СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 805
  • 693
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,мами!!!
Изтървала съм началото на новата тема,но сега ще се поправя и се връщам да ви чета!
Не се вясвам много тук,защото фейсбук групата ми е по-удобна!
При мен всичко върви нормално!
За първа страничка бих желала термина ми да се смени на 13.09,а пола 100 % мъж!!!
Чудесно пролетно настроение и много положителни емоции пожелавам от сърце на всички   bouquet

# 256
Здравейте и от мен Simple Smile

През първата бременност използвах ръчната помпа на Авент и останах много доволна. За мен това беше една от най-полезните ми придобивки Simple Smile

Най-накрая и аз да се похваля с нещо Simple Smile Днес се записах на ЖК, макар и в 18г.с. Утре ще ходя да си правя изследвания. За мое учудване след последното 100% предположение за мъж от първата ФМ, днес доки предположи, че чакаме момиченце, но не бил сигурен  Crazy Смятам след 2-3 седмици да отида на втората ФМ и там се надявам да се разбере със сигурност. Иначе малкото иска братче и днес се опули като доки каза сестриче  Laughing

За имена, със сигурност ще бебо ще носи името на баща ми. Ако е момиченце ще се казва Валерия  Heart Eyes

# 257
Благодаря ви момичета за предложенията.  Hug Всички споменати съм ги обмисляла. Харесват ми и  Андрей, и Антоан, и Ангел, но имаме много близки дечица с тези имена и не ми се иска да се повтаряме. Затова фаворит от мъжките ми е Александър. Тате  обаче се е запънал"щели да му викат Сашо"и засега дава задна. Оставила съм го на спокойствие, да мисли,да даде и той своето предложение и тогава ще видим как ще се договаряме  Rolling Eyes  С името на дъщеря ни,пак имахме известни разногласия, и накрая стигнахме до консенсус! Дано и този път е така  Praynig
Харесват ми имената
M - Мария, Моника,Мартин/а, Марио,Мирела
Г - Георги/Гергана, Габриела
Л - Любомир/ Любомира

Хубава вечер Simple Smile

# 258
На Александър може съкратено и Алекс.

# 259
На Александър може съкратено и Алекс.

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
И аз това казвам, нооо ....ще ми трябват и още съюзници Wink

# 260
Гледам споменавате имена вече Simple Smile Ние се спряхме на Александър, като таткото. Аз се пошегувах един път Александър II и всъщност доста ни хареса. И ще му викаме Алекс, както на таткото и на каката. Сашо е кофти съкращение на прекрасното име. Аз съм в 17 г.с. чак на 15 април съм на преглед. От 15 на 15 ми е адски много времето. Купих си апарат за кръвно и със слушалката слушам бебето през корема. Много е ....странно.  Shocked

# 261
На Александровците вече никой не им казва Сашо, така че въобще не се тревожете.

Ние сме в голям спор за името. Мъжът ми иска само едно и твърди, че му харесва повече от всички предложения, които дадох междувременно. Аз съм много по-склонна да обмисляме различни варианти, имам поне 4-5 предложения, като неговото изобщо не попада сред фаворитите ми... Ще бъде голям спор, ако е момиче.
Ако е момче той се съгласи с моето предложение и там няма да има дебати.

С първото дете изобщо нямаше никакви спорове, и двамата имахме едно и също любимо женско име и някак се подразбираше, че ще е то. Не е кръстено на никого, нямаме роднини дори с тази буква.

# 262
A може и сaмо Aлекс и нямa кaк дa му викaт Сaшо Wink

# 263
Здравейте и от мен Simple Smile
Вече говорите за имена, което е много забавно е вълнуващо. Първото ми дете е кръстено на мъжа ми Теодор,а баща му е Теодоси.  Второто ми дете се роди на 21.05.2012г  и се казва Константин,защото си дойде с името. Сега за това е решено че ако е момиче ще е Гергана или Габрина, а ако пак е момче Григор.Ще е кръстено на най близкия ми човек, моята баба на която съм кръстена и аз.
Относно помпата и с двете съм ползвала на Авеню ръчна. Много съм доволна. Сега пак ще си я ползвам, само ще си купя нови гумички.
Кърменето винаги е успешно, ако имаш желание и търпение.
Аз успях да овладея киселините,  като преместих последното си ядене до 15-16 ч. Много добре се чувствам сега.
В четвъртък съм на лекар за биохимичен скрининг. Ще хвана последния влак 😊

Радвам се, че всички сте добре!
Хубава и спокойна вечер 🌞

# 264
Попринцип мислихме да кръстим детето с име, което ни харесва, а не на роднини. А ММ все се майтапише, че ако е момче е ясно-Владимир. (ММ и баща ми носят това ими) Аз много го харесвам притесняваше ме само, че ще е III Simple Smile но като разбрахме, че ще е момченце... ми се видя прекрасна идеята, а и баща ми ще е изключително щастлив когато разбере Simple Smile

# 265
Привет, дами!
И ние започнахме да обсъждаме имена и се вкарахме в голям спор. ММ иска да има нещо на майка му или баща му, а аз съм категорична че няма да си кръщавам детето на някого от родата, та каквото ще да става. Предупредих го да не подскача много и да не се самонавива, че като на първото съм избрала името аз, сега ще му дам правото на избор и ще се съобразя с него. В крайна сметка, аз съм тази, която го носи това дете, която го ражда и се грижи за него, а да не говорим че в родилното пак аз отивам да го запиша, така че и ножа и хляба са в мен. Подпитваме баткото как да се казва бебето, като му нахвърляме предложения за имена и за момента, моят избор и неговият съвпадат, така че таткото ще си гледа работата - ако е момиче Кремена, ако е момче Крум или Тервел. Името за момиче по принцип търпи промяна, но за момента друга благозвучна комбинация с фамилията не съм открила, та ще помислим още малко.
Хубав и спокоен ден!

# 266
И аз мисля, че татковците имат по-малки права за претенции върху малкото име на детето. Все пак от общо три имена, едно е образувано от малкото име на таткото, а друго от неговата фамилия. Все пак честно е и майката да има някакъв принос, поне да избере малкото име. Не може и трите да са от таткото. Това дете си има и майка!

При нас за съжаление вкусовете изобщо не съвпадат с тези на бъдещата кака  Rolling Eyes Тя чу нашите варианти и каза, че са ужасни. Особено за момче, където сме единодушни с мъжа ми, каза, че името е много грозно. Съответно пък тя настоява за име, което на мен ми е непоносимо и никога не бих си кръстила така детето.
Та с нея ще бъде по-големият зор. С мъжа ми все някак ще се разберем, той е сговорчив човек  Laughing

# 267
На Аллана мнението много ми допадна и ако много се запънат нещата при нас - ще го използвам като коз от ръкава Wink

Но мисля, че въпреки, че ние сме тези, които раждаме, татковците също трябва да имат принос при вземане на решение за името. Все пак, те ни подкрепят през цялата бременност, ходят на работа, докато ние сме във "временна нетрудоспособност", и спомагат за отглеждането на това дете през целия му живот. Някои татковци чувам, че дори готвели на мамите любими неща.  Rolling Eyes Моят татко колкото и да обича да яде миризлива риба - напоследък избягва да я споменава дори, защото на мен ми смърди - което пак е вид "саможертва" от негова страна.

# 268
  • София
И аз смятам, че името на детето се взема от двамата родители, с взаимни компромиси ако се наложи. Детето не е дете само на майка си. При нас се надявам да няма драма. Първото дете е с буквата на свекъра ми, второ - живот и здраве с буквата на майка ми или цялото име на баща ми (ако е момче както се предполага). С буквата Н освен Никола/й не се сещам друго хубаво име.

# 269
И аз мисля, че името на детето трябва да се избере и от двамата родители. С името на първото ми дете (Деян) не сме имали разногласия, аз го предложих и ММ веднага одобри. Сега още не сме сигурни за пола, имаме предположения за момиче, но не е на 100% сигурно. На женско име сме се спряли още при първата бременност, но за момче имаме проблем сега. ММ само предлага, а аз нищо не харесвам Grinning. Аз лично не искам да кръщавам децата си на баби, дядовци и т.н, за да няма сърдити, а и защото съм чувала, че когато детето носи името на някого то взима и неговата съдба (не че съм суеверна, но си имам едно на ум).

Общи условия

Активация на акаунт