Как да пазаруваме с децата?

• 4 347
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Стискайте палци днес. Излизам с 10 лв., мисля да обядва на стол, ще се виждам с приятелка, но отсега виждам около мен да витаят бонбони и 1.30, 1.30. Laughing

# 31
От много малък в магазина ми помага с пазаруването.Питала съм го какво да наготвя и отиваме за продукти.Седя пред ориза и се правя на хахо,че не го виждам да го види той.Да ми подаде хляба..И накрая ,казвм,че са ми останали пари и може да си избере между три работи и изброявам.Понякога накрая ,питам ,какво иска ,но трябва да струва до 3лв. напр.И той избира.Понякога казвам още няма 3лв избери още едно.Понякога казвам ,че това което е избрал е скъпо и трябва да върна нещо от кошницата.Връщам нещо от моите покупки.
Всичко това са тактики.Той не знаеше цените,нито да ги събере.Аз преценявах дали е скъпо или боклук за да кажа нямам пари и да го смени с друго.Понякога казвах,че ще го купя ,когато имам пари.На другия ден отивам и го купувам.Или казвам ,че съм взела пари да отидем да купим обещаното.
Много добър подход...

# 32
Аз нямам проблеми с пазаруването. Обикновено още преди да влезем в магазина синът ми си е избрал какво иска.  Peace Ако случайно си хареса и нещо друго - пита може ли да си го вземе - някой път разрешавам, друг път не - зависи от ситуацията, нещото, покупките ми, парите, които съм си взела. Никога не се е сърдил, просто му обяснявам - сега не може, нямам толкова парички или много неща купихме, не мога да ги нося. Той винаги идва с мен да пазаруваме, за да ми помага.  Peace Така е още от малък - винаги всичко се обяснява подробно и детето си знае.  Peace Напоследък, обаче, му харесва да търчи и обикаля из магазина, като прави "дрифт" с количката.  ooooh! Трябва да измисля как да се справя с това.  Thinking

# 33
Светле той вече е почити на 6г и не ми се налага от близо година и повече да го залъгвам.В магазина си купува сок или плодово мляко,грозде,круши...ако кажа ,че нещо не може го подминава без проблем.От миналата година го пускам в средно голям магазин да купи хляб или пакет кафе.Чакам го при касите и не го вждам от време на време докато снове вътре.Ако иска нещо за него идва и ме пита.Понякога си носи малък сок показва ми го и пита дали може.Но това е с години.Не става за ден, два.
Никога не говоря и не коментирам тръшкащи се деца.Мъчно ми става ,като видя родителя да шамари детето и то хем реве,че не получава исканото,хем ,че го бият.Но и аз съм си изпускала нервите в други ситуации.Така,че...няма да си търсим кусури.

# 34
При нас засега каката умело убеждава баща си колко са й потребни покупките й.За храна не бих отказала-обича малките кисели царевички напр. .
Аз като пазарувам с нея предваеително се разбирам. Правила ми е сцени, но аз не съм се чувствала неудобно, птосто си тръгваме -хленчеща или ревяща.Не бих склонила от неудобство да става на нейната,защото бързо се учат.
Но боклуци не ядем , в магазин като Джъмбо проблеми не е правила. За разлика от дребните....
Решила съм ксто стане по-голяма да разполага с бюджет, да реши сама за играчки, за джънк или прочие, но да е с алтернативи , а не всичко накуп

# 35
Вчера до магазин не стигнахме. Просто защото по пътя видя че са опънали батута в парка. Не ми се пише, умрях от срам.
А днес е празника на града ни. Не ми се излиза, вярвате ли ми.

# 36
На теб ще ти е по-лесно, ако се пребориш с това поведение сега.
Аз това което правя, едно нещо - веднъж на въртележките или едно лакомство е магазина. Толкова. Ако, иска и още нещо, казвам - утре, днес вече взехме. Понякога казвам, че не може нищо, не сме дошли за това. Гледам да не казвам, че нямам пари, а че това, което иска е вредно, ще си развали яденето, прекалено е скъпо за това, което е. Да си избере нещо полезно - плод или зеленчук.
И кажеш ли не, наистина трябва да е не. Независимо от околните субекти и поведението на детето. Ако не си сигурна, че ще издържиш, по-добре не казвай не.
Поддадеш ли, следващият път те чака по-голям спектакъл, но ти това си го знаеш.

# 37
  • Куциндрел
При нас батутите и другите забавления не са ни в махалата, така че няма как да се изкушава, ако сме излезли на обикновена разходка.
Тръгнем ли по паркове винаги приготвям пари за забавления. Слагам ограничения на кое колко ще се вози/скача и т.н. Разпределям парите за няколко типа развлечения и детето остава доволно.
Имали сме случаи да му кажа - толкова, няма повече и да се муси, но няма безкрайно веселие.
Опитам се да го науча да иска не заради самото искане, ами защото нещото е желано.
Вчера каза, че иска банан и да му го обеля, че ще го изяде, обелих го и каза - не искам. Та последва обяснение, че щом е казал, че иска, ще го яде. Хапна половината.

# 38
Нито в магазини, нито за клатушки и други шарении в парка съм имала проблеми. В същото време никога не съм отказвала, а детето никога не е проявявало капризи. Има магазини, в които нещо не се получава спокойното пазаруване (нормално е да има места, които човек не харесва) и там съответно не водя.
Видях писаното от Дари в първия ѝ пост тук. Когато някой се затръшка за нещо, не получава нищо. Аз не бих се върнала за сокче. Може да ми се наложи да обяснявам два часа защо се е случило, но не бих показала разколебаване пред детето със стъпка назад. Изключително лоша сигнализация е изпратена в този случай.  Peace 

# 39
Когато някой се затръшка за нещо, не получава нищо. Аз не бих се върнала за сокче. Може да ми се наложи да обяснявам два часа защо се е случило, но не бих показала разколебаване пред детето със стъпка назад. Изключително лоша сигнализация е изпратена в този случай.  Peace 

+1. Важно е само родителят в такъв момент да запази спокойствие и да не се поддава нито на детски крясъци, нито на съжалителни погледи или забележки от страна на възрастните наоколо. Та Дари да поеме дълбоко въздух, да каже няколко пъти "Оммммм" и едва тогава да влезе в магазина с младежа. Hug

# 40
Току-що попаднах на много интересно нещо, свързано с пазаруването с деца... Една майка съди мол, защото й направили забележка, че кърми бебето си там. Сега съдът ще решава може ли да се кърми в мола...
Ето тук е цялата случка  http://clubz.bg/16447-sydyt_shte_reshava_moje_li_da_se_kyrmi_v_mola

# 41
Току-що попаднах на много интересно нещо, свързано с пазаруването с деца... Една майка съди мол, защото й направили забележка, че кърми бебето си там. Сега съдът ще решава може ли да се кърми в мола...
Ето тук е цялата случка  http://clubz.bg/16447-sydyt_shte_reshava_moje_li_da_se_kyrmi_v_mola

Молът е всичко друго, но не и пазаруване. Хората вече толкова са загубили мярка в някои неща, че не знаят кога и къде е границата. Онзи ден едно хлапе се суркаше на тротинетката си.
Не знам защо така това не пречи, но майката с кърмачето е било проблем.

# 42
Скрит текст:
Виждала съм кърмеща жена в мол и не е имало проблем. Правеше го достатъчно дискретно, така че да не притесни "по-чувствителни" минувачи. Виждала съм и кърмеща жена с изваден бюст, седнала на стъпала на оживена централна улица. И ако на мен и двете няма как да ми попречат, не мога да критикувам тези, които се смущават от подобна на втората гледка. Имаше по едно време тема в Клюкарника за същото със снимки за онагледяване. Кърмила съм навън, има как да се случи без формата и размера на гърдите да станат достояние на минувачите. Не че има нещо общо с темата де, освен че децата като искат нещо за ядене, стават шумни, все едно дали искат боклук от магазина или искат да сучат.

Правилото за едно нещо важи и в парка. Там може и две, но е ясно, че след договорения брой атракции, може само на площадката.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 15:07 от wild poppy

# 43
Не започвайте темата за кърменето, ще стане грозно.

# 44
Всъщност точно темата с нахраненото от гърда бебе в мола ме подсети. (не мога да повярвам, че стигнах до момент, в който мога да харесам нещо, което има нещо общо с БХК)
При пазаруване дори само от възрастен има едно много важно правило. На пазар никога не трябва да ходиш, когато си гладен.  Ако някой ще си води детето да пазаруват заедно, то е добре да бъде максимално спокойно - нахранено, с утолена жажда и наспано. Същото е и в парка. Мама може да умира да разхожда детето в някакъв удобен за нея час. В точно това време то се тръшка и иска абсолютно всичко, а единственото което му трябва е да бъде нахранено и напоено.

Общи условия

Активация на акаунт