MasterChef България, Тема 3

• 40 742
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Коя е Кити?
Не съм научила още всички, но на страницата с участници Кити не виждам.
Кити е парола, от китеник Simple Smile
За Мариела Нордел Simple Smile

# 676
  • Mediterraneo
Хахаха, китеник! Ходи й! Викам нещо с котка ли е оприличена, аз не виждах подобни прилики, но китеник е ок  Laughing

# 677
Благодаря. Нерде Мариела, нерде Кити, ама айде. Crazy  Peace
Ааааа, било от китеник, хахаха, благодаря! hahaha
Диляна може да се провали на пицата, и  отиде на елиминации, но Аврам направи безумен крем-карамел, а тя добър.

# 678
  • в морето до колене
Много елиминации, много нещо и накрая един си отива. Laughing
Ако тези правила се запазят (няма да се учудя, ако започнат да ги сменят всяка седмица - друг показател за "побългаряване"...), значи всички участници имат интерес да се стараят много в отборните задачи.
Рискът да изхвърчат след отборна загуба се оказа тройно по-голям, отколкото след инвидуален провал.  Whistling

# 679
Аз симпатизирах на Аврам, ама снощи ми падна в очите. Хич не става за Шеф и за Су-шеф не става  Crossing Arms
Отборното им изпълнение беше повече от трагично.

За Таня - радвам се, че отпадна. През цялото време я приемах като момичетата на боксовите мачове - само, че тя не разнасяше номера на рунда, а чинии. През цялото време си мислех, че ако ѝ се развали прическата и няма да успее да сготви.

А, Боян, милия - паста не правил, крем карамел не е правил. Сигурно първата му манджа е Бьоф Строганов в детската градина  Laughing

Дарин ми харесва все повече. Успех и нагоре  Peace

# 680
  • Sofia

А, Боян, милия - паста не правил, крем карамел не е правил. Сигурно първата му манджа е Бьоф Строганов в детската градина  Laughing

Joy

# 681
Благодаря за инфото на Дарин. Peace

# 682
Според мен Боян е нормално да не е правил крем карамел, при все, че е живял дълги години в Америка.
Не помня другото ястие което му беше за първи път, но с това оправдавам и чуждиците, които ползва. Като плейтване например.
Кенселирането на Аврам и на мен ми дойде не на място, но последно време забелязвам, че хората ( при това не млади под 18) ползват твърде много чужди думи. Участвам в една група за книги и съм блокирала да не виждам изказванията на една дама, защото направо се побърквам. Във всяко изречение финала е с английска побългарена дума.

# 683
За пицата вкъщи аз не правя тестото. Нали има готово по магазините Simple Smile
И крем карамел не правя. Не обичам, не мога.
Вярно, че и за мастършеф не се явявам, но и тук, и в предаването няколко пъти се наблегна колко прости неща били и как във всеки дом се правели... Ми не се Grinning

# 684
Аз съм на мнение, че при усет и възможности, щом са предоставени продукти и пропорции, е напълно възможно да се справиш добре. Аз самата, без да съм кулинар и без особен опит ви казах-крем-карамелът ми стана безупрчено гладък. Сега, трябва да си крайно незапознат, за да не се усетиш за това да не сложиш ледено мляко, да ти е силна фурната и т.н. Това са яйца в млякото все пак.
Без да съм майстор също меся козунак-веднъж в годината - става си чудесен, просто си следвам рецептата, като ползвам мас и повече захар и стафиди-по мой вкус.
Много хора си месят тестото за пица, около мен даже се учудиха, че аз ползвам готово. Замесвало се за 15 минути. ОК, аз козунак меся, ама козунак. За бърза пица и 15 минути нямам за тесто, та купувам. Grinning

Чета им визитките-всички искат собствен ресторант.
Припомнете ми, кой спечели миналото предаване и какво се случи? newsm78

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 12:41 от иванула

# 685
  • София

Това е първото такова предаване в България!

# 686
 иванула, не всеки има усет, а някои нямат и желание...

За мен винаги е било предизвикателство да направя нещо, което до момента не съм пробвала. Баба ми, лека й пръст ме запали по кулинарията.
Е, не че и аз не съм имала деконстриарани ястия.... Но те не са ме отказвали. Познавам жени, които не влизат в кухнята, не желаят, не им е интересно, на някои дори им е гадно...

Тук, все пак се борят за масършеф! И всеки път  се питам как като не са правили елементарни неща имат самочувсвието да са там?

Някой по горе предложил да сварят един най - обикновен боб яхния... Да ги видим. Grinning

ПП може би го бъркаш с онова на Трифонов, забравих му името. И, да, защо шеф Петров бълва толкова змии? Ужас! Не са го одобрили да е в журито ли, що ли... Като луд с картечница е.  Shocked

# 687
  • София
Тесто за пица е "просто" тесто, не е козунак все пак. Странно е хора, имащи претенция за мастършеф, да не са ползвали никога мая. А претенцията да знаеш сос велуте (и о ужас, Аврам не е чувал за сосо велуте), ама да бъркаш панакота с крем карамел, си е просто една превземка. Таня на няколко пъти ми направи впечатление, че употребяваше термини, които явно не бяха на място и шефовете й го казаха. Мариела може и тя да е със самочувствие, но вчера си готвешем и изпълняваше, а не правеше фасони и да кодкудяка само. Бооян и Таня бяха като примадони в отбора, което доведе и до изнервеността и провала.

# 688

Това е първото такова предаване в България!
ооо, разбирам. newsm78
хм, ами помня някакво готварско пак състезателно предаване и пак някой спечели и отвори ресторант.
Объркала съм се значи.

Биляна, аз заради това казвам, че при допуснатите до тук, да не можеш да изкараш поне вида на крем-карамела (ако на вкус не го докарат), е странно.
За това вярвам, че Боян може да не е правил, но пък му се получи. Спазил е елементарни правила, дали са му рецептата и ето.

# 689
  • София
Стига с тоя крем карамел,че ще ме накарате да си врътна един набързо.

Иванула, имаше едно друго, имитираха май това, но хем връзкар спечели, хем договора за ресторанта беше само за една година май.Не беше собствен.

Общи условия

Активация на акаунт