За психолозите и семейните терапевти

• 55 864
  • 182
  •   2
Отговори
# 120
имам познат психолог ,много ми е помагал , за семейна терапия обаче съм скептично настроена

# 121
  • в 1001-та нощ
Днес ще ми е първото посещение - индивидуално при Елица Великова. Мобилизирах се да подобря отношенията с ММ лятото. Не успяхме да се споразумеем за семейна терапия, действам сама - но вече има видим ефект - за моя огромна изненада Simple Smile

Въпреки това ще отида днес - очаквам да получа хубав импулс Simple Smile Ако сега трябваше да записвам час едва ли щях да го направя, но след като се е случило Simple Smile Ще действам Simple Smile

# 122
Успех, Алена!
Преди 9 години отидох на психолог по-скоро за консултация, отколкото за проблем и въпреки, че проблема се реши, продължавам да ходя, вече девета година, като последните години работим върху съвсем положителен материал (творчество и творене). Може да е незаменима, изумително продуктивна връзка, ако си отворен да се развиваш и да достигаш максимуми, каквито обикновено не можем да извадим сами от себе си.
Ти си развито и добронамерено същество, така че ти пожелавам хем успех с проблемите, хем дано попаднеш на твоя човек, с който да се развиваш до своето най-добро.

# 123
  • в 1001-та нощ
О, благодаря ти  bouquet bouquet bouquet

# 124
обръщала ли си се към специалист или наизуст си говориш?
Отговарям на твоя въпрос:
Нямам нужда от тренажори и манипулатори да решавам ежедневните си дейности и отношения с хората около мен, макар и да твърдите, че "работят" за вас/нас...
Ето този пост доказва, че тези терапевти са манипулатори и обирджии...
Преди 9 години отидох на психолог по-скоро за консултация, отколкото за проблем и въпреки, че проблема се реши, продължавам да ходя, вече девета година......

Тя не може да се откъсне от влиянието на манипулатора си.  Щом за толкова време не се е научила да взема решения сама. А търси външно влияние да я облагородява и себеопознава.
Като паралелна връзка в живота.
"Специалиста" я държи постоянно на каишка, че не познава себе си...  ooooh! и я "храни с решения" уж взети от нея...Пълна манипулация...
Той/тя така може да я "усъвършенства" за 9 години, че тя вече съвсем може да се "превърне" в каквото си поиска- Барби, Батман,Наполеон ....  Бин Ладен -актуално!!!
Специалист се търси за определен въпрос.  Питаш, отговаря, плащаш и край...
Като консултация с адвокат, икономист, специалист и пр...

Нека госпожата се откаже да посещава това място за да си докаже, че не е в зависимост.

bouquet

А сега отговори на моя въпрос EXQUISITE?
Платиха ли ти за да рекламираш дейността така активно в темата или - Имаш ли връзка с точно описаната дейност/професия?

# 125
Маманет, май пропусна това:

Може да е незаменима, изумително продуктивна връзка, ако си отворен да се развиваш и да достигаш максимуми, каквито обикновено не можем да извадим сами от себе си.

Кой е казал, че там се ходи само за "проблеми"?

Но ти няма как да знаеш, защото само си чувала.. Laughing

П.С - нямам нищо общо с тази професия, сфера и тн.

Върни се назад в темата  и ще видиш, че съм споделила кога, как и при кого съм ходила.
И смятам скоро пак да отида, защото имам нужда перидично да си сверя "часовника", а не защото имам драми.

Алена, успех!
Пожелавам ти да се отпуснеш и да вземеш максималното за себе си!  Hug

# 126
  • София
Алена, успех! И после да споделиш. На мен ми се отвори пролука с повечко свободно време и зачетох разни книги и статии. Стискам се , хич не ми се дават пари за терапевт  Mr. Green Но ако силно се наложи, ще отида.

# 127
Маманет
това е скъпа услуга за хора с изисквания към себе си Wink
толкоз.

# 128
Това е услуга за хора с пропуски в развитието си - интелектуално, духовно...
Не замествайте научното образование на ВУЗ-овете с психодиспансера.. Wink
Хората се усъвършенстват в обществени училища- там също сме манипулирани...но това е друга тема...

Нормално е и подкрепям оказана помощ за хора в нужда.

Но не е нормално да посещаваш с 9 години един манипулатор. 

Ако не виждате разликата, то това вече си има диагноза...
-----------------------------------------------------------
Това е мнението ми.
Нека хората винаги да имат едно наум при повишаване на изискванията си..., или когато някой се опитва да измъкне ловко парите....

"Вярвай в Бога, но си завързвай камилите." - Арабска поговорка  bouquet

# 129
Маманет, точно хората, които са напреднали и развили се духовно, осъзнават как тъпърва са в началото на Пътя и развитието си.
Както и че имат нужда от странична гледна точка и обратна връзка.
Отвъд Егото не се преминава толкова лесно, трябва първо да приемеш, че изобщо не си център на света, нито че мнението ти е общовалидно.

# 130
Кои хора са напреднали и развили се духовно? Защото аз познавам само двама, които твърдят това за себе си (даже се превъзнасят колко точно са се извисили) и реално за мен са си членове на секта.

# 131
Аз знам, че нищо не знам ...и не ми е нужно да знам всичко...то не е и възможно.
Което имам като опит и култура, ми е почти достатъчно за да живея в мир със себе си, околните, природата...Необяснимото е- Божие дело / така задоволявам- излишното и непонятното.../.
Продължавам да се боря с глупостта си, мързела и пр - гледам  да е в рамки общовалидни за възрастта ми, пола и приличието...  Laughing

Един пример...
Не ми е необходимо да отивам в Тибет за да постигна мир и прозрение, че трябва да живееш честен живот.  Чистата съвест - щастлив живот!   Това е ключа без манипулации.
--------------
"Его" вече не остана след 20 и ...год семеен живот...   Laughing
А  - "Живот в България"...това също е в графа Божие дело...  Joy

Такъв е живота... и радост и тъга...

# 132
Кои хора са напреднали и развили се духовно? Защото аз познавам само двама, които твърдят това за себе си (даже се превъзнасят колко точно са се извисили) и реално за мен са си членове на секта.

Ето, дори и Маманет с последният си пост може да я сложим в тази категория..Wink

Съгласна съм с нея, до важни истини е достигнала.
Следващата стъпка е да развиеш вътрешният си Мъдрец - да не осъждаш и да не натрапваш мнението си на другите, а просто да ги приемеш, че са такива, каквито са..Wink

И един любим цитат:
"Егоистът в абсолютния смисъл не е човек, който жертва другите. Той е човек, който стои над необходимостта да използва другите по какъвто и да е начин."
Айн Ранд

# 133
Не знам, аз вече като чуя, че някой се извисява духовно... особено пък сам да си го казва и съм дотам  Stop

# 134
Аз не видях тук някой да го казва за себе си?
Но е естествено търсенето му, за това някои хора ходят и при специалисти - защото осъзнават нуждата си от това израстване. А варианти, начини и път за това - много.

Общи условия

Активация на акаунт