СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 743
  • 693
  •   1
Отговори
# 495

Здравейте, не съм писала от много време и докато ви изчета.... Тези дни бях по-активна във фейсбук и там писах.  Някой беше питал за боядисването. Колебаех се много, не толкова заради суеверие, а колкото дали е безопасно, но в крайна сметка вчера се боядисах с безамонячна боя и честно казано ми се отрази много добре  Peace

XRISS_KA не съм запозната много със случаите с отрицателен резус фактор, но доколкото знам се бие една инжекция с Анти Д гама глобулин при раждането. Тъй като при теб е втора бременост, може би има допълнителни условия изискващи по- ранна инжекция.  Намерих една статия на списание 9 м., която надявам се да ти е полезна

Много ти благодаря, прочетох я  Hug

besyto, да, когато и майката и бебето са с отричателен резус фактор няма проблеми, а само ако бебето е взело положителен такъв.  Peace При нас се получи точно така при първата ми бременност.
eldass, пиши ми кога ти е термина, ако искаш да те добавя на първа страничка  Hug

missya11, доколкото съм запозната, щом при първата бременност и бебето, и майката са било с отрицателен резус фактор, то не е имало нужда да ти слагат такава инжекция. Тя се слага само, както писах по-нагоре при майка с отрицателен резус фактор и бебе с положителен. При втора бременност в първият случай, мисля, че няма опасност Peace

Елина Кючукова, KVH
, честити  сини щъркелчета Hug
besyto, честито розово щъркелче  Hug и се надявам всичко при вас да бъде наред  Heart EyesСилно стискам палци  Hug Peace

teedyto, честито и на теб розово щъркелче  Hug
benite, anna_dar, добре дошли, пишете ми ако искате да ви добавя на първа страничка  Peace

Venita_Loca,bibi76, Monika_akinoM, добре дошли  Peace Сега ще ви добавя на първа страничка.

rumka833, за коя инжекция си чела противоположни мнения-за тази, която се слага по време на бременността или за тази, която се слага след първо раждане?

sacrifice, пиши на Vanina_87 лично съобщение, за да те добави в групата Peace

GeryD, искрено съжалявам за случилото се   Hug и ти пращам прегръдки  Hug

Преди две седмици много активно усещах бебчо, но тази седмица нещо е по-мързелив явно. На 27-ми април съм на ФМ и се надявам да видим дали всичко е наред и какво бебче очакваме. Аз усещам, че ще е момченце и така съм се настроила в момента, име съм измислила дори, зълва ми приготви сума ти сини и зеленки дрешки от племенника, но не се знае дали няма да съм изненадана. Каквото и да е, само се моля всичко да е наред и да сме живи и здраве  Praynig

# 496
Аз усещам, че ще е момченце и така съм се настроила в момента, име съм измислила дори, зълва ми приготви сума ти сини и зеленки дрешки от племенника, но не се знае дали няма да съм изненадана. Каквото и да е, само се моля всичко да е наред и да сме живи и здраве  Praynig

И аз така се бях настроила, вътрешно много силно усещах, че е момче, име му бяхме измислили - всичко. А то се оказа момиче  Laughing
Не ми работи интуицията явно  Rolling Eyes
При вас дано да е каквото искаш Simple Smile

# 497
Първо за Гери - много съжалявам за лошата новина. Моля те, не увесвай нос, следващия път всичко ще бъде наред. Природата си знае работата по-добре от нас. Мъчно ми е, но наистина смятам, че природата си знае работата, така че случилото се е за добро в дългосрочен аспект.

за XRISS_KA - за тази междинната четох много противоречиви неща - едното което си спомням е, че действа на принципа на ваксината: ваксините трябва да вкарат в организма ни малко количество нещо, с което да се преборим. Като сме здарв обикновено организмът ни се справя. Тази инжекция е на същия принцип - нкато тук съществува рискът ти изобщо да не ти е било писано да развиеш антитела, ако бебчето е с твоя резус фактор - а чрез инжектиране на Гама, има вероятност умишлено да се развият. Такова беше което четох тогава. Разбира се, всяко нещо буди различни мнения и тълкувания - така че, пак лекарят питай.

# 498
Здравейте,
напоследък рядко влизах във форума, че от началото на месеца обучавам новата колежка която ще ме замества и вечер съм толкова изморена, а и с тази работа на компа цял ден, вечер не ми се пуска компа в дома. Днес ученичката ми я няма и реших да ви дочета и да ви пиша Simple Smile
Миналия ден ходих на ЖК за сега при мен нещата са ОК, дадоха ми направления за следващите изследвания кръв и урина. Другата седмица сме на 2 ФМ и нямам търпение вече да видя бебо, а и трябва да ми потвърдят пола. За усещането на бебо и аз го усетих, както си бях сложила ръката на корема Simple Smile
Гледам сте писали за колички, дрешки и т.н., ние не сме купували още нищо, засега само набелязвам. Както бях споделила преди двете бъдещи лели ми дадоха разни неща, но и ние имаме да си вземаме още доста неща. За количка сме се спрели на Jane, най вероятно Muum 3 в 1, ние освен с всичко се съобразяваме и с начина на сгъване на шасито, че багажника на колата ни не е от най- големите. За леглото, баща ми ще е майстора, той прави на сестра ми и съответно сега и на нас, ще е легло- кошара със скрин. За това съм на тема цветове и модели, но вече съм се ориентирала за сега. И ние мислим живот и здраве от другия месец постепенно да вземаме това онова, че всичко накуп ще е зор, имам в предвид финансово изведнъж Simple Smile, първо само да потвърдят пола разбира се Simple Smile

Гери, много съжалявам за неприятната новина, знам, че е трудно, но смело напред! Hug
Беси, успех!

Хубав и слънчев петък от мен!  bouquet

# 499
Гери, много съжалявам. Пожелавам бързо възстановяване, а сила съм сигурна, че имаш в изобилие и можеш да си пример за много от нас.  Praynig

Момичета, аз имам малко глупав въпрос, днес ходих до поликлиниката за стерилна урина (още мъча е-коли) и забелязах, че се изморявам и задъхвам много  бързо -- да отида и да се върна ми трябваха четири почивки и 250мл кола Simple Smile По принцип нямам такива проблеми, много  съм енергична и сега не мога да се позная. Кг  не съм качила, напротив, 54кг при ръст 172. Забелявали ли сте подобна промяна при вас? В девети месец сигурно ще е нещо страшно...

# 500
Здравейте момичета Simple Smile
Гери - много съжалявам  Hug
Беси - Стискам  палци всичко да е наред на аминоцинтезата и нещата да се развият по най- лекия начин  Praynig
Сиси - благодаря ти за списъка за бебето , наистина е доста подробен , но всеки може да си прецени какво не му е нужно и да си направи свой списък
Руми - мисля че ти беше дала доста добри съвети за дрешките и какво е необходимо в началото .  Hug
За количката аз държа на следните неща : 1. Да е комбинирана - да става и за зима и за лято 2. Да има голям кош за багаж , че аз като почна да пазарувам се прибирам с 3-4 торби та да има място къде и тях да возя Simple Smile 3. Да е лека и лесно подвижна , че тротоарите в България са в ужасно състояние ( по ваш съвет ще търся големи гуми , но не от тези надуваемите , че те лесно се пукат , а пластмасови ) 3. Да се сменя посоката на дръзката ( пак по ваш съвет )  Heart Eyes  За сега още не съм харесала нищо конкретно , само съм се насочила че искам да е червена или червено в комбинация със сиво ( нали ще си имаме момиченце )  
За дрешките  - Там сякаш ще ми е най-голям проблема , първо в избор на цвят на дрешките - въобще не ми харесва розовото , бялото много бързо се цапа , та там ще е голямо чудене  Crazy  Второто което ми се иска повече боденца , че те се цапат постоянно а не ми се пере всеки ден , та аз съм се ориентирала към 5-6 с къс ръкав и 3-4 с дълъг и 2-3 блузки с копченца , чорапки 5-6 чифта , ританки не знам дали въобще да купувам , по-добрия вариант са панталонки и 1-2 гащиризона  newsm78 По опитните как мислите добре ли се ориентирам ? Аз съм за края на август и смятам че ще е топличко до края на септември , та и октомври  newsm78
За кошара смятам да е от разглобяемите , въпреки че варианта с плетеното кошче много ми хареса   Heart Eyes
Вие детски стаи мислите ли да правите  ? Аз ще съм в хола на дивана и като мебели за бебето ще са : кошара, гардероб и скрин ( като гардероба и скрина няма да са тип детски мебели , а стандартни ) Мисля за след годинката да му направим нещо като детска стая  newsm78
Моята беболина много се движи и май хълца , че я усещам как подскача и преди една седмица главичката и беше ниско долу , а вчера като ходих на ЖК главата беше отгоре много се учудих как так е станало и беше седнала , много забавно  Laughing
Вчера бях и на съдов хирург , понеже има разширени вени изписа ми ластични чорапи и някакви инжекции за разреждане на кръвта по време на раждане , каза да не се притеснявам , че няма проблем да раждам нормално , та това е добре Simple Smile  На връщане от болницата аз се прибирам с автобус и някакъв баровец с джип реши да ни сече пътя та автобуса наби спирачки , всички които бяха прави бяха на земята , аз бях седнала но се забих в предната седалка , слиза шофьора на автобуса да се разправя с баровеца , а той отговаря "Какво толкова е станало ?" #2gunfire  Ужас , бях много потресена , вътре хора имаше една майка с малко бебче с количката , а той се усмихва и хич не му пука  ooooh! Охххх  много се ядосах . ММ дойде да ме вземе , че те чакаха Кат а аз се бях и поуплашила . Оплаках се и на вас от този простак .
Приятен ден момичета . Дано не съм ви отегчила с дългия пост Simple Smile
ПС: Мами от Варна ще имаме среща другата седмица , ако някоя не следи ФБ страницата да пиши тук за да я информирам за кога става въпрос .

# 501
Гери, съжалям много, пожелавам ти бързо възстановяване! Силни прегръдки  Hug  Моят съвет е евентуално за следваща бременност да си пуснеш генетични изследвания.
Беси, стискам палци за успешен финал! Кога ще правиш амниото?
Хриси, ние имаме същата количка но не е 3в1, а с коша Matrix. Много съм доволна Simple Smile
XRISS_KA, и аз усещах момиче с първата бременност, а се оказа момче. Сега нищо не усещах, а то си имало причина... Не вярвам на чувствата вече.
Venita_Loca, изморяваш се по-бързо заради увеличеното колчество кръв в организма. Нормално е Simple Smile

# 502
shmoksi, в понеделник ще ходя.
Някоя от вас да си е правила преди амниоцентеза? Знам, че е рискована, но в моето положение нямам избор....Болезнена ли е? Доколкото знам ще е без упойка, дано греша. Но знам, че веднага след амниото ще ме пуснат. newsm78

# 503
Гери, много съжалявам Sad Стискам палци възможно най-скоро да се включиш в друга отчетна тема. Много прегръдки  Hug

besyto, много кураж! Поздравления за смелостта и борбеността! Всичко ще е наред с бебчето при такава майка  Hug

Аз след първите две предположения за момиче, така съм се настроила за розово, че вече съм харесала количка, чаршафчета, гледам само дрешки за момиченца...дано не се промени пола Simple Smile
Но пък каквото е такова, наистина е най-важно да е живо и здраво и всичко да е наред!
В неделя съм на 4Д и ще ви пиша след прегледа Simple Smile

Оооох, на мен ми е много топло в офиса. На колегите все им е студено и стоим на затворен прозорец, без климатик, а слънцето пече направо вътре. Такъв задух е. Не знам как ще е лятото!
Има ли от вас някои, които работят още? Като чета във фейсбука, май повечето вече сте в болнични.

Приятен ден от мен Simple Smile

# 504
vesi_mir, понякога не се сменя посоката на дръжката, а коша се завърта. Пак е удобно. Гумите не пластмасови, а силиконови, по меко вози Wink
За мен бодита с къси ръкави за септемврийски бебета са напълно излишни. Първо, че дори летните бебета като новородени са с дълги ръкавчета първите дни докато още нямат терморегулация. Не забравяйте, че в корема на мама те са свикнали на 37 градуса. Някой по-назад беше писал, че две-три бодита са достатъчни за новородени, че те не се цапали, че въртяли само главичките в началото. Зависи от детенцето. Някой имат такъв рефлукс и повръщат след всяко хранене по няколко пъти. Моя приятелка сменяше по 10тина бодита на ден  и с двете си деца  Peace 5-6 като начало са напълно достатъчни, ако се наложи в последствие се купуват още. Отделно, че с две бодита не можеш да събереш пералня за пране, трябва да ги переш на ръка. А на мен лично най-удобната дреха за новоредо ми е била цялата пижамка-гащеризонче, задължително с копчета отпред  Peace Тези с копчета отзад или които трябва да се нахлузват през глават на толкова малки бебета са ужас... Ние до 3-4 месец карахме само с такива пижамки-гащеризончета по цял ден, не ни трябваха бодита, ританки, блузки, чорапки и т.н. Това имам предвид: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0 … .html%3B474%3B474

besyto, не съм правила амнио, но знам че риска е само 1% Не го мисли това, важно е да я направите. Но в Шейново ги държаха по три дена за амниото. Ти къде ще я правиш?

# 505
Гери, съжалявам и ти пожелавам бързо възстановяване.

Venita_Loca: Ами да ти кажа и аз усещам, че се уморявам повече от преди. Имаме едни приятели, които живеят на 6тия етаж и нямат асансьор от няколко месеца. Всеки път като им ходим на гости имам чувството, че ми е все по-трудно  Embarassed

Аз да ви се оплача имах нещо проблеми с кръвното, явно нещо работата почна да ми натежава. Сега пия хапченца, като постепенно ги намалям, но май до края на бременността ще си пия по-малко. Също така на последния преглед ми казаха, че по принцип кръвотока по пъпната връв била по две артерии, а при мен по едната почти не върви Sad Докторката каза, че за сега нямало проблеми, но по принцип може да се отрази в размера на бебчо и трябва да се следи  Sad

# 506
Happy_ji, аз още си ходя на работа и имам намерение да ходя до края на юли, когато излизам в 45-дни преди болничен, ако всичко е наред и нямам някакви проблеми  Hug Иначе на предишната консултация моята лекарка ме пита не искам ли вече да ми пусне болничен до края, но аз катеторично й отказах, първо, защото се чувствам добре сред хора и работата си я обичам, а и второ-много би ми се отразил финансово един болничен още от сега.
Vesi_mir, прочетох, че пишеш за съдов хирург и разширени вени, можеш ли да ми дадеш малко повече информация защо си ходила, имало ли е някаква причина? Питам те, защото аз имам разширени вени от около десет години, които в началото като ги получих адски ме боляха, даже пиех някакви хапчета, но последните години нямам проблеми. Само на единият крак долу на працеса ясно се вижда издута разширена вена. Сега обаче забелязвам откакто забременях, че на още няколко места на десния крак малко над коляното от вътрешната страна пак разширени вени, които стоят издути на няколко места, и все се каня да питам лекарката, но все забравяма  Embarassed
Руми, благодаря  Hug Лекаркаата всъщност така ме посъветва, но ще се консултирам с още един лекар, за да видим какво ще каже.

# 507
Много Ви благодаря момичета за подкрепата!
Вече всичко мина. Добре съм. Най важното за мен е, че вкъщи ме чакат две здрави и прекраси деца. Съдбата си знае работата!
Ще влизам да чета, особено края на август и целия септември! Много прегръдки от мен

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 17:44 от GeryD

# 508
По темата за количките, две приятелки ползват на Jane 3 в 1 и са много  доволни. При едната от тях обаче, която е със зимно бебче (каквито ще са и нашите:) се оказа, че кошът за новородени е много тесен, когато бебето е със зимни дрешки, яке... Тя си взе допълнителен кош, който е много  по-широк отвътре и реши проблема. Та предполагам на това също трябва да обрърнем внимание Simple Smile Ние още не сме разглеждали, но май за сега клоним към Jane. 

Относно работата, понеже работя от вкъщи, не ми е проблем и смятам да работя до когато мога, дори и след като родя на 4 часа (поне да опитам). Ако не работя ще ми се отрази доста зле финансово и най-вече психически ... че малко ми трябва на мен хахах Simple Smile))))

# 509
  • Ботевград
Гери,Силни прегръдки и най-важното е това,че вкъщи те чакат 2 прекрасни радости заради които трябва да се усмихваш и радваш..Скоро ще чакаме и да ни се похвалиш  Hug
Стискам палчета и с Бесито и бебче всичко да мине по мед и масло и да се гушкате на финала   Heart Eyes
Аз вчера направих мееега разхждка с каките и тумбачето  Mr. Green И в 9 като се прибрахме се бях поуморила лекичко  Joy 5 часов маратон ..
Чакам понеделника с нетърпение с тати да видим човека как е..Имам и леки претиснения,но гледам да мисля позитивно и да се насладим на 40 минутния преглед Crazy

Общи условия

Активация на акаунт