Моят град - Русе!

• 67 783
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Щом направления се отпускат на всеки три месеца излиза, че трябва така да си правя сметката, че да искам направление в началото на всяко тримесечие - януари, април, юли, октомври. Благодаря ви момичета, ще го имам предвид, поне за друг път да знам.

# 706
Да попитам запознатите, как стои въпроса с направленията? Имам спешна нужда от направление за детето, на 7г., докторката категорично отказва да даде. Щели да я глобят. И друг път ни е казвала да дойдем примерно следващия месец или ни е питала защо ни е направление точно сега и винаги сме се съобразявали. Но този път не искам да плащам, прегледът без направление ще бъде поне 50 лв. Как им ги отпускат тези направления, от някъде другаде можем ли да търсим?

И друг път съм го писала:

Направленията за деца са безотчетни, т.е. неограничени и никой няма право да ти откаже. Можеш да се оплачеш се в РЗИ!

# 707
  • Русе
И друг път съм го писала:

Направленията за деца са безотчетни, т.е. неограничени и никой няма право да ти откаже. Можеш да се оплачеш се в РЗИ!
Значи не съм се лъгала за неограничения брой направления Simple Smile

# 708
  • Русе
 Добре де, аз не съм сигурен как е, но ако е така, що за хора са тези лекари дето отказват, и какво според вас заслужават??? Особенно ако го правят умишленно, от злоба и душевна нищета, а не от простота  .... то и последното не оправдава напълно.

# 709
Не го разбирам това- пациентът да има нужда от преглед при специалист и ЛЛ да не го прати.  #Crazy Да се прави на велик. Да не може да си направи сметка на направленията и подобни простотии.  Rolling Eyes
Добре, че семейството ми няма такива проблеми с нашите GP-та.  Peace  Hug

# 710
Направленията за деца, но с какъв код? Не ограничени са с код за педиатър. Аз знам, че за останалите специалисти са си както за възрастните под бройка. Дано греша, но това е моята информация.

# 711
Личният лекар сякаш няма право директно да праща децата на специалист, ако не греша.  newsm78
Праща ги на педиатър, а той нататък по веригата.  Rolling Eyes

# 712
Има нещо такова. ЛЛ за варицелата на детето ни прати при педиатър, а той на свой ред в инфекциозното.
На приятелка детето първо при педиатър, а той на свой ред при гинеколог.

# 713
Агнес,  Peace  Heart Eyes

# 714
Някои ЛЛ са педиатри - там нещата стоят по-различно.  Peace
Нас ни праща директно при необходимия специалист - без да ни разхожда.  Peace

# 715
Точно педиатър препрати детето на приятелката ми към специалист педиатър. Не можело тя като ЛЛ да даде направление за гинеколог па макар да е и педиатър.  Пък е сериозен лекар. Айде нашата ЛЛ не е педиатър и я разбирам.

# 716
  • BG
Благодаря за помощта.

# 717
Да покажа това мероприятие сега го видях и не ми е ясно много какво ще бъде ....има някакъв награден фонд Thinking

# 718
Ето тук има повече информация за това събитие: https://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1 … B/883209145029913

# 719
  • Русе
 Да питам и тук (освен във варненската тема): някой ходил ли е на преглед във варненската клиника или каквото там е "Свети Стилиян", трябва да се намира на бул."Република" 91. Трябва ми това място на картата, а после и в навигацията ми Wink. Става въпрос за нашите бъбречни проблеми, ще ходим при доц. Буева. Тя преглежда освен в София, оказа се и във Варна. За София имаше часове за средата на август  ooooh!.
 За доц. Лилова от Токуда научих за съжаление, че в момента не преглежда, има собствени здравословни проблеми.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 09:08 от ramlim

Общи условия

Активация на акаунт