СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 818
  • 693
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте мили дами и честит Лазаровден!
Искам да ви попитам някоя от вас правила ли си е БХС и ФМ в Медицинския център "Фемина" в София и доволна ли е? В 16 г.с. съм и ми предстоят тези изследвания. Благодаря предварително!

# 316
Честит Лазаровден!
Лекаря ми е много взискателен и ме вика на всеки 14 дни, за преглед с ехограф. Така беше и с предишната бременност. За тонове всяка седмица в края на 8 и целия 9. Нямам против, защото така се разбра, че тоновете на малкия ми син за заглъхнали в началото на 9 и ме приеха в болница. Там бях до термин.
Важното е да сме спокойни, а няма майка,  която да не иска да вижда бебето си често.

# 317
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес бях на ЖК, всичко е наред, бебето отговаря на седмиците си ииииииииииии пак казаха момиче Simple Smile
Моля да ми сложите розово вързопче  stork-girl на първа страничка и дано не се променят до края хихи.

Приятен слънчев ден  Hug

# 318
Здравейте мили дами и честит Лазаровден!
Искам да ви попитам някоя от вас правила ли си е БХС и ФМ в Медицинския център "Фемина" в София и доволна ли е? В 16 г.с. съм и ми предстоят тези изследвания. Благодаря предварително!

С предишната си бременност ходих при Димитрова във Фемина за ФМ. Тя не е от лекарите, който обясняват много. Говори само ако има проблеми. Сега пак ще ходя там , но при Цолова.

# 319
Хепи, честити розови гaщи Wink
С минaлaтa бременност ходих във Феминa при др. Врaгaлевa. Препоръчвaм я с две ръце! Много подробно рaзглеждa бебето и обяснявa.
Честит Лaзaров ден и от нaс Simple Smile

# 320
Здравейте,
да попитам- някой пие ли омега-3 , без да му е препоръчано от лекар?

# 321
Относно честотата - аз ходя на 15 дни, веднъж на ЖК и веднъж на частно, при лекаря, при който ще раждам.

# 322
в 11-та седмица ходих във Фемина при др. Врaгaлевa и също съм много доволна. Сега в 20-та мисля пак при нея да си запазя час.

# 323
  • Драгоман
Здравейте и честит празник Цветница на всички   bouquet

Здравейте,
да попитам- някой пие ли омега-3 , без да му е препоръчано от лекар?
  Аз не пия, а то за какво се пие изобщо омега-3? Това не е ли за висок холестерол? newsm78
Най-добре да се пита лекар, не пийте неща на своя глава! Аз през миналата бременност пиех капсули с вит. А , защото имам проблеми със зрението и после съвсем случайно чух, че било опасно да се приема този витамин в големи дози през бременността! Добре, че не бях прекалила с пиема и с продължителността му!  Crazy

# 324
Омегa 3,6,9 нямa дa ти нaвреди с нищо. Сегa не пия, но минaлaтa бременност пиех през целия втори триместър...
Честитa Цветницa Simple Smile

# 325
Здравейте, мами! Честити празници (на патерици) на всички празнуващи !!!  Hug

Аз пия Omega 3 , защото витамините които ми предписа докторът са Pregnacare, а те са три вида, като в по-големит опаковки (Plus и Max) има блистер с витамини и блистер с Omega. Но така или иначе знам, че е много полезно и не вреди във никакъв случай.

Иначе миналата седмица почнах да усещам (поне така мисля) малкото човече  Flutter страхотно!!! Но и от миналата седмица, вечерно време, като походя, ми се втвърдява коремчето, усещам го като буца. Та се обадих на доктора и ми предписа магнезий Диаспорал. Доколкото четох и питах, това били предварителни контракции, доста често се случва, дано да не е нещо сериозно  Praynig, че е доста рано за такива неща.  Thinking

Хубава седмица желая на всички, дано този сняг да е поооооследният, от сега само слънцее!!!   bouquet

# 326

rumka833 Втвърдяването на корема с болки ли е или без?

ПП Пиете ли магнезий без лекарско предписание?

не, не ме боли ако не съм уморена. Ако обаче съм преуморена чувствам лека болка в двата яйчника, и гледам по възможност да се ориентирам хоризонтално.

# 327
И аз като се уморя ме болят яйчниците, но това за корема, по - скоро усещам нещо като тежест в матката, нямам идея дали е контракции, как да разбера?

# 328
Мили мами, ходих на преглед и ми казаха че имам невралгия. Това мисля, че е близко до плексит - в общи линии някакви възпалени нерви.
Толкова много ме болеше, че вече не знаех на кой свят се намирам. Докторката като разбра, че съм бременна и беше много предпазлива = предписа ми първоначално хапче болкоуспокояващо по половин таблетка, като дозата е 2=3 на ден. И да се мажа с крем мента и дяволски нокът. И ако не минело до 2 седмици пак да отида да ми изпише инжекции.

Обаче аз й казах направо да ми пише инжекциите, защото с тези двете съм сигурна, че възпалението няма да се оправи и само ще ме тормози.

Тази инжекция, която ми изписа, е с минимален прием 5=7 дена, тя ми я писа за 3 дена, обаче не  е достатъчно и днес ще продължа с още 2 дена. Пише, че не се препоръчва в последния триместър, а в първите 2 = по лекарско предписание.
Сега през деня съм добре горе-долу, но нощем се будя точно през 2 часа с големи крампи в ръката = като погледна и виждам как отдолу под ръкава мускулчетата подскачат. луда работа.

Не знам от какво съм се повредила, все си мисля, че ще е от нервите, които ми се събраха напоследък, пък може и вечерта да ми се е развило рамото. Незнам? В крайна сметка докторката ми каза да не се притеснявам излишно, защото все пак период от 9 месеца не е кратък, и е реалистично човек да се разболее от нещо. При нашите седмици вече има образувана и плацента, която играе ролята на филтър за бебчо, което донякъде ме успокои.

весела седмица и бъдете здрави най=вече!!

# 329
  • Драгоман
 Леле, момичета тука как вее сняг и си трупа направо ме зваща страх...  Confused
Няма ли тая пролет да идва вече, че да излезнеме навън ?  #Crazy
Контракции някои жени имат още от началото на бременността, та до края, но това може да не е предпоставка за проблем. Ако не са болезнени се водят лъжливи или подготвителни и не са опасни, поне аз така знам.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт