АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 834
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Мен приятелките постоянно ме проверяват и е малко досадно, ама пък е мило. А ММ и майка ми са точно обратното - "какво толкова го мислиш, термина ти нали е април?" ooooh!.  Няма угодия моето. Гледам да съм спокойна и да не обръщам внимание на всяка болежка (станаха прекалено много вече) и да тръпна днес ли ще е или не. Само се надявам наистина да не пренося, а да си тръгне само раждането, не да го предизвикват Rolling Eyes.

Не се безпокой... аз съм сигурна,че всичко ще е наред!
Преди малко мен сестра ми ме "прокле",че беборан няма да дочака и Великден, а аз съм се настроила да правя козунак тази година!

# 511
  • София
Привет! Имахме много тежка нощ - щерката получи ларингитен пристъп не можеше да диша (или поне така изглеждаше) викахме бърза помощ, но после се успокои и я карахме в детска пулмология....доста се изплашихме е така от нищото - просто нищо и нямаше едни сополи само малко и изведнъж Sad( аз треперех цялата, поне контракции не получих...

Мен всеки ден ме проверяват - майка ми по няколко пъти (хем съм и казала че няма да и кажа като взема да раждам) и няколко приятелки, колеги Simple Smile) всички чакат, но и то си наближи при мен термина. Почнах и аз да се притеснявам от преносване, дано не се стигне до там.
И предната бременност и сега не съм имала отоци, ама нито веднъж. Даже небременна понякога от седене седнала са ми отичали, а сега не.

# 512
Мамчета, да ви кажа, че всички 9983743 страници дето сте изписали няма да ви ги чета!   animal085

Grinning

Аз снощи в какъв филм се вкарах! Като ме заболя и стегна корема отгоре, заболя ме и пъпа и не минава. И аз като ревнах! Тамън седнахме да вечеряме и аз роня сълзи и се държа за корема... А се шашнах, защото на ЖК ми каза лекарката, че ми е зряла плацентата, че бебето е ниско разположено, както и, че са ми високи левкоцитите, което можело да е уро инфекция, която да е опасна за бебето. Междувременно прочетох аз с какво може да е опсано - а именно: преждевременно раждане или спонтанен аброт. И ей ме на - шашната!

ММ веднага ме сложи да легна. Донесе магнерот и магнезий за мазане. Контракциите бяха през 1-2 минути за по 30-40сек. Свалих си даже на телефона едно приложение, което да ги следи... Побърках се! Слава Богу, всичко мина, разредиха се контракциите през 3-4-5 мин и аз заспах.

Сега всичко е наред.  Praynig

Отделно, ако знаете какъв казус нищихме днес с ММ за термина и раждането - има той една командировка април месец, която с клиентите бяха насрочили за началото и няма как да се откаже. Днес му писали дали не може да се отложи за по-късно през април. И той ми звъни да ме пита кога ще раждам!  Joy Милия, съвсем чистоърдечен и откровен.

Аз му обяснявам, че е Божия работа и няма как да му кажа дата. Той ме пита: "Добре де, тия машини там не могат ли да изчислят и да кажат?"  Mr. Green Опита се да ме успокои, че около нас има 100 човека и няма да съм сама. Аз му казвам: "Абе никой друг не ми трявба за разждането, само ти!"  Party Обясних му как показателите на машините са едни, моите са други, и как първия път като съм родила 2 седмици преди термин и сега може да стане така. Подробно обясних за това как се изчислява термина и прочее... Хрумна ми, че може да е знак и така да ни насочват "ония отгоре", че ще родя в началото на април, както си мисля... И му казвам - както го усетиш го направи, просто им пиши каква е ситуацията и може да има извънредни промени. И така. Сменил я е за по-късно. Пък каквото - такова. Моля се да е тук като зараждам!  Rolling Eyes Praynig

Отделно се обадих да си запиша час за ЖК на 17-ти април и кааха, че дори дублиране на час няма как да направят, което също сметнах за знак и така.  Crazy Crazy Crazy

Лудницата е пълна, мили дами!

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 13:22 от chudesna

# 513
Здравейте родили и неродили още момичета! На печелившите(родилите) да ви е честито и да сте здрави и щастливи заедно с бебчетата!   Simple Smile
Аз да ви кажа,от време на време сутрин се събуждам с отекли крака и ръце и ако е вярно,че след спиране на магнезия нещата стават по-зле,направо не ми се мисли как ще я карам от другата седмица. С този разхлабващ магнезий забравих за мъките в 00 и сигурно като дойде време за напъни при раждането ще се чудя как ставаше тая работа.  Laughing
Днес си направих голяма разходка и сега реанимирам.
Estelitka, какво предприе детето като направи пристъпа и преди още да дойде Спешната помощ?Питам,защото моят син често прави ларингити, но слава богу пристъп не е правил и дано не прави. Чела съм,че било добре детето да се изнесе навън на студен въздух,за да се намали отока на ларинкса или да го вкараш в банята да диша пара от душа с гореща вода, но не знам кое е по-ефикасно. Аз в хладилника имам винаги протовоалергични капки и ако е с ларингит винаги му давам,но ако е само с хрема не винаги давам противоалергично.

# 514
megi791, estelitka, моето дете е правило такива пристъпи  Confused и то както му е нямало нищо през деня в 1ч. примерно се буди и не може вече да диша ( слава богу скоро не се е случвало, но ни е изкарвал акъла) И аз знам за банята и вряла вода. Също така е добре да знаеш къде има дежурен лекар и урбазон винаги в хладилника, че да си подготвен.
Меги какви противоалергични даваш

# 515
  • Бургас
Честито на мамите и новите бебчета   bouquet

Estelitka, съчувствам ви за тежката нощ, дано всичко вече да е ОК при вас.

Chudesna, не се притеснявай, щом така ви се нареждат нещата, сигурно ще родиш преди ТМ да е заминал  Wink

Иначе и аз като теб съм във филма от няколко дни  Crazy Миналият петък оттренирахме  ходенето до болницата,  бях със силни болки и контракции. Беше голям цирк - събудихме детето посред нощите, то плаче, че му се спи, аз забравям, че съм "тръгнала да раждам" и започвам да го успокоявам, а ММ стои със сака на вратата и ни подканя да тръгваме, че ще взема да родя по пътя Joy  Както и да е, стихнахме до болницата, оказа се фалшива тревога. След прегледа - разкритие 1.5 см., плацента II към III степен, а главата на бебето много ниско разположена. Снощи пак ме наболяваше коремът, а днес май ми падна тапата - малко червено-кафява слуз с нишка кръв и размер колкото бадем. Все си мисля, че трябва да е повече, но четох, че може да пада на няколко пъти  newsm78  Нямам никакъв спомен за такова нещо при предното раждане. Сега си полежавам, пия си магнерота, че не ми се ражда още (имам 38 дни до термина 30.04), а пък и не ми се иска да ви изпреварвам момичета, трябва да се спазва някакъв ред все пак, не може така безразборно  Grinning

# 516
Sun., давам Ксизал основно.Миналата зима цялата беше профилактично на противоалергични - Ксизал, а като свърши шишето на Ксизала - Ериус сироп,после пак Ксизал с цел да не направи пристъп. За урбазона знам,но нашата педиатърка ми каза,че по-добре да не го слагам сама,макар и да било необходимо,а да викам Спешна помощ и така и не ми каза дозата и разтваря ли се това лекарство или не. Ядосах й се всъщност,но предполагам,че я е страх да не стане нещо и затова отказа. Имам и от хомеопатичното Апис Мелифика - противооточно действало,при пристъп уж подходящо,но не знам дали е ефикасно.

# 517
Ксизал имам и аз. А урбазон няма и да си помисля да бия сама, просто ми казаха да имаме за всеки случай.

# 518
То да си кажа,ако съм на зор и знам дозирането бих я била. Другият вариант е майка ми,която е мед.сестра и живее през две шосета от нас,но дано не се налага.

# 519

Joy Аз и сак нямам още... ма на мене ми е много рано! И аз искам да си чакам реда, хич не обичам да се предреждам!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На теб кога ти е термина, казваш?

# 520
  • Под кленовите дървета
Привет момичета, много ви благодаря за хубавите пожелания към мен и малката ни Катерина  Тя е истински боец,  родена 49 см. И много мъничка – 2539грама.. вчера се самоизписахме на моя глава и днес ще ходим да се мерим в местната клиника, да видим как е с грамчетата. Ако е спаднала ще трябва да се върнем в болницата. Но не мисля де, кърми се доста и ака доста. Няма и 10% спад в теглото. Все пак стискайте палци за нас  Peaceразказът ми след малко,  в скрит текст Simple Smile

# 521
  • София
Estelitka - искрено ти съчувствам, доста е страшно. Моят син също е правил като по-малък, но явно по-леки, защото сме се оправяли само с излизане на тераса и в банята на гореща яода, ама ни е изкарвал акъла няколко пъти. Дано се оправя девойкатта и да се случва отново пристъп.

# 522
  • Бургас

Joy Аз и сак нямам още... ма на мене ми е много рано! И аз искам да си чакам реда, хич не обичам да се предреждам!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На теб кога ти е термина, казваш?
На 30.04 ми е терминът, ама като се знам как ги раждам с по 30 дни по-рано - за сега статистиката е  на 100% (1 път от общо 1 раждане)   Joy  а казват че второто по-рано тръгвало  Crazy  Все се надявам да изкарам до началото на април, даже 2 дати съм си харесала пу да не ми е уроки 04.04 и 07.04   Mr. Green

Jasmin_veni, всичко ще е наред. Нашата кака се роди 43 см., 2250 гр., но си хапваше добре, бързо навакса и дори качваше грамчета по-бързо от връстниците си. Успех и на вас!

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 15:49 от 0033

# 523
  • София
Исках да кажа: Да НЕ се повтаря повече пристъпа, но от тъпия телефон не мога да редактирам, сори за спама.
И мен ме е страх да не тръгне нощем, че няма синъът ни на кой да оставим и трябва с него или сама да ходя с такси.

# 524
Честито бебче на Бенджи!

Аз имам от два дни болки в корема на нивото на пъпа от ляво като повървя, а като продължа да ходя минават...вие имате ли болки в корема? ...аааа и там където ме боли гледам и стрийте са се увеличили, но не ме боли от тях със сигурност..
Напоследък и огладнявам като вълк  Grinning тъкмо съм се нахранила и след 1-2 часа пак...пфуу  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт