   Много са ми интересни   bouquet

# 65
Записче, да ви следя. И затягаме коланите за довечера. Party

# 66
  • На ръба..
Най - накрая е вторник  newsm18

# 67
Мерси за новата темичка!  bouquet

# 68
  • София
Засега не са ме впечатлили с нещо момичето със символиките и Юлияна (чието място не е в такъв формат).  Най-симпатични са ми Нина, Стефи, Ву и Симеон.

# 69
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Фенел ли е паролата Mr. Green Да не е финокио или резене Mr. Green Mr. Green Crazy Simple Smile Simple Smile
Много ми харесва на мен,от Антонела Клеричи от Раиуно го знам,отдавна,Лидия също го ползва много.
На салата го обичам,в други вариации не.В Истанбул преди 3-4 години беше много евтин,заедно с артишока,ангинари е там,бе някъде към 2 лева да беше бройката на всяко.Миналия октомври си купих пък семена от фенел оттам и за Коледа си направих две ястия на Лорейн и Гордън Рамзи от семейните им Коледи.Но вкуса е друг на семената.

Пак да кажа-Симо,Симо,Симеон!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Довечера искам поркбокс Party Party Mr. Green

# 70
  • Berlin
В GoodFood има много рецепти с резене, ама хич не го знам как изглежда това нещо. Laughing И по магазините не съм срещала. Вкусно ли е? Blush Mr. Green

# 71
  • в морето до колене
Освен познатите от MasterChef  US изпитания Mystery box и отборното, ми се ще при нас да има някои, които съм гледала в други издания... Има предизвикателство за изобретателност, в което готвят по определена тема, например "Китайска кухня", с един основен продукт като ядро и всичко останало - въображение. Simple Smile
Също и предизвикателство за имунитет (това ми е съмнително да видим в България), в което един от участниците готви едно и също ястие с известен топ шеф, а журито на сляпо дава оценки и на двамата.
Invention test има и в американския формат по принцип - само че те го наричат Elimination Test. Структурата на задачите там е такава - Mystery box (за него няма наказания, а само награда - три избрани ястия, от тях един победител) / този победител влиза в килера и избира нещо, свързано с Elimination Test - темата, или продукт, или кухня, или нещо друго от предложените му от журито варианти за избор / най-слабо представилият се е елиминиран, а двамата най-добри стават капитани за следващата отборна задача - отборната задача се излъчва в следващия епизод / загубилият отбор отива на Pressure Test, от който си отива следващият елиминиран участник.

А в нашия формат е предвидено да се печели имунетит - казват го в седмичния анонс на сайта, но не казват, как ще става.  Thinking
Според седмичния анонс схемата би трябвало да се развива така -
Скрит текст:
Всяка седмица ги очакват три кръга на кулинарното изкуство – първият ден ще се борят да бъдат забелязани от журито и да докажат преимуществата си над останалите. Вторият ден ще бъде ден на крайностите – най-добрите ще се борят за имунитет, а най-непохватните ще отидат на елиминация. Третият ден ще бъде денят на истината – един ще отпадне, а останалите ще се приближат с още една крачка към голямата награда
Голямото готвене ще започне с "кутията на MasterСhef". Състезателите ще трябва да приготвят изключително ястие, като използват само продуктите, скрити под капака – всички или само част от тях.
Победителят ще влезе в склада на MasterChef, за да определи съдбата на всички останали, като избере основния продукт, с който ще готвят в "теста за креативност".
Тримата, справили се най-зле ще се явят на стрес тест, а най-добрият ще се състезава за имунитет.

# 72
В GoodFood има много рецепти с резене, ама хич не го знам как изглежда това нещо. Laughing И по магазините не съм срещала. Вкусно ли е? Blush Mr. Green

Ето го резенето /фенел/.
Скрит текст:
Със сигурност в Лидл има, вчера го видях.

# 73
  • Berlin
Ооо, виждала съм го, ама не и под такова име, май. Иначе сигурно щях да го запомня. newsm78 Благодаря!

# 74
Резането си е див копър - то се и вижда де, от снимката, която е постнала Pipi_.

Общи условия

Активация на акаунт