СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 793
  • 693
  •   1
Отговори
# 345
Аз се записах за 4Д на 27.04. След това ще мога да дам по-подборна информация, то се води и втора фетална морфология. До колкото знам вече ще може да се види лицето на бебето, чертите, как стиска и разпуска ръчички, пръстчета...

# 346
Благодаря за мненията Hug
Май понякога и контракции имам, но не по време на секс, а през деня. Просто усещам как се втърдява корема, на пипане не е толкова твърд. Не се шашкам, защото не ме боли и бързо ми минава.
Но утре ще ходя да си взимам другите изследвания и ще я питам за магнезия по принцип. С предната бременност пиех. Peace
Иначе на втора ФМ съм на 5 май, по мои сметки тогава ще съм в 19 г.с и няколко дни Peace
Нямам търпение да дойде вече Heart Eyes

# 347
  • Ботевград
Аз на втора ФМ съм другата седмица и нямам търпение вече да го видим малкия господин..Иначе на ЖК бях на 1 и е много добре..Днес чакам резултатите от изследванията дето пуснахме и дано всичко е наред !

# 348
Привет на всички  Hug

На втора ФМ аз съм на 27.04 и ще съм в 20-та седмица. Тогава очаквам да разбера вече със сигурност какво ще е бебчо  Grinning
Стягане и втвърдяване на корема ниско и аз имам и през деня, и вечер, и след мнооогооо внимателен секс за което ми АГ ми изписа нош-па по 1 три пъти на ден. Според нея ми било рано да пия магнезий и трябва да изчакам.

# 349
И аз ще изчакам 20-та седмица за да ида на 2-ра ФМ. Иначе ми е страшно любопитно за пола, но все някак ще изтрая 2-3 седмици Simple Smile

# 350
  • София
На мен ми казаха за втора ФМ - 21-22 г.с.
Иначе синът ми е със скарлатина, просто красота. От вчера е на АБ,вече е доста по-добре и се надявам на мен да ми се размине инфекцията, за да не пия и аз. Някой има ли опит с това?

# 351
Момичета здравейте Simple Smile

Минавам на бързо да се похваля, че очакваме момиченце!! Много съм щастлива  preggo

Гледах, че коментирате имена, при нас изглежда, че за сега само аз мисля и предлагам, а ММ само отхвърля  newsm78 Последно съм се концентрирала на Михаела/Микаела, Катерина/Карина, Ема, Кристина и още няколко и направо не знам как ще се взима решение. Решила съм да не я кръщавам на никой, най-много на майка ми буквата да уцелим, без да е целенасочено.

За втората ФМ моя лекар каза към 21 седмица да ходя и мисля също във Фемина да се запиша.

Лек и успешен ден на всички!   bouquet

# 352
Привет

На мен ми излязоха последните изследвания и с урината всичко е ок, но някой от кръвните позииции са над и под нормата, но утре ще ходя при частната лекарка и ще и ги покажа.

Maidenly много неприятно със скарлатината, аз много се надявам само това да не хване дъщеря ми от градината. За да видиш дали си с носител можеш да дадеш гърлен секрет доколкото знам. Бързо оздравяване на малкия.

Milena_10 знам,че втора ФМ се прави от 16 до 21 г.с., ане точно 16 или 20 г.с. Аз лично ще е правя в 21 седмица.

missya11 успех с втория БХС, незнам защо за са ти го препоръчали, но дано няма проблеми с бебо.

Аз също имам контаркции, но не втърдяване на корема, а моментна остра болка ниско долу и пия магне Б6.

# 353
Здравейте момичета Simple Smile
Аз сега съм 19 г.с и 3 дни и трябва тази или другата седмица да ходя на ФМ , но честно казано много се чудя дали да ходя изобщо  newsm78 На първата ФМ прегледа ми беше 10 мин , с влизането и излизането от кабинета , сега за втората не вярвам да е повече , да не говорим , че аз нищо не виждах , а доктора нищо не обясняваше . Та сега мисля да ходя на частен преглед и да разпитам по подробно доктора .  Каква е разликата между доктор които гледа на ФМ и  гинеколог , които е завеждащ на родилно отделение , примерно ?  Моля ако има конкретна разлика между ФМ и добър гинеколог да споделите мнение каква е ?
Иначе корема ми за 2-3 дни порасна супер много , а днес сутринта като се претеглих ми стана лошо , 1,5кг за една седмица  newsm61 общо до сега съм + 6кг  #Crazy  Вие как сте с кг ?

# 354
missya11 надявам се всичко да е наред с втория БХС. Пожелавам ти добри новини. На мен в четвъртък също ми предстои втори БХС с втора фетална и мисля, че знам какво изпитваш в момента.

# 355
  • Драгоман
  Vesi_mir , аз миналата бременност като ходих на ФМ ме гледаха много обстойно (органи, костна с-сма, приток на вещества през пъпната връв), прегледа продължи около 30-40 мин. и гледахме, обсъждахме и ММ беше там и гледаше на огромен екран, мисля че беше цветен ехографа. После ми дадоха снимки. Прегледа ми струваше 60 лв. Сега ранна ФМ не съм правила.Другата седмица съм на ЖК и ще искам да ми запишат час за ФМ. Този път ще е при друга лекарка и ще видим как ще е Wink  

# 356
Момичета. някой може ли да даде повече информация относно 4Д-то?

"Какво представлява изследването фетална морфология?

Феталната морфология представлява обстойно и високо-специализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация относно феталното развитие и протичането на бременността. Целта на изследването е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или установят аномалии, които се проявяват в по-късните срокове от бременността. Прави се оценка на размерите и растежа на плода, плацентата, пъпната връв и околоплодните води, маточната шийка, кръвотока в различните съдове на плода. Извършва се при празен пикочен мехур, трансабдоминално (през корема), а при необходимост и трансвагинално (през влагалището) за оценка на трудно достъпни за оглед зони. За целта може да се използва 2D-ехография и 3 – 4D-ехография с или без доплерово изследване."

Vesi, аз също мисля, че има разлика. При първата ми бременност, когато ходих на втората ФМ, мисля, че беше някъде в 20-та г.с., лекаря, при когото отидох на частно /защото това изследване не се поема от здравната каса/ имаше по-хубава апаратура от гинеколога, при който се следях, а и прегледа беше много по-обстоен от нормален ехографски преглед. В рамките на поне 30-40мин. видя всички органи, сърце, кръвта, пъпната връв, пола, лице.... абсолютно всичко. Сега смятам да отида пак при него, но това ще стане в 22-ра г.с., т.е. края на април. Сега съм в 19-та г.с.

Вчера ходих на консултация, видях бебчо  Heart Eyes, риташе си, от време на време го усещам като леко побутване и гъделичкане, особено като стоя свита на работа пред компютъра Heart Eyes

Бях писала преди време, че съм с отрицателен резус фактор и при първото ми раждане, тъй като дъщеря ми се роди с положителен такъв, се наложи да ми сложат инжекция-Анти Д ггама глобулин. Сега лекарката ми каза, че освен при раждането, трябва да се сложи превантивно и в 28-та г.с. и то при отрицателен резултат за анти-тела. И сега съм в една чуденка-има ли някой по-запознат с това и така ли точно се процедира?  newsm78

# 357
Здравейте момичета   bouquet

Радвам се, че всички са добре  Simple Smile

Vesi_mir, не се ядосвай за килограмите, ще ги свалиш. Можеш да си измислиш някакъв хранителен режим за да не качваш много.
Аз лично от почти 1 месец вече не се храня след 15,30 - 16,00ч., главната причина са киселините, които ме мъчат, но и килограмите ме притесняват. За това време съм свалила 1 кг, като от началото съм качила 3кг. Като целта ми не е да свалям, а просто да забавя процеса на качване и най-вече тези киселини. Понеже това ми е за трети път съм решила доста да се пазя в това отношение, защото от предишната бременност имам едни 11 кг, които не успях да сваля, защото бях несериозна  Embarassed

Иначе за ФМ, на мен лично ми беше много интересна, защото първото си дете не съм го виждала на такъв видеозон. Аз ходих при Димитрова във Фемина. Тя по принцип не е от приказливите, но иначе внимателно оглежда всичко. Сега ми препоръчаха д-р Виолета Стратиева, работи в Първа АГ Света София (бившата Тина Киркова). Четох много добри отзиви за нея, та мисля там да отида.

Искам да питам за нещо което ме притесни днес, след като по внимателно си разгледах резултатите от БХС.
В графата информация за бременната жена всичко е наред. Риска за Даун е 1 от 7000.
НО в графа допълнителна информация за лекаря, има поле Биохимичен риск за болест на Даун: 1 от 1300.
В поле Възрастовият риск за болест на Даун е 1 от 320.
Това да ли е лош резултат? Лекаря ми го няма в чужбина е, не ми се иска да ходя при този който го замества. Чудя се дали да отида в Майчин дом, там има консултации с генетици ooooh! newsm78
Ако някои има представа моля да ми каже.
Благодаря!

# 358
Аз за сега с килограмите съм добре, качила съм 4-5 кг. което мисля е в нормата  newsm78 , но съм качила и две чашки в размера на гърдите, за което таткото е много щастлив, а аз съм в потрес какво ли ще стане до края на бремеността  Shocked Crazy

XRISS_KA не съм запозната много със случаите с отрицателен резус фактор, но доколкото знам се бие една инжекция с Анти Д гама глобулин при раждането. Тъй като при теб е втора бременост, може би има допълнителни условия изискващи по- ранна инжекция.  Намерих една статия на списание 9 м., която надявам се да ти е полезна
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=4873
и още една статия  http://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … %D1%81%D1%82.html

в която пише  "Първата инжекция се поставя на бременната интрамускулно около 28 гестационна седмица от бременността. Това намалява възможността за настъпване на сенсибилизация, която се изявява най-често след 28-ма гестационна седмица. Втора инжекция може да се постави при подготвителните контракции през третия триместър. Анти-Д имуноглобулинът предотвратява образуването на антитела в майчиния организъм, които могат да доведат до усложнения не само по време на тази бременност, но и в бъдещите такива. Целта е да се предотврати сенсибилизацията на майката при бременност с Rh положителен плод чрез аглутинация на еритроцитите преминали от плода към майката от анти-Д глобулина "

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 17:27 от Kifliache

# 359
За килограмите- да чукам да дърво още не съм качила, въпреки, че раста на корем и гърди  Mr. Green В началото от повръщането свалих 3 кг., после си ги върнах и за сега не мърдам повече. Обяснявам си го с факта, че апетитът ми доста се промени. Карам само на плодове и салати. Нямам грам желание за месо и спрях тестените храни, защото от тях ми се появяват зверски киселини  Crazy

За ФМ- много се чудя къде да правя втората. Аз се следя във Вита и там правих първата ФМ, но мина много бързо, а ми се иска втория път по-обстойно и подробно да си огледаме бебето. Та сега ще се оглеждам на друго място да направя втората  Thinking

GeryD, според мен, няма за какво да се притесняваш. Комбинираният ти риск е 1:7000. Възрастовият е такъв, най-вероятно поради факта, че си над 35 г. Все пак БХС е статистика, така че няма повод за притеснение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт