СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 795
  • 693
  •   1
Отговори
# 240
За момченце с А- Антон е хубаво, Александър също ми харесва Simple Smile
За Л - аз съм Лилия и името много си ми харесва Simple Smile Кръстена съм на баба ми Лиляна Simple Smile))

# 241
Здравейте момичета,
на мен име за момченце с буквата "А" много ми харесва Александър, както и за момиче Александра. Една позната има момче и се казва Антоан, което също е много хубаво име.

При нас нещата вървят към момче, за момиче имам избрано име, но за момче да ви кажа не знам. Не сме решили дали ще го кръщаваме на някоя баба или дядо, но ако решим при нас е лесно, двете баби и единия дядо са с еднакви първи букви "Н", така, че няма да има сърдити, всеки ще си вика, че е кръстено на него Joy

Преди 2 години двете бъдещи лели, все едно се бяха наговорили и родиха в един месец, имам си прекрасни племенници, които се казват Никол и Тервел, също с много хубави имена.
Сега и двете лели правят списъци коя какво ще ми даде, нагласили са ми ръчна и ел. помпа, та с която ми е удобно. Ел. помпата знам, че е на MEDELA и беше доволна от нея.

Хубав и слънчев ден!

# 242
  • Драгоман
  Hrisi_VP , ти си късметлийка с тези помпи за кърма. Аз тука се чудя какво ще правя, дали електрическа или ръчна...  newsm78
  За име с А на баба Анка се сетих за Ангел, мисля че върви!

# 243
Зa име с A зa момче aз също съм зa Aнтоaн  Peace Зa момиче име с Л също ми хaресвa Лея или Лия.
Зa помпите зa кърмa съветвaм всички дa не купувaте предвaрително. Може и дa не се нaложи дa ползвaте - дa нямaте кърмa(дaно не) или бебето дa изяждa всичко. Вече мaй във всички болници имa електрически помпи, може дa ползвaте нa място и дa си прецените. В Шейново помпaтa е професионaлнa нa Меделa. Дaвaт еднокрaтни стерилизирaни шишетa aко решите дa се цедите тaм. Цедеше прекрaсно! Aз бях взелa от приятелкa ръчнa нa Томи Типи зa болницaтa. После си взех същaтa, зaщото ми вършеше рaботa също. Но зa съжaление изцеждaх кътмa с нея сaмо две седмици докaто бебето ядеше мaлко, кaто зaпочнa дa яде по повече и не стигaше зa изцеждaне. Цедях 10-20мл с тристa зорa. Имaх кърмa общо три месецa, нaдявaм се този път дa е повече.

# 244
                     От мен, момичета, Привет и голям пролетен Букет!  bouquet  newsm51

И аз отдавна не съм писала, но ви изчетох от там, където бях спряла предния път. Аз във Фейсбук не влизам, не ми е удобно, но тук ви чета и сега ще отговоря на някои от запитванията:

1. за помпите - аз с първите си 2 деца използвах най-най простата ръчна помпа - беше към 7 лв мисля през 2006 г, не помня марка и име. Страшно съм доволна от нея. Не знам дали ще мога да я използвам отново, защото я скрих на "сигурно" място от децата, че много пипаха и любознателстваха, и сега обърнах къщата, ама не мога да я намеря къде е. Устройството й е 2 цилиндъра, поставени един в друг, и вътрешният има накрайник за гърдата и е подвижен. Мега удобна ми беше, а аз имах проблеми с кърмата и с двете ми деца.

2. За запека  -  моята рецепта за успех е следната:

- 1 път на ден, или 1,5 пъти - гигантска купа със салата от маруля или домати/краставици.
- 1 път на ден супа - напоследък ям гъби, коприва, лапад, спанак, заленчукова
- 1 път на ден ям каквото си искам - хамбургер, дюнер или готвено (ако има е грах, боб, тиквички, чушки ... избягвам картофите)

Забелязах, че ако вместо 1 път през деня, ям два пъти нещо тестяно - висенето в 00 ми е 99% гарантирано.

3. За мазането с неща на тумбачко - мисля тия дни да започвам, тъй като и моето нащръкля като че ли изведнъж. Не е мега-гигантско, обаче си стърчи. Като легна на леглото и не си виждам пръстите на краката (а доскоро си ги виждах). Почна да ме сърби също, което значи, че кожата се разпъва.

4. По въпроса за името с буквата "Л" - аз харесвам Лора, Лили, Люси
  Женско име с буквата "А" - аз харесвам Ани, Анжела - Анжелина - Анжи, Антоанета, Анелия, Арина

пожелавам ви прекрасно пролетно настроение, дано и да не ви домързява толкова много, колкото мен ме домързява!

# 245
И понеже сме на темата с имената - подскажете ми варианти с буква М
за момиче и за момче, че нашето не се издава какво ще е все още

благодаря ви момичета   Hug Hug Hug
Мелaни, Мaрио

# 246
аз ще добавя Мартин и Марая  Simple Smile

# 247
По въпроса с имената, аз още преди да забременея, си бях намислила име, ако имаме момченце живот и здраве. Сега много се надявам да е наистина такова и да го кръстя така. Дъщеря ми е кръстена на свекър ми и за щастие самата тя много си харесва името, а и всички останали около нея. Сега не съм сигурна дали искам да бъде кръстено на някого. Евентуално, ако е момиче, бих го кръстила на майка ми, но повече клоня този път ние да си харесаме името, без да спазваме някакви традиции. И моето семейство и това на мъжа ми са много либерални и не робуват на такива неща, така че няма да има сърдити, ако този път не кръстим детето на никого от тях.  

Ето един интересен сайт, в който има много имена  http://stratsimir.exsisto.com/    Peace

За момиче с М, едно от най-красивите имена за мен, а и които аз харесвам е - Мария  Peace

П.п. Сега като се зачетох в този сайт останах изумена от някои от имената  #Crazy Shocked

# 248
Момичета, имаме цял подфорум с имена  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?board=446

# 249
Здравейте мамчета  bouquet
Отдавна не съм влизала тук и гледам,че сте изписали много.

Добре дошли на новите мами..леко бременеене Ви пожелавам и едни пухкави бебчета на финала!

Миналата седмица ходих при доки..,че отдавна не бяхме виждали малкото човече Wink ..гледа.гледа и вика момиче ще е май на 90%  Simple Smile Сега си чакам с нетърпение втората ФМ и се надявам вече на 100% да се потвърди пола.

Аз за сега не се оплаквам от запек..дано така да е до края. Да споделя аз с какво се мажа..една приятелка ми препоръча домашен мехлем с мас и невен сложих и ванилия ,за да мерише на хубаво Blush ..та за сега това ползвам и съм доволна.Кожата много се омекотява Simple Smile

За име още не сме мислили...но може да ми дадете идея с буквата Г newsm78
 Хубав ден на всички!!!

# 250
За име с буквата А - Александър , много ми харесва , с буквата Л - Людмила или Лияна , с буквата М - Марина или Мартин , за буквата Г - Габриела 

# 251
  • Драгоман
  Да добавя за имената:
С М за момиче - Мария, Магдалена, Марина, Моника, Мелиса, Мариса  Peace

# 252
Jen4et012, да така е права си, но както е писала shmoksi и аз така съм чувала да не се бърза да се купува помпа, защото може да нямаш кърма (не дай си боже) или да няма нужда. И двете сестри имаха първоначално ръчни помпи, но после си взеха електрически, казваха, че много ги заболявали ръцете докато помпят, незнам дали се дължеше на това, че си имаха доста кърма и двете и трябваше повече време да се цедят.

XRISS_KA и аз съм го разглеждала този сайт, наистина има някои странни имена Grinning

За стрии сега ползвам на EUCERIN-РН5 душ олио, а за мазане Pregnacare.

# 253
поне сте решили с коя буква да е, аз дори и това не знам... ooooh! само се чудя и мая за име

За М харесвам- Мартин, Мариян, Мария, Мелани
За Г харесвам- Георги, Габриел, Габриела, Галина
За А- Ангел, Анна, Анита, Антон, Анжела, Аника
 Heart Eyes

# 254
  • Драгоман
  Hrisi_VP и моя мъж мисли като теб, но аз мисля, че щом вече веднъж съм имала успех при кърмене и този път ще има мляко! Поне в родилното има помпа, та с нея ще се изцеждам живот и здраве, докато си купя някаква  Peace

С Буквата Г имена - Георги, Григор, Галина.

Общи условия

Активация на акаунт