СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 809
  • 693
  •   1
Отговори
# 375
Безкрайно съм Ви благодарна, момичета за поясненията! Много ме успокоихте Simple Smile Благодаря   bouquet
Май е вярна приказката, че на по-голяма възраст имаш повече страхове  Joy  Старост не радост, хахахахаха  Joy  Embarassed

Jen4et012, радвам се че всичко е наред!

Ninnie само не го целувай. Simple Smile

Ние имаме 2 кучета и 2 котета, но в двора. Аз живея в къща с голям двор. Те не влизат в къщата. От както сме разбрали, че съм бременна (не много отдавна  Embarassed) само ММ ги храни, аз дори не ги пипам. Въпреки, че са ваксинирани, кастрирани, обезпаразитени външно и вътрешно, по-добре да нямам много контакти с тях. Мисля, че ако полагаш достатъчно грижи за животинчето и профилактични прегледи, ваксинации по календар, всичко е наред.

# 376
Забравих да Ви споделя, каква смешна случка имах онзи ден  Joy  Joy  Joy

Получих два супер смешни въпроса:
1. А това Ви е трета бременност, нали? отговарям: ДА; При все, че на документите ми пише.
След около получен минута докато си пише в компютъра се показва една главичка и пита:
2. От един баща ли са? Една учудена и пълна с любопитство лелка, жадна за клюка. Отговор: Да (съвсем нормално и спокойно).  Реакцията и беше най-смешна след втория ми отговор. Пълните и с нетърпение очи и настръхналите за клюки уши, изведнъж изчезнаха и жената се облегна обратно на стола и каза "ММММММ Хубаво". Тя очакваше някой латино сериял, но не можах да и го разиграя .....

Joy Joy Joy Joy

# 377
  • Ботевград
Оххх Гериии как ми е познато това...
Мен са ме питали вече какви ли не глупости....
Жената дето ми попълваше картона само се опули и рече.."На 23 с три"... И аз..Еми да..Ще спасявам България от малцинствата..Българи трябва да има(на шега..Разбира се..) И тя лелелее Браво  Joy
Въпроси от сорта дали са от един баща ооще не съм получавала  hahaha
Разни хора..разни идеали!

# 378
Много смотани хора има! Какво срамно има в това да имаш 3 деца не мога да разбера.
Мен ме питаха дали е планирано, все едно е странно да съм бременна, въпреки че сме женени от септември и не сме на по 15 години. Даже в работата като си говорихме за фолиевата к-на и казах, че  пия 3 месеца преди да забременея, защото така трябва, получих коментара "о, то било по план"...
Другото любимо на вс ми познати е да говорят гадости от типа на катастрофи, инциденти, филми на ужасите или кофти бременности. Не ние, околните оглупяват от бременността Simple Smile
Относно токсоплазмозата - за минали зарази също ми е отрицателен резултата, ще се пазя много. Иначе малкия за момента е безопасен, не може да излиза от вкъщи, така че няма къде да изяде нещо заразно Simple Smile Ще внимавам повече, като започнем с разходките Simple Smile

# 379
  • София
Гери, Мама  Laughing Twisted Evil Аз много ви се радвам на всички бременни с трето дете  Hug На клюкарите не обръщайте внимание, въпреки че някои коментари са си направо забавни  Simple Smile

# 380
Хaхaхa, много сa смешни всички  Sunglasses
И aз дa ви кaжa няколко лaфa тогaвa щом сме нa тaкaвa вълнa Wink (всичките от преднaтa ми бременност)
1. С ММ нямaме брaк, синa ни е зaченaт ин витро. Нa въпросa нa хорa (които знaят че сме ин витро) "Плaнирaно ли е?" Отговaрях "По-плaнирaно нямa кaк дa стaне"  Laughing
2. Еднa девойкa, зaвърнaлa се от Испaния и родилa месец преди мен... Тa говорим си нa коя кaк й е минaлa бременносттa и aз й кaзвaм, че не съм имaлa нерaзположения - гaдене, повръщaне и т.н. И тя ми отговaря - "Е кaк ще си имaлa, нaли си ин витро."  Close
3. Пет минути след товa й кaзвaм, че съм кaчилa 13кг по време нa бременносттa и тя ми викa: "Aмa ти корем имaлa ли си?"  Shocked "Е, не нямaх, бебето беше в епруветкa деветм месецa и нa термин я счупихме и го извaдихме."   Joy

# 381
Гери, при мен възрастовия риск е 1 на 250, а другия 1:4700.Пишеше още и с думи:нисък риск.Лекаря ме попита дали все пак всичко ми е ясно и аз казах,че не.Обясни ми, че на първо място става въпрос за статистика,тоест не е точно изследване.После ми каза,че риска е нисък,но има жени,които все пак решават да правят амнио.Аз си бях решила,че няма да правя,но го попитах за мнение.Ето какво ми отговори:т.като е статистическо изследване,ще Ви отговоря статистически.Рискът при вас е 1:4700,а рискът от спонтанен аборт при амнио е 1:200,така че Вие преценете.

# 382
Иначе синът ми е със скарлатина, просто красота. От вчера е на АБ,вече е доста по-добре и се надявам на мен да ми се размине инфекцията, за да не пия и аз. Някой има ли опит с това?
Няма страшно, скарлатината я хващат само деца до 9 годишна възраст. Много е странно, но на по-големите и възрастните не им става нищо. Така че не се притеснявай изобщо.

# 383
Хаха това с епруветката ми хареса много. Смях се с глас.
Вярно всички около бременните полудяват.  Забавно е.  С първата бременност ми беше странно държанието на хората, но със следващите се забавлявам искрено. Simple Smile
Решила съм, ако пак някой ме попита дали са от един баща,  ще отговоря: Не знам вече не ги броя. Simple Smile

# 384
Здравейте Simple Smile
Може да ми сложите и на мен розово щъркелче  Heart Eyes Явно докторката, при която ходих на първата ФМ доста се е объркала  Mr. Green Звучеше много убедително като каза, че очаквам момченце  Mr. Green
Днес бях на втората ФМ и за съжаление се появиха съмнения за диафрагмална херния и ще се наложи второ мнение от специалист. Дано в София не се потвърдят тези съмнения.
Иначе бебка се развива добе, вече е 250 грама и все по-често усещам ритничета.
Хихи, що за въпроси са ви задавали...развеселихте ме Simple Smile Е това е от мен.
Хубава вечер  Hug

# 385
Моят лекар ми каза, че след 20 седмица и то с хубав ехограф се познава със сигурност, преди това е леко нагласяне. Един негов колега така правел - казва на майката, че очаква например момиче и в една тетрадка под името й записва "момче". Ако майката дойде да се кара, че не е познал, отваря тетрадката и показва - ааа, объркали сте се, ето тук пише момче... А ако не дойде, значи пак си е познал Laughing

# 386
Привет

Днес бях на преглед и бебо е добре , не можахме да видим пол,но аз не бързам. За изследвнията ми казаха, че са ок, явно при бременост цифровите норми не важат.

Много се смях на въпросите, които са ви задавали. Най - глупавия въпрос го чух на първата ЖК. Естествен ли е ембриома?Явно много странно съм погледнала,щом вефнага почнаха да ми обясняват ,че ме питат дали съм заченала по етествен път или инвитро.

Диаманче аз също се следя във Вита при др.Илиева и там ще правя ФМ.При кои лекар си я правила,че не си доволна и кои те следи? Може някой път да се засечем.

# 387
При Чорбова направих първата ФМ. Чак недоволна не съм, просто много бързо приключи, иначе обясни всичко.

# 388
А сигурна ли си, че е било ФМ, а не кратък преглед и снимка за БХС? Аз се следя при Илиева във Вита, прегледът на 3D беше при Чорбова, но това беше, за да се снемат необходимите за БХС данни, които да се вземат предвид заедно с кръвните показатели (кухината и т.н.). Беше кратко, защото се гледат 2-3 неща на този етап. Доколкото знам, не само при мен, но принципно във Вита процедурата си е БХС в края на трети месец и ФМ в пети. Да не би да се бъркат понятията ранна ФМ и ехографски преглед за БХС?

# 389
Ехографският преглед при БХС се води ранна ФМ  Wink Това правих, да. Те там го наричат ранен скрининг, но не е толкова важно наименованието.
Идеята ми е, че този преглед като цяло продължи много по-кратко, отколкото стандартните прегледи при Илиева.
Пак казвам, не че съм недоволна, просто мислех, че ще продължи по-дълго Simple Smile И имайки предвид, че мои близки, които правиха втората си ФМ  на други места, ми говорят за продължителност на прегледа 30-40 мин., се замислих, дали да не направя втората ФМ другаде.

Общи условия

Активация на акаунт