СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 823
  • 693
  •   1
Отговори
# 390
И аз не съм доволна от първата ми ФМ, беше няма и 10мин., а някои са ги гледали по 30. За 2-та ще отида другаде.

# 391
Аз също се следя във Вта, но при д-р Кълвачева. Първата ФМ тя ми я направи и наистина беше набързо, доколкото знам точно първата е с цел да се отхвърлят големи аномалии при плода и се мерят разни показатели за БХС. На втора съм на 05.05 при доц. Томова, д-р Кълвачева ме праща при нея. Peace
Сега да ви кажа на какво се притеснявам. До преди няколко вечери усещах движения в корема ми, най-вероятно е било бебето, но от 2-3 вечери нищо не усещам. Имам ли повод за притеснение или е рано още да усещам каквото и да е? newsm78
В 16-та г.с. и 1 ден съм, ако има значение

# 392
Здравейте момичета Simple Smile темата е доста по активна в фейсбука , но на мен тук ми е много по удобно да я следя , там ми е много разпокъсано .
shmoksi Много се смях и с трите въпроса  Joy
Аз да разкажа и на мен какво ми се случи в началото . "Отивам да ми взимат кръв за изследвания (това е при записването 9 г.с.)  и понеже сестрата ми е позната ме вкара в стаята за взимане на кръв , преди мен една циганка с доста голям корем , сестрата и казва да си дигне ръкава за да и вземе кръв и тя като почна    - Мен много ме е страх , то ще ме боли ли много ?
- Аз само ще взема кръв за пробата - казва сестрата . А циганката едни охкания , ще се разреве всеки момент и не дава да и вземат кръв  #Crazy
- Е ти ако кръв не искаш да дадеш , как ще раждаш момиче - казва акушерката .
- Еми аз имам едно вече ( тя е около 20 год.) и не исках повече , ама той мъжа ми го направи и аз не знаех  Joy
- Ти кога трябва да раждаш - пита сестрата .
- Ами днеска , следобед. - Казва ромката .
Аз и сестрата не се сдържаме вече и почнахме да се смеем . Случката се случва в поликминика , не болница .  Взеха и накрая кръв , тя изпищя все едно я колят .
  Много се радвам за всички мами които са ходили на преглед и всичко е добре с бебчетата . Аз утре трябва да се обадя на доктора да видим дали ще ме приеме , че е почивен ден , дано ме прегледа иначе трябва да чакам чак до другата седмица  Praynig
Утре влизам в 20г.с . усещам движение в корема ми , но не знам дали са червата ми или бебо , всичко ми е много ново и не мога да го преценя Simple Smile
Весели празници на всички . Two Hearts

# 393
Много готино колко много мами се следим в една болница, може да се организираме някои път да се видим Simple Smileако съвпафат прегледите.
Аз също правих БХС при Чорбова, а ФМ ще съм при доц. Томова на 24.04.

# 394
Хахаха,  тя не го искала,  мъжа и го е направил..... Иска не иска , тя ще го ражда. Ох много се развеселих.
При първата бременност, майките разбират , че усещат бебето по късно. Защото не знаят какво чувството. Аз съм в 15 г.с и го усещам още от 12. Но на мен все пак ми е за трети път, и го разпознавам. Чувството е страхотно, особено като стане по голямо ❤
Най любимото ми чувство ☺

Пожелавам на всички Весели празници

# 395
Демек да се притеснявам?!?
Уффф

# 396
Не се притеснявай, още е малко и за това не се усеща всяко движение.  След 1-2 месеца ще усещаш много.
Аз много се бях притеснила с първото ми дете. Нещо странно ставаше, като все едно нещо подскачаше. Оказа се, че хълца Simple Smile

# 397
И аз моето човече го усещам от около две седмици и половина (в момента съм в 18-та). През първата беше по-слабо, като леко гъделичкане, но от една вече е доста по-осезаемо и съм 100% сигурна, че е то. Има дни, в които е много активно, в други - по-малко ... но във всички случаи усещането е страхотно и много му се радвам.  Grinning  Laughing

# 398
Мен точно това ме притеснява, до преди няколко вечери усещах нещо като бълбукане, но вече не. Само от време на време ми се втърдява корема. Няма болка и бързо минава. Май ще пиша смс на лекарката да я питам дали да почвам магнезия, че вчера забравих да я питам. ooooh!
Всъщност май мога и сама да си купя и да пия или не е добра идея? newsm78

# 399
Според мен не е лоша идея. Аз утре ще си взема Магне В6, защото имам контракции, а от днес вече и схващания на прасците. За такова нещо няма смисъл да ходя изрично на доктор, знам вече каква е причината.

# 400
Алана, на теб лекар ли ти го изписа или ти сама реши да го пиеш?
Май ще и пиша утре, да видим кога и какво ще ми отговори.
Само аз ли усещам бебето през 2-3 дни?
Сериозно обмислям дали да не търся спешен кабинет.

# 401
Миналия път ми го изписа лекар за абсолютно същите симптоми и четох много подробно по темата.
Контракциите са напълно безболезнени (и тогава бяха такива), но въпреки това ми казаха да пия магнезий, така че и сега ще го направя. В края на 18-та седмица съм.

# 402
Здравейте,момичета! От около 2 дни усещам нещо странно сякаш ми се втрърдява корема около матката. И я усещам как се разтяга и расте. Притесних се да не са някакви контракции, а съм в 16 седмица.
 Някои има ли такова странно усещане , леко болезнено?
Първа бременност ми е и не съм усетила още бебето. Само отвреме на време усещам къркорене или бълбукане , но не незнам дали е то или са просто червата. Като че ли е рано да го усещам още?
До скоро , момичета!

# 403
Алана, на теб лекар ли ти го изписа или ти сама реши да го пиеш?
Май ще и пиша утре, да видим кога и какво ще ми отговори.
Само аз ли усещам бебето през 2-3 дни?
Сериозно обмислям дали да не търся спешен кабинет.

Сигурна ли си, че усещаш бебето, защото ми се струва рано. Повечето, които са казали, че го усещат са в по - големи седмици от теб.

# 404
Днес бях при доктор Михайлов (хомеопат)във връзка с щитовидната жлеза.Говори ми много за бременността и ме съветва за доста неща.Ще напиша по-подробно във фб групата.Най- важно и нужно според него е пиенето на витамин Е  и магнезий през цялата бременност.

Общи условия

Активация на акаунт