СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 719
  • 693
  •   1
Отговори
# 90
  • Драгоман
  Аз през първата бременност се следях на частна ЖК в Шейново. Струваше ми 450лв. като не се включват ФМ и БХС. Те се плащаха отделно. И пак беше същото - 3 ехографии,3 записа на тонове,3 пъти кръв, урина, влагалищен секрет + изследване на кръвна група. Викаха ме веднъж на месец до осмия съответно и там си общувах най-често с акушерката, която беше много печена. Тогава няколко пъти лежах в болницата, та затова ме гледаха допълнително на ехографа като ме приемаха и при изписването.  Peace Никой не ми е пускал карт бланш за повече ехографии.

# 91
Момичета,нещо съм в голямо чудене.  На мен ми пуснаха изследванията още в 8 г.с. А прегледа при гинеколог и така наречената ЖК , при която ще ми видят резултатите е чак на 2 април.Аз занесох резултатите на личния лекар,който хвърли бегъл поглед и каза,че всичко изглежда нормално. Но тук виждам,че си правите изследванията доста по късно,чак в 11-12 г.с. Дали моите резултати ще са валидни ,при условие,че са направени толкова рано. А също така никой не ми е споменавал за микробиология и нито са ме теглили,нито са ми мерили обиколка.Имам и още един въпрос.Една позната ми каза,че за цялата бременност се правят 3 ехографии,а всеки месец гинекологичен преглед(става въпрос за Италия). Във форума прочетох,че в България също се отпускат 3 по здравна каса, но никой не споменава за гинекологични прегледи и то всеки месец.

# 92
# 93
Момичета,нещо съм в голямо чудене.  На мен ми пуснаха изследванията още в 8 г.с. А прегледа при гинеколог и така наречената ЖК , при която ще ми видят резултатите е чак на 2 април.Аз занесох резултатите на личния лекар,който хвърли бегъл поглед и каза,че всичко изглежда нормално. Но тук виждам,че си правите изследванията доста по късно,чак в 11-12 г.с. Дали моите резултати ще са валидни ,при условие,че са направени толкова рано. А също така никой не ми е споменавал за микробиология и нито са ме теглили,нито са ми мерили обиколка.Имам и още един въпрос.Една позната ми каза,че за цялата бременност се правят 3 ехографии,а всеки месец гинекологичен преглед(става въпрос за Италия). Във форума прочетох,че в България също се отпускат 3 по здравна каса, но никой не споменава за гинекологични прегледи и то всеки месец.
Чела съм, че не се правят гинекологични прегледи по време на бременност, освен ако няма причина, но не съм сигурна в това, което съм чела. На мен през първата бременност единственият гинекологичен преглед, който им правеха беше за проверка за разкритие. Сега единствено три пъти с вагинален ехограф и това е. Ако някой е по-запознат, нека сподели. Иначе и моите изследвания бяха в 8г.с. и оттогава не съм давала кръв и урина /ако говориш за тези изследвания/. Сега на 6-ти съм на консултация и ще ми пуснат, заедно с тези за анти-тела, заради отрицателния резус фактор на кръвната група.

Добавих тези, които са писали. Моля, ако съм пропуснала някой неволно, да пише  Hug

Хубав ден!   bouquet

# 94
Момичета, прекалено много се шашкате и сравнявате с останалите. В крайна сметка, най-важно е да имате доверие на лекаря си  Peace Проблем има, когато нямате.

Всеки лекар има различна практика, независимо дали работи по ЗК или частно.
Аз ходя на частно и към момента още нямам картон, но това не ме притеснява. Когато каже лекарката, тогава правя изследванията, тя ги поглежда на следващия преглед и така.

За сега два пъти съм пускала урина и ПКК, кръвна група пуснах вчера и веднъж микробиология. Цитонамазка не ми е правила, но и да поиска ще откажа, тъй като последната ми е от септември и резултатът беше добър.

И каква е причината толкова да държите да сте записани на ЖК, след като ходите на прегледи? Реално това е само една документална формалност  Peace

# 95
Да, права си. Всеки лекар различно практикува, важното е бебетата да са живи и здрави,  а ние спокойни. Просто коментираме.Simple Smile)) Нали затова сме тук. Simple Smile)

# 96
Диамантче, причината да се запиша аз лично на ЖК е заради болничните и после майчинството. Иначе аз също ходя на частно всеки месец и ще раждам при същия лекар, който работи и в МД, но той не може да ми издаде болничните за работата.

# 97
Записвам се и аз в новата тема, макар и със закъснение Simple Smile

# 98
Аз имам 2 прегледа и на двата ме гледаха с ехограф, ще видим за напред как ще е. Аз бях даже май в 7г.с., когато ме записаха на ЖК, защото гинеколога, който ми установи бременността, ми каза, че до 8г.с трябва да се запиша. И още тогава ми пуснаха изследвания - кръв, урина и микробиология.

# 99
Както вече казах и в предния си пост, всеки лекар различно процедира. Повечето лекари пускат необходимите изследвания (кръв, урина, правят микробиология, цитонамазка), когато запишат на ЖК. При някои става в 7-8, други по -късно, например в 12г.с.

Няма значение кога да пуснати, важното е всичко да е наред и да се предприеме лечение ако нещо не е окей.

По ЗК през бременността се поемат 3 ехографа, но зависи от лекаря, някои го спазват стриктно, други гледат всеки път безплатно, трети искат пари, например допълнителен пакет от 300лв и т.н.
Мен ме гледаха 1 път при установяване на бременността, после още 1 път, когато ме извикаха и още 1 път при записването на ЖК. Нямам идея за напред как ще е.

Вагинално ми прегледаха шийката, има много противоречиви мнения затова, но масово се практикува в чужбина също.

Festim Бих те посъветвала да попиташ някой от темата за Италия, там сигурно има жени, които ще са раждали и ще имат наблюдения, навсякъде е различно, ние няма как да знаем.

# 100
Аз пък не мога да си представя какво представлява един преглед на ЖК, ако не гледат бебето на ехограф. Аз този път още не съм се записала, но на миналата ЖК всеки божи път го гледаше докторката на ехограф, описваше му размерите в картона и всеки месец знаех колко см е станало, колко му е обиколката на главата и колко дни е напред спрямо средния размер. Всичко му мереше - дължина на бедрената кост, стомах, околоплодни води и не помня още какво.
Не си представям за какво ще ходя на преглед, ако няма да се гледа бебето. Какво тогава ще гледат? Освен мен да ме премерят и претеглят, но аз това и вкъщи мога да си го направя.

Понеже не съм записана на ЖК, моят хубавец от 4 седмици не съм го виждала (леле, кога минаха  ooooh! ) и сега ще ходя в най-скоро време, дано всичко да е наред.

# 101
На ЖК се мерят обиколките, кръвното, теглото, опипва се корема и май това е.

# 102
Съвсем ви изпуснах  ooooh!

Аз да се похваля, че вече усещам бебонко  Heart Eyes Още не съм се записала на ЖК, но имам час за 30, тогава ще съм в 18г.с . Blush  Малко късничко този път, но съм спокойна, че бебонко е добре.
Иначе още си ходя на работа, няма да спирам както ми се искаше  Crazy Така или иначе не е тежка и засега се справям, ще видим по-нататък.
С ММ сме се захванали с южното ни балконче. Вече ми направи пейка от палет, сега остава да  харесам плат за възглавнички Heart Eyes Засели сме си малко подправки и вече се ориентираме към цветята Simple Smile Нямам търпение да се постопли и да си прекарвам следобедите там Heart Eyes

Хубав ден, момичета  Hug

# 103
  • Драгоман
 Здравейте, мами!   bouquet
  На ЖК , когато се ходи и не те преглеждат на ехографа, те претеглят колко кг си качил, измерват корема, кръвно налягане, тонове на бебето с едно малко апаратче, само за малко да се чуят. И се обсъждат изследвания от предишен път евентуално, ако са правени, питат те как се чувстваш, дали усещаш движенията на бебето, такива работи. Малко безмислено, но какво да се прави.  Tired Иначе преди години, нещата са били по-различни и явно касата е покривала повече прегледи, защото моята зълва, когато е била бременна преди 11 и 7 години са я гледали всеки път на ехограф без да си доплаща, но пък не е имало БХС и ФМ или поне не са били под такива имена.
   Още ми е много чудно как така някои лекари гледат всеки път на ехограф безплатно  newsm78
Хубав ден ви пожелавам! Simple Smile

# 104
  • Северо=Западналия край
Здравейте мамчета! При бредната ми бременност са ме гледали на ехограф всеки месец без ограничения, но явно някои доктори гледат да претупват прегледите и се ограничават в трите ехографа които се полагат. Не виждам смисъл от ЖК ако не гледат бебето.
Някой търсил ли е вече панталони за бременни, от тези дето в горната част са по-  еластични и с по висока талия? Въпреки че не ми личи коремчето ми се ще да си взема някой панталон, лошото е че съм от малък град и нямаме магазини за избор, пък и съм пухкав модел още от сега, ако някой знае някой онлайн магазин нека сподели. Аз мисля да си ходя до последно на работа и ще ми трябва черен дълъг панталон защото работното ми място е такова, че трябва да се съобразявам с външния си вид.

Общи условия

Активация на акаунт