За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 686
  • 965
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Цитат на: Хеликаза в март 24, 2015, 03:44:07
Цитат
1. Хубаво де, но ако биологичния баща не се откаже от правата си, моят нов партньор ще играе ролята на прецаканото камилче , независимо от това дали е гей или не е , нали? Несправеливо , но факт. И не един мъж и жена са в такава ситуация. Но не врещим по форумите да се регламентира законово, нали?

Хеликаза, а трябва да врещим, защото моят нов партньор, мъж и дори съпруг, е по същия начин ощетен по отношение  на детето, което е отгледал. И обратно, това същото дете е ощетено от настоящия закон, защото не може да наследява втория си баща - защото първия, биологичния, се прави на интересен, нито го гледа, нито финансира образованието му, но и не позволява на втория баща да го осинови.

Назряло е времето или изцяло да отпадне бракът като институция и да се създаде нов закон за наследството, или да се промени коренно дефиницята за брак и за приоритета на кръвното родство.

# 886

Хеликаза, а трябва да врещим, защото моят нов партньор, мъж и дори съпруг, е по същия начин ощетен по отношение  на детето, което е отгледал. И обратно, това същото дете е ощетено от настоящия закон, защото не може да наследява втория си баща - защото първия, биологичния, се прави на интересен, нито го гледа, нито финансира образованието му, но и не позволява на втория баща да го осинови.

Назряло е времето или изцяло да отпадне бракът като институция и да се създаде нов закон за наследството, или да се промени коренно дефиницята за брак и за приоритета на кръвното родство.

Колкото и да "врещите" такова нещо не може да се случи. Ако можеше, нищо не би попречило едно дете да му се сменят няколко пъти акта за раждане, имената и бащите. Накрая който се случи да е последният преди навършване на пълнолетие ще му остане за цял живот баща.  Crazy Знам съвсем реални такива примери, единият от които е в семейството ми. Осиновителят след развод с майката водеше много грозни дела за разсиновяване. Не успя, но е ясно как се чувства осиновеният. След навършване на пълнолетие искаше да развалят по взаимно съгласие осиновяването, но пък тогава ще се възстанови положението каквото е било преди него, а биологичният му баща се е отказал от бащинството си, и въобще мазало.

Sharky*, не вярвам да не знаеш за този вариант:
Скрит текст:
Чл. 93. (1) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска, когато той трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка или го отглежда и възпитава по вреден за развитието му начин.

Освен това, нищо не пречи втория баща да бъде наследен от доведените деца, стига да не са ощетени запазените части на други негови деца. Последното важи и за биологичните.

# 887
  • София
 Не може, защото животното няма как да направи свободно волеизявление. Като не може да каже "да" как ще сключва брак?

Но това не пречи доста свободно някои животни да бъдат изкарвани гейове? Joy
А то пък - таз година гей, догодина - не. Laughing

Като сме почнали със законодателните промени предлагам с цел ограничаване на раждаемостта, тестове за интелигентност за правото да имаш собствени деца, за скъсаните, ами, ето има достатъчно за осиновяване   Joy

Направо да въведат закон с който само най-умните, красивите и богатите да могат да се размножават Peace  Mr. Green !

А защо не? Щом гейовете ще могат да си произвеждат деца, значи това производството на деца за нищо го нямате. Аз пък искам, като ще се произвеждат деца, то те да бъдат красиви, интелигентни и богати. Wink

П.С. Между другото гейовете - жени са доста ощетени финансово от събратята си мъже. Знае се, че жените по принцип изкарват по-малко от мъжете и това е в световен мащаб, дори в Холивуд.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 19:40 от Popule

# 888
А защо не? Щом гейовете ще могат да си произвеждат деца, значи това производството на деца за нищо го нямате. Аз пък искам, като ще се произвеждат деца, то те да бъдат красиви, интелигентни и богати. Wink

Едно време, един човек е имал подобна утопична идея. На всички ни е известно, че не е свършил добре Peace .

# 889

П.С. Между другото гейовете - жени са доста ощетени финансово от събратята си мъже. Знае се, че жените по принцип изкарват по-малко от мъжете и това е в световен мащаб, дори в Холивуд.

Т.е. по твоите критерии гей жените отпадат по финансов признак? Simple Smile Аз съм в един кашон в Изгрев в момента и се дъвчем с две кучета за комат хляб, така че ще бъда кратка.

# 890
  • София
А защо не? Щом гейовете ще могат да си произвеждат деца, значи това производството на деца за нищо го нямате. Аз пък искам, като ще се произвеждат деца, то те да бъдат красиви, интелигентни и богати.  Sunglasses

Едно време, един човек е имал подобна утопична идея. На всички ни е известно, че не е свършил добре Peace .

А, що? Те вече дори узаконяват създаването на деца от трима родители. Уж, да не били болни. Ами като са казали А, да кажат и Б, че и В. Освен да не са болни, може да се погрижат да са красиви, умни и богати. Ти виждаш ли някаква разлика с идеите на този човек? Защото аз - не.  Sunglasses

http://bnr.bg/post/100526014/velikobritania-e-parvata-strana-v-s … ot-trima-roditeli

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 20:04 от Popule

# 891
Да, виждам огромна разлика, най-вече, не е задължително Simple Smile .

# 892
  • София
Да, виждам огромна разлика, най-вече, не е задължително Simple Smile .

А, то е достатъчно да се повлече крак с "модерно". Hug Задължителното ще си дойде от самосебе си.

# 893
А, що? Те вече дори узаконяват създаването на деца от трима родители. Уж, да не били болни. Ами като са казали А, да кажат и Б, че и В. Освен да не са болни, може да се погрижат да са красиви, умни и богати. Ти виждаш ли някаква разлика с идеите на този човек? Защото аз - не.  Sunglasses

Разбира се, че е същото. Също и грозните и глупави бебета ще бъдат удавяни в река Йордан, след някой и друг експеримент върху тях. Родителите им също, тъй като газови камери вече не се използват. Това е само, защото миризмата е ужасна.

# 894
Кое е това, което е хем модерно, хем задължително  newsm78 ? Дори там където гей браковете и осиновяването на деца от обратни е позволено, далеч не е задължително Simple Smile .

# 895
  • София
Кое е това, което е хем модерно, хем задължително  newsm78 ? Дори там където гей браковете и осиновяването на деца от обратни е позволено, далеч не е задължително Simple Smile .

Гей браковете вече не са модерни, сори. Вече е модерно съжителството без брак. Wink

А, що? Те вече дори узаконяват създаването на деца от трима родители. Уж, да не били болни. Ами като са казали А, да кажат и Б, че и В. Освен да не са болни, може да се погрижат да са красиви, умни и богати. Ти виждаш ли някаква разлика с идеите на този човек? Защото аз - не.  Sunglasses

Разбира се, че е същото. Също и грозните и глупави бебета ще бъдат удавяни в река Йордан, след някой и друг експеримент върху тях. Родителите им също, тъй като газови камери вече не се използват. Това е само, защото миризмата е ужасна.

Всеки с морала си, то нали "морал" е разтегливо понятие...ка'т дъвка го дъвчИтИ... Tired

# 896
Разтегливо е разбира се. Ето например твоето разбиране за морал не изключва ксенофобия и расизъм.

# 897
  • София
Ето например твоето разбиране за морал не изключва ксенофобия и расизъм.

Можеш ли да поясниш?

# 898
Да пояснявам, че си ккенофоб и расист ли? Няма нужда, ти самата го демонстрираш през повечето време.

# 899
  • София
Да пояснявам, че си ккенофоб и расист ли? Няма нужда, ти самата го демонстрираш през повечето време.

Аз очаквам да поясниш. След като твърдиш нещо, докажи го. С какво показвам, че съм ксенофоб и расист? Не хвърляй просто така обвинения на килограм в пространството. Докажи ги. Ако наистина си юрист, както твърдиш, много добре разбираш какво те питам.

П.С. А ако не можеш или не желаеш SHUT UP!

Общи условия

Активация на акаунт