Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са цените на детските градини в Прага?
Къде мога да намеря обяви за имоти под наем в Прага за около 550 евро?
Какви стъпки трябва да предприема, за да родя дете в Чехия без проблеми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са цените на детските градини в Прага?
-
Къде мога да намеря обяви за имоти под наем в Прага за около 550 евро?
-
Какви стъпки трябва да предприема, за да родя дете в Чехия без проблеми?
-
Какви са имунизационните изисквания за деца в Чехия?
-
Какви документи и стъпки трябва да следвам, за да регистрирам детето си в Чехия?
Първо, не се тревожи. Нищо страшно няма в раждането, само ти трябва правилната нагласа, много спокойствие и...малко предварителна подготовка
В последствие се уверих, че много хора просто не желаят да говорят дори и да поназнайват нещо. Но дори и тук открих и лекари българи, много приятелски настроени. В Прага е съвсем различно (предполагам и в градове като Бърно, Пилзен) - там и лекарите комуникират на много сносен английски, а хората са като цяло по-отзивчиви. Но въпреки тези уговорки трябва да те уверя, че при нормално протичаща бременност няма никакви основания за притеснение. Дори и да не говориш нито дума, езикът е близък до българския и се разбира. Прегледите са рутинни, последните месеци се започва Доплер, нивото е по-високо от БГ (но много по-ниско в сравнение с Германия, например, така че нямай свръхвисоки очаквания). Аз бях твърдо решила да раждам естествено и това, което ме спаси, е че се сетих да потърся и да си намеря акушерка. Моята беше частна, но говореше прекрасен английски и пътуваше от друг град, в последствие ме убеди да сменя болницата с такава, където разбират и подкрепят естественото раждане и благодарение на нея моето иначе кошмарно дълго и болезнено раждане, почти 10 дни след термин, завърши прекрасно
- все още имам малко време да преценя нещата- макар че и в България ме чакат куп проблеми.