СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 797
  • 693
  •   1
Отговори
# 360
GeryD как успяваш да не ядеш след 16,00 , до вечерта не огладняваш ли ? Кога вечеряш ?
За резултатите от БХС си нямам и представа , но смятам ако твоя лекар си идва скоро , да го изчакаш , той най-добре ще ти каже какво означава , особено ако имаш доверие на лекаря , който те следи Simple Smile

# 361
Здравейте сладурки   bouquet
Отдавна не съм се включвала,но ви чета с интерес най-редовно.
Аз втората ФМ ще я правя през 21 г.с  знам че се прави между 19 и 22г.с.  чакам я с нетърпение  Simple Smile
На мен също ми препоръчаха да пускам втория БХС,но аз сметнах да го пропусна...закакво да го правя при положение ,че първия е наред newsm78

За сега съм +2.5 кг...от началото на бременноста Simple Smile

Хубав ден и весело посрещане на Великденските празници!!! newsm03

# 362
Диамантче и Vesi_mir, много благодаря за отговора   bouquet

Vesi_mir, не огладнявам, дори слагам масата на мъже в къщи и не ми се дояжда. Не вечерям нищо. Само една вечер доядох 2/3 от една ябълка, която малки ми син подари на бебето Simple Smile, нагризана от него разбира се, но жеста беше важен  Joy Ако ям каквото и да е цяла нощ имам страшни киселини, стигам до повръщане, тежко ми е и не мога да спя. Пробвах първо до 18,00ч, не стана, след това до 17,00ч. пак същото и сега съм уцелила часа на последното ядене 15,30 - 16,00ч. За 2-3 дни се свиква. А и като ми е леко и спокойно спя, просто няма за какво да го нарушавам. Но пък сутрин в 09,00ч. съм толкова гладна.... Така или иначе и преди ядях по 2 пъти на ден обед и вечер, сега просто ги смених закуска и обед.

# 363
И аз дъм с отрицателен резус фактор, но не са ми били инжекция след като родих. Предполагам, защото и бебо е с отр. Скоро си правих изследвания, но засега нямам наличия на антитела. Таткото и той е с отр. Rh Wink
С кг съм зле...около 6-7 кг съм от началото на бременността. По време на първата бременност качих 18кг. След 6 месеца бях -2кг от преди за забременея. Надявам се с упражнения да ги сваля Simple Smile

# 364
Здравейте!

Записвам се при вас!  Grinning Чета ви от двете положителни чертички, които видях на 14.01. - чакано и желано бебе, втора бременност. Засега всичко е нормално, като изключим ежедневното втърдяване на матката, става като камък и придобива неестествена форма, най-вече сутрин в леглото. Килограми не съм качила изобщо, все си стоя 56 кг., но вече си личи коремче, когато съм гола. Много ме боляха гърдите, сега само зверски ме сърбят, въпреки че мажа с олиото на Веледа. Витамини не пия, освен фолиевата киселина. Ям много плодове и зеленчуци, ядки, тахан.
Първата ФМ при Марков мина и имаме 90% предположение за момче. Втората няма да е при него, защото няма да го има в подходящата за мен седмица и за първи път ще съм при Врагалева, никак не съм спокойна след 4 посещения досега при Марков.
Времето минава неусетно бързо, а сега идва и най-хубавата част на годината - топлата.  Wink

# 365
Здравейте  Hug и добре дошли на новите момичета
GeryD и според мен резултата 1:7000 е Ок. Възрастовия риск е един и същ за всички на твоята възраст така че не би трябвало да има повод за притеснения  Peace Биохимичния се определя от кръвните показатели.
XRISS_KA  и аз съм с отр.резус фактор, а мъжа ми е положителен. Първата бременност само изследваха антитела. Бебка се роди също с отр.резус фактор и не са ми слагали Анти D глоболин. Сега все още не съм правила изследването за антитела. Вчера док ми даде направление, но понеже ме боцкаха в генетична за БХС, го отложих с ден два. Много са ми тънки вените и се пукат та затова.Доколкото знам по време на Б се бие само ако има завишени на антителата.Ще споделя като ми излязат резултатите и го обсъдя с док.
Darelli, Dani Ilieva благодаря за подкрепата  Hug Цял ден днес проверявам сайта на НГЛ, но още е много рано за резултат Sad Darelli успех и на теб с предстоящите ФМ и БХС.
За оценка на феталната анатомия или ФМ аз знам че се ходи 18-24 седмица, като оптимално е 20-21 г.с.
Спокойна вечер  Heart Eyes

# 366
Фетална морфология може да се прави винаги. Аз ходя веднъж месечно във фемина и винаги се води фетална морфология. Ограничението да е до 22г.с. е заради втория БХС, защото има ограничения за размера на бебето, когато се прави. Ако не правите втори БХС, нямат значение седмиците, просто с времето се виждат повече неща.
последно бях в 16г.с. на ФМ и гледахме всичко, което изброихте в описанието по-горе. Даже лекарката беше щастлива, че бебо е застанал толкова добре, че видяхме всичко по сърчицето, а обикновено се виждало така добре след още някоя седмица. Слушахме кръвотока в артериите ми, пъпната връв и сърчицето. Даже имахме късмета да ни помаха  Heart Eyes
Гери, възрастовия риск няма значение, щом твоя и бхс риска са ок, възрастовия е смотана статистика, която само ни плаши.
Момичета, ние нали си осиновихме кутре, четох 100 статии дали кучетата пренасят токсоплазмоза, от които не получих никаква информация. Лекарката от ЖК пък не ми даде никакъв отговор, отделно ми каза, че повече от 5 изследвания не може да ми пусне (?!?) и ми пусна спин, вместо токсоплазмоза. А доколкото знам е напълно незаконно да пуснеш такова изследване, без изричното ми съгласие. Както и е да, платих си пакет за активни и минали зарази токсоплазмоза, който е 35лв и след малко ще видя резултатите. Уж котките го носят, но никъде не пише "САМО котките", а пише "ГЛАВНО котките са преносител", което не успокоява болния ми мозък Simple Smile
Това е за сега, стискайте палци за изследванията, за да не ви тормозя после пак  Hug

# 367
  • Драгоман
  Здравейте на всички!!! Simple Smile При нас пак е бяло, направо вече ми писна!  #Cussing out

GeryD , изследванията ти за синдром на Даун според мен са добри, защото вероятността ти е 1 от 7000 бремнни да си болна, а статистиката е 1 от 1300 или нещо подобно, значи твоята вероятност е доста по-ниска! И мисля, че няма от какво да се притесняваш! Но все пак го покажи на лекаря си като се прибере , за да си наистина спокойна и сигурна Simple Smile
Ninnie , аз за токсоплазмозата много съм изчела и това, което знам е, че това е вътреклетъчен паразит, който причинява ред аномалии на плода при бременната жена. Тя го приема чрез вдишване или изаждане на този паразит. Котките са краен гостоприемник, понеже в техния организъм се размножадат токсоплазмите, те го разпростаняват с фекалиите си и предимно, защото ядат заразени мишки с токсоплазмоза. Точно по тази причина може и прасе да е заразено, ако е изяло мишка със заразата, а същото се отнася и за кучето - ако е изяло мишка или котка със заразата или техните изпражнения, също се заразява. Обаче, ветеринарите препоръчват лекрства за вътрешни паразити поне веднъж на 2 месеца да се дават на дворни животни, за да се пречиства организма на животното. Иначе токсоплазмозата може да се изкара и безсимптоми, заради което е много опасна по време на бременност, влиза чрез кръвта в плацентата , а от там в бебето и понеже то е много уязвимо се заселват там и поразяват органи, цели системи, като най-1есто това е мозъка, черен дроб, слезка, главна и периферна нервна система и очи! Незнам дали се разбира ясно какво съм написала  Laughing ето и някой интересни пояснителни статии : http://lamqta.com/ot-jivota/toksoplazmozata-hitra-bolest-koqto-p … omenq-povedenieto , http://www.puls.bg/illnes/issue_433/part_1.html , http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%BE%D0%B7%D0%B0
Мисля, че това са важни статии, които трябва всяка майка да прочете и да е наясно в това заболяване, защото е много подло, а и не всеки лекар обръща внимание на токсоплазмозата, а може да се зарази човек по хиляди начини, без дори да подозира!  ooooh!

# 368
  • Драгоман
 Ето и още полезни статии за токсоплазмозата и вредите от нея, които намерих:
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_2334.html
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=904
http://-spam013-/article/1311-%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0% … D0%B0%D1%82%D0%B0
http://ramuslab.com/38/%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B … 0%BC%D1%83%D1%81/
http://www.vivavet.net/index.php?option=com_content&view=art … -04&Itemid=57
Има още много подобни статии, ако се разровите в Гугъл и ви интересуват подробности!

# 369
GeryD мойте резултати от БХС бяха почти същите като твойте. Моя доктор ми каза, че всичко е ОК и няма от какво да се притеснявам - гледа се общия риск. Всички, които сме над 35 години имаме висок възрастов риск.

# 370
Вчера д-р Врагалева ми съобщи, че очакваме момче!!!

След 6 седмици отново съм на ФМ при нея, много съм доволна. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 371
Куче, котка, човек могат да са заразени с токсоплазмоза, но преносителя е котката, т.е опасно е ако имаш болна котка вкъщи.
Изследването не се поема по ЗК.
Стискам палци!

ПП Аз имам куче, но не съм си правила за токсоплазмоза изследване.

# 372
Jen4et012, много благодаря за информацията!
За щастие резултатите ми са отрицателни, тъй че вече съм спокойна Simple Smile
Все пак е добре да сме информирани, за разлика от лекарката ми по ЖК Simple Smile

# 373
И на мен ми пусна за ХИВ без да ме пита, но те ми го направиха заедно с хепатита и сифилиса.

Радвам се, че всичко е наред.  Hug

# 374
  • Драгоман
Jen4et012, много благодаря за информацията!
За щастие резултатите ми са отрицателни, тъй че вече съм спокойна Simple Smile
Все пак е добре да сме информирани, за разлика от лекарката ми по ЖК Simple Smile
  Радвам се, че нямаш прясна инфекция!  Peace А за минала прави ли си? Там , ако е отр. трябва доста да се пазиш и то не само от котките!

Общи условия

Активация на акаунт